Nieuws  
 

Meer internationale bedrijven, toeristen en congressen naar Den Haag halen om de economie en werkgelegenheid te stimuleren. Om dat te bereiken, hebben drie vooraanstaande Haagse organisaties de handen ineen geslagen.

Deze week vond de lancering plaats van The Hague & Partners, een samenwerkingsverband tussen The Hague Marketing Bureau (voorheen Den Haag Marketing), The Hague Convention Bureau en The Hague Business Agency (voorheen WestHolland Foreign Investment Agency).

"Het gaat goed met de economie", zegt directeur Marco Esser van The Hague Marketing Bureau, maar het kan beter. Den Haag is te bescheiden als het gaat om zichzelf presenteren en ook op inhoudelijk gebied is genoeg te winnen. Met The Hague & Partners zetten we in op het versterken van de marketing en het trekken van bezoekers en bedrijven. Dat moet gaan zorgen voor meer economische spin-off en werkgelegenheid".

De drie directeuren - behalve Esser zijn dat Ilja van Haaren van The Hague Business en Nienke van der Malen van The Hague Convention Bureau - bedachten al een strategie om Den Haag beter op de kaart te zetten bij toeristen, congressen en bedrijven uit China. Van Haaren: "Jaarlijks vestigen zo'n twaalf Chinese bedrijven zich in Den Haag. Door de samenwerking kunnen we meer bedrijven interesseren. Ook laten we ze kennis maken met het combineren van zakenreizen met vakantiereizen".

Eenheid in verscheidenheid

Van der Malen meent dat de samenwerking 'eenheid in verscheidenheid' laat zien. "Met drie partijen kunnen we lading geven aan Den Haag als merk. Daar profiteren wij van bij het binnenhalen van congressen."

Tijdens de lancering was ook de uitreiking van drie awards voor Haagse initiatieven op economisch gebied. Het Gemeentemuseum won The Leisure Award, het World Forum The Conference Award en ingenieursbureau Jacobs kreeg The Business Award.

Bron: AD

Plaats op:
Datum: 13 september 2017
Gerelateerde artikelen  
07-11-2017 Nieuws The Hague Convention Bureau genomineerd European Excellence Award
01-02-2018 In the spotlight Den Haag verwelkomt European Conference on General Thoracic Surgery in 2020
05-03-2015 Nieuws Drie Nederlandse organisaties uit de congresbranche winnen M&IT Awards
29-08-2010 Nieuws The Hague Festivals opnieuw genomineerd voor Amerikaanse Pinnacle Awards
28-09-2017 Nieuws Rotterdam, Den Haag en World Forum winnen C&IT Awards
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,57 seconden.