Nieuws  

MPI Nederland sluit zich aan bij de Eventwell, een initiatief uit de UK om welzijn in de eventbranche onder de aandacht te brengen.
Eventwell lanceert op 18 september de Britse Event Wellbeing Week, waarin aandacht wordt besteed aan de (mentale) gezondheid binnen de eventbranche.

De afgelopen jaren blijkt uit meerdere marktonderzoeken dat het beroep van eventmanager een van de meest stressvolle banen is. Plaats 5 volgens onder andere jobsite Careercast en Forbes.
Uit een recente enquête van Eventwell blijkt dat 1 op de 3 eventmanagers wel eens last heeft gehad van hun mentale gezondheid (zoals een depressie), ver boven het gemiddelde van de Nederlandse bevolking van 1 op de 5 volgens het Trimbos instituut. De grootste stressfactor is vooral werkdruk. Het is daarmee duidelijk dat stressvolle arbeidsomstandigheden een enorme impact hebben op het mentale welzijn. Ziekteverzuim in Nederland kost onze economie ongeveer € 11,5 miljard per jaar.

“Als MPI ondersteunen we het Eventwell initiatief omdat een goede mentale gezondheid ons allemaal aangaat. Vroeger kon je uitklokken bij de fabriek en zat je werkdag er op. Tegenwoordig word je 24/7 op verschillende manieren en via verschillende kanalen bezig gehouden. We zien dat al deze prikkels een vorm van onrust met zich meebrengen, die tot stress leidt met alle gevolgen van dien. Wat kan je zelf doen om hier op een goede manier mee om te gaan en fit te blijven, zowel lichamelijk als mentaal. MPI vindt het belangrijk om meer bewustwording over dit onderwerp te creëren en onze prachtige eventbranche te informeren en adviseren”. Aldus Gijs Verbeek, Executive Director van MPI Nederland.

MPI Nederland start 18 september de Event Wellbeing Week met een campfire sessie ‘Het Roer Om’. Rond een kampvuur op het strand van het Veluwemeer vertellen 3 sprekers, onder andere Klaas Boomsma, hun persoonlijke en inspirerende verhaal over dit thema en geven zij praktische handvatten en tips om zelf het roer om te gooien en gezonder te gaan werken en leven. Klik hier voor meer informatie.

*Cijfers over Nederlandse economie zijn van TNO

Plaats op:
Datum: 1 september 2017
Bron: MPI
Gerelateerde artikelen  
02-02-2016 Nieuws Eventplanner wederom in top 5 meest stressvolle banen van 2016
02-02-2015 Nieuws Event planner minder stressvolle baan maar nog steeds in Top 10
26-11-2012 Nieuws Event Cordinator behoort tot de meest stressvolle baan van 2012
01-10-2015 Nieuws MPI lanceert eerste Campfire sessie: storytelling rondom het kampvuur
30-04-2018 Nieuws Helft stilzittende werknemers gaat sporten als baas betaalt
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,59 seconden.