Nieuws  
 

RAI Amsterdam ITS gecertificeerd - CaseWare nieuwe sponsor Theater Orpheus - Laurenskerk Rotterdam na renovatie klaar voor de toekomst - Gouden Green Key voor hotel in Enschede


RAI Amsterdam ITS gecertificeerd

Na alle bouwkundige aanpassingen die de afgelopen jaren aan RAI Amsterdam zijn uitgevoerd, is de RAI vanaf nu ITS gecertificeerd. In voorgaande jaren was alleen het RAI-theater naast het Bouwbesluit extra gecertificeerd voor ITS (Integraal Toegankelijkheidssymbool). Vanuit één van de kernwaarden (RAI Amsterdam voor iedereen) wenst de RAI verder te gaan dan het Bouwbesluit. RAI Amsterdam is daarvoor een meerjareninvesteringsprogramma gestart om het gehele RAI-gebouw goed toegankelijk te maken voor bezoekers met een beperking.
Vanaf juni 2017 voldoet het gehele RAI-gebouw aan de ITs certificaateisen en is daarmee het eerste bedrijf van deze omvang dat deze certificering heeft behaald. . Dit certificaat is gelijkwaardig aan de Amerikaanse ADA-standaard (Americans with Disabilities Act), waarin een goede toegankelijkheid in gebouwen wordt vereist, met name voor bezoekers met een beperking.


CaseWare nieuwe sponsor Theater Orpheus

Theater & Congres Orpheus en CaseWare Nederland hebben deze maand een sponsorcontract ondertekend. Een mooie opsteker voor beide partijen: het Apeldoornse theater zal met de bijdrage die CaseWare levert theater-activiteiten voor stad en regio ontwikkelen. En CaseWare haalt door de samenwerking met Orpheus de banden met de regio aan.
‘Het is mooi om te merken dat Apeldoornse ondernemers Orpheus steeds beter kunnen vinden als platform voor creatief ondernemerschap. We zijn dan ook zeer blij dat (inter)nationaal werkende bedrijven zich op deze manier committeren aan de stad. Met de jaarlijkse bijdrage van CaseWare kan Orpheus een nóg beter bijdragen aan een aantrekkelijk Apeldoorn,’ aldus Meta Neeleman, directeur van Theater Orpheus.


Laurenskerk Rotterdam na renovatie klaar voor de toekomst

De Laurenskerk in Rotterdam en Van der Linde Catering + Evenementen slaan de handen ineen voor de zakelijke evenementen. Na een renovatie en met de samenwerking zijn er meer opties in de historische kerk om een evenement te laten aankleden met culinaire verrassingen en creatieve concepten op maat.
De Laurenskerk, gelegen in het levendige hart van Rotterdam, onderging onlangs diverse vernieuwingen. Onder meer het licht, geluid en de verwarming werden verbeterd. Ook de restauratie van de glas-in-lood ramen en de aanleg van een nieuw stadspark bij de entree zijn een aanwinst voor de geschiedenisrijke locatie. Met de verbouwing is de Laurenskerk klaar om in 2018 haar vijftig jarige jubileum van de wederopbouw feestelijk in te luiden.


Gouden Green Key voor hotel in Enschede

De Broeierd in Enschede is bekroond met de Gouden Green Key, de hoogst mogelijke onderscheiding op het gebied van duurzaamheid. De Broeierd startte een aantal jaren geleden met het verkleinen van de afvalstromen en het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Deze duurzaamheidsstrategie leverde vorig jaar al een bronzen Green Key op. Nu is het hoogste niveau van duurzaamheid volgens de Green Key behaald. Er is sprake van een minimale impact op natuur en milieu, mede door het serveren van lokale en streekproducten. “We zijn de oudste herberg van Twente, maar bij ons staat de tijd niet stil”, laat general manager Martin Meijer van Hampshire Hotel weten. “Als je eenmaal met de duurzaamheidsbril kijkt zie je pas goed wat er allemaal mogelijk is. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets dat ons ontzettend goed ligt en omringd door al die prachtige natuur is het beschermen van het milieu haast een vanzelfsprekendheid.”

Plaats op:
Datum: 3 augustus 2017
Gerelateerde artikelen  
18-03-2015 Nieuws Theater & Congres Orpheus blikt terug op geslaagd jubileumfeest
02-03-2015 Nieuws Theater & Congres Orpheus viert vijftigjarig bestaan
17-02-2015 Nieuws Recordaantal zakelijke theaterarrangementen in Orpheus
14-10-2015 Nieuws Accommodatienieuws - oktober 2015 (2)
18-01-2017 Nieuws Accommodatienieuws - januari 2017 (2)
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,63 seconden.