Nieuws  
 

CongresService Delft wordt Delft Convention Bureau - Vernieuwingen bij jubilerend IBTM World - Advito, BCD Travel en Cisco actief in virtueel vergaderen - KLM schrapt 50 euro voor naamswijziging


CongresService Delft wordt Delft Convention Bureau

CongresService Delft heet vanaf heden Delft Convention Bureau. De nieuwe naam heeft een meer internationale uitstraling en zorgt daardoor naar verwachting voor een betere internationale herkenbaarheid en naamsbekendheid.
De afgelopen jaren heeft CongresService Delft, onderdeel van Delft Marketing, samen met haar ruim 30 congrespartners hard gewerkt aan de positionering van de stad Delft als congresstad. En dit werpt zijn vruchten af. In 2016 is er een economisch spin off van ruim 2,5 miljoen euro voor de stad gerealiseerd, alleen al door de internationale meerdaagse congressen. De samenwerking met kenniscentra – zoals de TU Delft en IHE-UNESCO – in combinatie met de historische binnenstad maakt Delft een erg geliefde locatie voor wetenschappelijke bijeenkomsten.


Vernieuwingen bij jubilerend IBTM World

IBTM World bereidt zich voor op de jubileumeditie. Voorheen EIBTM, bestaat de mice-vakbeurs deze editie dertig jaar. Dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Er komt een een 80’s theme welcome party om de festiviteiten in te luiden. De rest betreft zakelijker aanpassingen. Van hosted buyers worden tien afspraken per dag verwacht aankomende editie.
IBTM World vindt plaats van 28-30 november in Barcelona. De focus zal komen te staan op de komende dertig jaar in de mice-branche, ofwel de toekomst van de mice-branche. Er zijn twee keynote speakers, meerdere nieuwe tech-awards, panel sessies en meer netwerk events. Ook wordt het hosted buyer programma aangepast. Erkende hosted buyers kunnen sneller door de selectie heen. Er komt ook een programma voor een elite-groep hosted buyers met extra voordelen zoals transfers, vijfsterren hotels, een eigen lounge en flexibeler agendering.


Advito, BCD Travel en Cisco actief in virtueel vergaderen

BCD Travel en adviestak Advito zijn een samenwerking aangegaan met het internationale technologiebedrijf Cisco op het gebied van het aanbieden van virtuele vergaderingen. Volgens Advito en BCD zijn bedrijven bereid reizen in te ruilen voor virtueel vergaderen en samenwerken als middel om kosten en tijd te besparen.
BCD-dochter Advito zegt reisgegevens te analyseren om klanten te helpen bepalen waar ze welke samenwerkingsproducten van Cisco kunnen gebruiken om hun reizen te optimaliseren of verminderen zonder dat de reizigerservaring eronder lijdt. Volgens de advies tak is de nieuwe manier van werken onderdeel van wat men Demand & Behavior Management noemt.
Daarnaast wordt een zogenaamde Savings Calculator ingezet. Deze besparingscalculator moet travelmanagers direct inzicht in besparingen geven die zij zouden kunnen realiseren als ze het beheer van vraag, gedrag en reisuitgaven anders aanpakken. De calculator toont dat de meeste bedrijven tot 4 procent van de totale reiskosten kunnen besparen of voor andere doeleinden kunnen inzetten, doordat ze met virtuele samenwerking het aantal reizen voor interne vergaderingen met 10 procent kunnen terugbrengen, aldus Advito. Bron: Zakenreisnieuws.nl


KLM schrapt 50 euro voor naamswijziging

KLM schrapt per heden de 50 euro kosten voor naamswijziging op vliegtickets die via de reisagent zijn geboekt. De maatregel werd in april 2014, zeer tegen de zin van de ANVR, ingevoerd. Ook in de mice-branche werd er veel over geklaagd. Klanten die zelf via de website van KLM hadden geboekt, konden wel gratis de naam wijzigen. De invoering van de 50 euro wijzigingskosten was destijds tegen het zere been van de ANVR, die stelde dat hiermee het gelijke speelveld (level playing field) ver te zoeken was.
‘Het betekende dat je 50 euro moest betalen als er maar één letter verkeerd stond. Bovendien kwamen daar de eigen administratiekosten van het reisbureau nog eens bij’, zegt Walter Schut, adjunct-directeur van de ANVR, desgevraagd. ‘En als de klant zelf via de website van KLM een foutje maakte, hoefde hij niet te betalen bij wijziging.’

Plaats op:
Datum: 3 augustus 2017
Gerelateerde artikelen  
06-06-2012 Nieuws Kick-off van Congresservice Delft
31-07-2012 Nieuws Delft Marketing haalt RTC Europe Congres naar Delft
19-02-2015 Nieuws Meer congressen en zakelijk toerisme in Delft
02-11-2015 In the spotlight Delft, Leiden en Noordwijk winnen bid voor een internationaal Space event in …
30-05-2012 Nieuws Vraag naar zakenreizen en meetings groeit sneller dan verwacht
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,62 seconden.