Nieuws  
 

Voorafgaand aan EvenementContact 2016, dat 18 februari j.l. succesvol werd gehouden in Amsterdam RAI, had CLC-VECTA de Belg Cyriel Kortleven uitgenodigd voor de platformbijeenkomst Evenementen. Het was nog vroeg in de ochtend, voor opening van de beurs, met een klein maar zeer geïnteresseerd publiek wat voor de gevatte Cyriel leidde tot een scherpe opening: "Ook in deze zaal is 'meer met minder' actueel".

Cyriel Kortleven, internationaal spreker en auteur van de bestseller 'Meer met Minder'. We leven in een maatschappij met een overvloed aan mogelijkheden, produkten en diensten, connecties, technologie en informatie. Dat heeft heel veel voordelen maar ook nadelen, want het kan keuzestress opleveren. Keuzes zijn goed , maar teveel keuzes verlammen. Bijvoorbeeld de hoeveelheid verschillende potjes jam in de supermarkt leidt tot keuzestress waardoor mensen iets anders pakken.

Cyriel ging tijdens zijn sessie dieper in op hoe je als professional in een organisatie kunt inspelen op de 'Meer met Minder' trend. Er zijn 3 eenvoudige principes hoe 'minder' tot meer succes kan leiden:

-Start met stoppen (durf ook eens met iets te stoppen)
-Maak het eenvoudiger
-Leer los te laten

Start met stoppen

Start met stoppen heeft een negatieve associatie maar het kan wel degelijk voordelen geven, zoals meer tijd, meer geld en meer energie. Wat zou je dan moeten stoppen? Die zaken die teveel energie kosten t.o.v hetgeen ze opleveren. "70% van de shit komt vaak van 10% van je klanten", aldus een bevlogen Cyriel. Durf daarom ook vaker nee te zeggen en focus op de dingen die het meeste impact hebben, bijvoorbeeld door je te focussen op de 20% klanten die 80% van de omzet leveren. Dus ga op zoek naar de allerbelangrijkste taak. Focus je volledig op die taak en negeer de rest op dat moment. Een goed voorbeeld is dat hippe restaurants zich steeds vaker focussen op 1 produkt, zoals 'Bubbledogs' alleen hotdogs en bubbles verkoopt.

Cyriel pleit ook voor een 'houdbaarheidsdatum' voor regels en procedures in organisaties. Check iedere 5 jaar regels en procedures om te kijken of deze nog wel relevant en nuttig zijn. Wegen de voordelen nog op tegen de nadelen? Zo niet, dan schaffen we de betreffende regel af.

Maak zaken eenvoudiger

Maak zaken eenvoudiger door dingen simpel te zeggen, je te richten op de essentie en zoveel mogelijk vakjargon te vermijden (Je mag best wel vakjargon gebruiken als je onder collega's bent, want zij spreken dezelfde 'taal'). Vermijd jargon door de 'Tante Bertha-test' toe te passen: vertel je verhaal als ware het aan je 78-jarige tante Bertha. Welke woorden zul je gebruiken? Hoe ga je je zin verwoorden? Welke metafoor gebruik je? Doorsta je de Tante Bertha-test, dan bevat jouw boodschap wellicht geen jargon.

Leer los te laten

Leer los te laten heeft meer met mindsetting te maken. Het loslaten van controle geeft uiteindelijk meer rust. Laat ook eens zaken misgaan, dan zie je waar het werkelijk omgaat. Creëer ook ruimte in je agenda om na te kunnen denken en te reflecteren, dat heeft ieder mens nodig op z'n tijd.

Cyriel Kortleven wordt nieuwe columnist CongresWereld

Na de presentatie van Cyriel sprak de redactie van CongresWereld met hem en hij heeft zo'n enthousiast verhaal dat wij hem als columnist gevraagd hebben voor CongresWereld. Bekijk hier de video met Cyriel. Vanaf de volgende nieuwsbrief zullen jullie Cyriel Kortleven regelmatig tegenkomen.

©Redactie CongresWereld

Plaats op:
Datum: 3 maart 2016
Gerelateerde artikelen  
24-02-2016 Video Cyriel Kortleven nieuwe columnist voor CongresWereld
24-06-2016 Nieuws Cyriel Kortleven: 'Survivalkit voor event-professionals in verandering'
16-03-2016 Columns Een creatieve boost voor meetingplanners
03-02-2016 Nieuws Kenmerken van een uniek (corporate) verhaal
08-12-2016 Columns The path from a good to a great speaker
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,78 seconden.