Nieuws  
 

Met de titel 'What's new', heeft branchevereniging CLC-VECTA* afgelopen dinsdag (13 oktober) haar leden van het platform Congressen geprikkeld met 9 nieuwe, vooral, technologische produkten. De opkomst was groot in de Townhall Room op de 23ste etage van Postillion Convention Centre WTC Rotterdam met een schitterend uitzicht over de stad.

What's new is vooral What's now

Moderator Nico Meijer (Meeting Monitor) gaf al tijdens zijn introductie aan dat er veel nieuwe termen zijn binnen de congreswereld. Veranderingen gaan snel, vooral op technologisch gebied gebeurt er heel veel. Keynote spreker Xander Kranenburg, creatief producent voor o.a. TEDx en The Next Web, vraagt zich af waar ons event cq congres hart harder van gaat kloppen. Zijn hart gaat in ieder geval harder kloppen van visuele invloeden vanuit de evenementensector die ook toepasbaar zijn bij congressen (als er sprake is van wat budget). Tien jaar lang was Xander creatief directeur van Live Solutions, voordat hij in 2014 besloot met het bedrijf te stoppen om een jaar de tijd te nemen voor alles waar je in de waan van de dag nooit tijd voor hebt. 

Foto: Transmedia Design

Nieuwe inzichten ontstaan gewoon door om je heen te kijken. Xander deelt 9 lessen gebaseerd op zijn rijke ervaring met visueel opvallende evenementen:

Les 1: Experiences by few, witnessed by many. Deelnemers aan bijeenkomsten maken vaak direct foto's van bijv. een visueel opvallend podium, zet deze direct online.

Les 2: Maak een digital footprint. Leg alles van een bijeenkomst of congres vast op verschillende manieren.

Les 3: Kijk verder dan het eerstkomende congres of event. Vele congressen of events liggen al voor meerdere jaren vast. Zo kun je sprekers die nu niet kunnen, wellicht vastleggen voor een van de volgende congressen. Hetzelfde geldt voor sponsoren.

Les 4: Pak 1 idee en focus daarop (ga niet met meerdere ideeën aan de slag maar werk 1 idee goed en volledig uit).

Les 5: Programmeer niet alleen horizontaal maar ook verticaal. Betrek indien mogelijk meerdere vakgebieden bij een congres, zoals bijv. bij TEDx.

Les 6: It's not about the Live stream, record it. Xander is geen voorstander van livestreamen, maar meer van goed vastleggen zodat je met de inhoud na het congres aan de slag kunt.

Les 7: We live in a creative world, dus maak daar gebruik van.

Les 8: If you can visualize it, you can make it. Op internet zijn veel plaatjes te vinden als inspiratiebron, met name Pinterest en Graphic River bieden veel inspiratie.

les 9: Creativiteit is teamwork!

Negen 5-minuten pitches over innovatieve congresproducten

Na deze 9 lessen volgen 9 pitches van organisaties die in 5 minuten tijd hun nieuwe produkt introduceren aan hun branchegenoten:

Eventresult
Pim Schoonderwoerd en zijn team ontzorgen organisatoren van congressen m.b.t sprekers en hun speeches door het leveren van een compleet Presentatie Management Systeem.

MeetingReview
Marco Kok en Robert Spakman geven aan dat klantervaringen (reviews) steeds belangrijker worden bij aankoopbeslissingen. Klant en gasten uit de meetings en eventbranche kunnen hun ervaringen delen op het onafhankelijke platform MeetingReview (niet alleen voor locaties, maar ook voor andere aanbieders uit de branche).

Cooking Fox
Femke van Droge presenteert haar nieuwe digitale systeem 'Proximity' dat exposanten helpt tijdens evenementen de juiste klanten te ontmoeten. Uniek aan dit systeem is dat bezoekers d.m.v. een bluetooth zendertje in hun bezoekerspas zichtbaar worden voor standhouders, waardoor contact met de juiste doelgroep ontstaat en achteraf ook inzicht in de resultaten mogelijk wordt.

The Food Line-up
Maartje Nelissen vertelt enthousiast over haar droom van duurzame catering. Zij werken met kleine specialistische, lokale en verantwoorde leveranciers (meer dan 200) waardoor per congres of event maatwerk geleverd kan worden. Want goed eten is een belevenis!

MeetMatch
Ric Hofmans en zijn team geven een boost aan jouw event via een innovatieve en intelligente tool, gebaseerd op een uniek algoritme, waardoor meer hoogwaardige en relevante contacten gelegd worden. Er wordt gematcht op basis van Linkedin profielen van mensen die complememtair aan elkaar zijn (verkopers worden niet gematcht met verkopers)

Easy Tapp (Beacon Valley)
Marnix Beljaars laat zien dat organisatoren van beurzen, congressen en evenementen via locations based interaction moeiteloos meer en betere interactie met bezoekers kunnen hebben via Beacon technologie.

BuzzMasters
Tom Vroemen en zijn team hebben het voordeel dat BuzzMasters gebruikt werd tijdens deze bijeenkomst. De smartphone blijft daarom aan als de topjournalisten van BuzzMasters aanwezig zijn. Zij zorgen ervoor dat congressen weer transparanter worden doordat iedere deelnemer direct kan reageren via z'n smartphone. Vragen aan sprekers verschijnen direct op het scherm met naam en toenaam. Live participatie met het publiek in optia forma, razensnel en niet afhankelijk van internet.

LiveOnlineEvents
Gerdie Schreuders legt op innemende wijze uit hoe je een event of congres hybride (live en online) maakt via live streaming. Gerdie noemt 5 voordelen: Je vergroot het bereik, wereldwijd; Je vergroot de capaciteit van de locatie; Alles is meetbaar na afloop; Het is duurzamer (geen reiskosten) en lagere kosten per deelnemer en je trekt deelnemers voor je volgende bijeenkomst (nu online, volgende keer live).

TerraPaviljoen
Femke Terra presenteert op stoere wijze haar unieke luxueuse, flexibele en mobiele glazen evenementenlocatie van 100 vierkante meter. Neer te zetten op elke gewenste locatie, volledig self-supporting met toiletten, keukenblok, audiovisuele hulpmiddelen, open haard en zelfs dakterras. Uniek en chic!

Moderator Nico Meijer sloot de middag af door alle aanwezige branchegenoten te vragen gedurende een minuut na te denken welke pitches waardevol en direct relevant zijn geweest. 
Tijdens de afsluitende netwerkborrel werd er nog lang over na gesproken.

*CLC-VECTA organiseerde de bijeenkomst 'What's new' voor de tweede keer. Zie hier het verslag van vorig jaar.  

©Redactie CongresWereld

Plaats op:
Datum: 15 oktober 2015
Gerelateerde artikelen  
07-02-2019 Nieuws OneMeeting.com gaat samenwerking aan met MeetingReview
07-12-2010 Nieuws DvdTW: Leren van de mensen die bij TEDxAmsterdam betrokken zijn
08-03-2012 Nieuws EvenementContact live ervaren vanachter je pc
08-03-2012 Nieuws Je congres online hosten doe je zo
10-03-2017 Nieuws Congres-masterclass Rotterdam: kort en bondig
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,71 seconden.