Nieuws  
 

Meer hotelovernachtingen in Rotterdam - Inspirerende iStrategy conferentie in World Forum - ICCA congresbestemming voor 2016 bekend - Ambitie Utrecht: meest gastvrije stad van Nederland in 2017 - European Brassband kampioenschappen in 2018 in Utrecht - 500.000ste stoel geboekt via Seats2meet.com - Nieuwe website www.locatieamersfoort.nl - De champagne Ring voor uiteenlopende evenementen en bijeenkomsten - 360M2 platform "One stop shop online video platform voor events"


Meer hotelovernachtingen in Rotterdam
Opnieuw hebben vorig jaar meer mensen de stad Rotterdam bezocht dan het jaar ervoor. Het aantal hotelgasten steeg in 2012 met ruim 78.000 naar 740.000. Ook het aantal hotelovernachtingen steeg in 2012, met 2 procent naar 1.171.000. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), zo maakte Rotterdam Marketing onlangs bekend. ‘Het is mooi dat de cijfers weer een stijging laten zien, maar de prijzen van de hotelkamers staan nog steeds zwaar onder druk. Daarmee liggen de inkomsten voor de hotels nog tot 20 procent onder die van het topjaar 2008’, aldus Jan Rutgers, voorzitter van de Rotterdamse Hotel Combinatie.
Rotterdam The Hague Airport lijkt te profiteren van de groeicijfers. Op de luchthaven kwamen vorig jaar ruim 502.000 passagiers aan. Dat is een groei van 11,8 procent ten opzichte van 2011.


Inspirerende iStrategy conferentie in World Forum
Europa's meest vooruitstrevende digitale-marketeers, social media en online experts kwamen de afgelopen dagen bijeen in het World Forum tijdens de “iStrategy – digital and social media
conference”. Naast twee dagen vol inspirerende keynote-sessies, workshops, masterclasses en panel discussies was het een plek voor netwerkmogelijkheden in de digitale marketing industrie.
De deelnemers aan dit congres konden onder andere luisteren naar keynote sessies van Christophe Parcot (Vice President en General Manager van Yahoo), Antonio Hidalgo (Innovation en Marketing Officer bij Philips) en Eric Edge (Head of Marketing Communications van Facebook). Tijdens deze twee dagen werd er uiteraard volop gebruik gemaakt van de diverse social media mogelijkheden. Om de deelnemers hiertoe nog meer te stimuleren heeft het World Forum een zogeheten “Twittervogel” ingezet. Deze moedigde de mensen aan om zo veel mogelijk te twitteren over de iStrategy conferentie en zorgde hiermee voor de start van een online conversatie.


ICCA congresbestemming voor 2016 bekend
Kuching in Maleisië is de bestemming van het ICCA (International Congress and Convention Association) congres in 2016. Dat werd tijdens IMEX door de president van ICCA Arnaldo Nardone bekend gemaakt. Nardone lichtte toe dat gekozen is voor een bestemming in een van de snelst groeiende regio's van de wereld. Een bestemming die met hulp van de ICCA educatieve en marketing platforms steeds vaker grote internationale congressen naar zich toe weet te trekken. 
ICCA's toekomstige congres bestemmingen zijn:
    2013 Shanghai, China
    2014 Antalya, Turkije
    2015 Buenos Aires, Argentinië
    2016 Kuching, Maleisië


Ambitie Utrecht: meest gastvrije stad van Nederland in 2017
Samen met partners werkt Toerisme Utrecht aan de gastvrijheid van Utrecht om in 2017 meest gastvrije stad van Nederland te zijn. Tijdens een onlangs gehouden gastvrijheidsontbijtsessie hebben ruim 20 partners in vier teams concrete acties bedacht om Utrecht samen nog gastvrijer te maken. Binnen het Gastvrij Utrecht project wordt gewerkt aan vier kernthema’s: Entree en exit management, Routing, Ambassadeurschap en Gastvrijheid acties gericht op terugkeer en combinatiebezoek.

Binnen dit beleid past het zojuist binnengekomen bericht dat Utrecht voor 2018 de European Brassband kampioenschappen heeft toegewezen gekregen. Dit prestigieuze cultuurevenement past niet alleen in de plannen van Utrecht om zich de komende jaren te ontwikkelen tot gastvrije stad, maar ook om het centrum van de amateurmuziek te worden. Het nieuwe muziekcentrum TivolieVredenburg dat begin 2014 wordt opgeleverd is de beoogde centrale locatie voor het kampioenschap, dat geldt als het grootste brass-evenement ter wereld en duizenden bezoekers uit heel de wereld op de been brengt.


500.000ste stoel geboekt via Seats2meet.com
Seats2meet.com meldt een mijlpaal. Via de boekingsmachine van het vergaderconcept is de 500.000ste stoel geboekt. 
Dit is meer dan vijf keer een uitverkocht Camp Nou (voetbalstation van Barcelona, red.), 1.000 keer de grootste Boeing maximaal bezet of 500 keer de langste trein van de NS, jubileert Seats2meet.com op haar website Mindz.com.
Seats2meet.com werd in 2007 gelanceerd. Eind 2011 lanceerde het bedrijf de vernieuwde boekingssoftware 3rdpspace. Inmiddels kan er via www.seats2meet.com niet alleen in Nederland worden geboekt maar ook in het buitenland.


Nieuwe website www.locatieamersfoort.nl
“Een zakelijke congres- of vergaderlocatie boeken in Amersfoort of omgeving is nog nooit zo eenvoudig en overzichtelijk geweest”, zegt burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort. De Stichting Citymarketing Regio Amersfoort lanceerde onlangs de vernieuwde website www.locatieamersfoort.nl in aanwezigheid van tientallen toeristische ondernemers uit Regio Amersfoort. De nieuwe site maakt het voor organisatoren van vergaderingen, congressen, events, beurzen of bedrijfsuitjes wel heel makkelijk om locaties op maat te selecteren.
De site www.locatieamersfoort.nl is onderdeel van de campagne ‘Locatie Amersfoort -  where minds meet’, die het zakelijke toerisme in Amersfoort en de regio promoot.


De champagne Ring voor uiteenlopende evenementen en bijeenkomsten
Na maanden van ontwikkeling presenteert Buck Models een nieuw & gepatenteerd concept: de Champagne Ring. Dit concept is breed inzetbaar op uiteenlopende evenementen en zeer goed te personaliseren. 
De Champagne Ring draagt champagneglazen of wijnglazen en twee champagnekoelers zodat de hostess ter plaatse uw gasten kan bedienen en bijschenken met hun favoriete wijn. De hostess kan tegelijkertijd uitserveren en debrasseren.
Met een kleine aanpassing wordt de Champagne Ring omgetoverd tot Amuse Ring, met in puntzakjes gevulde lekkere hapjes. Concepten zijn onze passie, we bedenken en ontwikkelen deze ook op aanvraag.


360M2 platform "One stop shop online video platform voor events"
Hét online video platform voor events, festivals en conferenties in Nederland.
Voor het eerst alle opties voor video contributie (desnoods per satelliet) en online video distributie (naar alle typen pc, laptop, tablet of smartphone, maar ook naar IPTV settop boxen of grote publieksschermen) bij elkaar in één platform. De organisator van het congres of event concentreert zich op de inhoud. Ystreams.tv zorgt ervoor dat de beelden wereldwijd via online media bij het publiek of de juiste doelgroep terecht komen. Creeër een onvergetelijke online video ervaring van het congres of event waardoor meer bezoekers getrokken worden en dus meer inkomsten.
Ystreams levert alle technische faciliteiten maar denkt ook mee bij de ontwikkeling van het online concept en de (internationale) marketing van het congres of event.


 


 

Plaats op:
Datum: 22 mei 2013
Gerelateerde artikelen  
19-07-2017 Nieuws Recordbereik voor campagnes Citymarketing Amersfoort
09-09-2013 Nieuws Samenwerking zorgt voor succes op zakelijke markt, ook in Amersfoort
24-09-2013 Nieuws MICE ondernemers regio Amersfoort gezamenlijk naar Management Support Live!
27-09-2013 Nieuws Amersfoortse ondernemers zetten MICE kennis online
09-01-2017 Nieuws 2016 opnieuw goed campagnejaar voor Citymarketing regio Amersfoort
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,67 seconden.