Nieuws  

Het is weer 1 maart en dat betekent ‘Nationale Complimentendag', de meest positieve dag van Nederland.

Voor de 11e keer alweer wordt bewust stilgestaan bij wat iemand in jouw omgeving goed doet en hem/haar daar oprecht en persoonlijk voor te waarderen in de vorm van een compliment. "Meestal staan we direct klaar om te vertellen wat er niet goed gaat, maar met het tonen van waardering voor wat er wél goed gaat hebben we zichtbaar meer moeite." aldus initiatiefnemer Hans Poortvliet.
De dag appelleert dan ook aan de diepst menselijke behoefte (waardering) welke niet met geld, maar uitsluitend met persoonlijke en oprechte aandacht écht vervuld kan worden. En precies daar zit hem nu de kracht. 

Poortvliet: "Als je je realiseert dat gebrek aan ‘uitgesproken' waardering met stip de nummer 1 reden is waarom werknemers ontslag nemen bij hun bedrijf, vrijwilligers stoppen met hun belangrijke bijdrage aan onze maatschappij én het merendeel van de (privé) relaties stuk lopen, dan vraag je je toch ernstig af waarom we er zo weinig bij stilstaan. Zeker als je je realiseert dat een compliment niet alleen gratis is, maar het effect ervan ook nog eens onbetaalbaar. Immers niets stimuleert meer, geeft meer energie, brengt betrokkenheid en productiviteit sneller omhoog (én ziekteverzuim naar beneden!) dan oprecht getoonde waardering." Voorwaarde bij dit alles is natuurlijk wel dat een compliment persoonlijk en oprecht gebracht wordt. "Anders kun je het beter achterwege laten" aldus Poortvliet. 

World Compliment Day
De kracht van het compliment wordt inmiddels ook internationaal duidelijk erkend. Onder de naam World Compliment Day heeft het initiatief van Poortvliet inmiddels ruime navolging in het buitenland. België bruist van de initiatieven en ook Noorwegen doet al volop mee, maar wereldwijd delen steeds meer mensen een complimentje (extra, want op andere dagen mag het natuurlijk zeker ook) uit.

Doe jij ook mee vandaag?
Geef een oprecht compliment, twitter mee met hastag #complimentendag (of internationaal #complimentday).
Klik hier voor de website van de Nationale Complimentendag of World Compliment Day.


 

Plaats op:
Datum: 1 maart 2013
Gerelateerde artikelen  
01-03-2012 Redactie Heb jij al een compliment gegeven vandaag?
27-02-2017 Nieuws 1 maart a.s.: 15e editie Nationale Complimentendag
01-03-2016 Nieuws Nationale complimentendag: Heb jij vandaag al een complimentje gemaakt?
26-02-2015 Nieuws Nationale Complimentendag: Een dag bewust stil staan bij wat er wl goed gaat! …
01-03-2018 Nieuws 1 maart 2018: Nationale Complimentendag
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,69 seconden.