Nieuws  

Meeting Design is een begrip dat meer en meer haar intrede doet. In een tijd waar meetings en congressen niet meer 'zomaar' georganiseerd worden is het belangrijk om kostenefficiënt te organiseren, maar ook om te zorgen dat de impact van de meeting optimaal is. Organisatoren en opdrachtgevers zijn op zoek naar het optimale rendement van elke activiteit die ze organiseren.

Twee doorgewinterde experts op dit gebied - Eric de Groot en Mike van der Vijver - hebben hun kennis en inzichten gebundeld in het eerste boek over meeting design - Into the Heart of Meetings - waarmee zij een langs breken voor het structureel benaderen van een meeting als een vorm van communicatie, met de daarbij behorende karakteristieken.

Verwacht geen boek met handige checklist of een kant-en-klaar stappenplan. De organisatoren willen met Into the Heart of Meetings lezers aan het denken zetten en inspireren om de manier waarop ze naar meetings kijken en deze inrichten te veranderen.
Doorspekt met opmerkelijke voorbeelden uit hun meer dan 20 jaar ervaring met de bezoeken van, spreken op en ontwerpen van meetings en congressen, weten de Groot en van der Vijver een prikkelend boek neer te zetten en tools en inzichten te bieden, die organisatoren kunnen helpen het beste resultaat uit hun meetings te halen.

Lancering in stijl
Het boek werd tijdens de afgelopen FRESH conference in Kopenhagen door Eric de Groot gelanceerd. En geheel in stijl met het gedachtegoed wilde hij aantonen dat ook een event als een boekpresentatie meer impact kan hebben.
In plaats van de gebruikelijke speeches, felicitaties en in de schijnwerper zetten van de auteur, greep de auteur de gelegenheid aan om het boek zelf in de schijnwerper te zetten - letterlijk.

 
Terug naar hoe we vroeger als kind stiekem in het donker nog even verder wilden lezen, werden de aanwezigen gestimuleerd in groepjes op de grond plaats te nemen. Voorzien van een exemplaar van het boek en een zaklamp, werden in een verder donkere zaal passages uit het boek aan elkaar voorgelezen en eerste reacties uitgewisseld. Niemand van de aanwezigen zal dit moment en het boek Into the heart of meetings ooit nog vergeten!

Potentieel van meetings onbenut
Bijeenkomsten in welke vorm dan ook zijn een bijna dagelijks onderdeel van organisaties. Volgens de auteurs blijft veel potentieel van deze bijeenkomsten onbenut. Een van de redenen daarvoor is dat nog altijd naar meetings gekeken wordt als een logistiek proces. Into the Heart of Meetings toont aan dat deze benadering nalaat de communicatieve waarde en kracht van meetings te benutten.

Door de theoretische onderbouwing, gecombineerd met veel praktijkvoorbeelden en handige tools, is het boek zeer geschikt voor zowel meeting professionals als voor managers en consultants die meetings inzetten als een middel om hun doelen te bereiken (denk aan strategic and change management, Human Resources management, knowledge management, innovation en business communications).

“Als regelmatig spreker op internationale wetenschappelijke symposia, heb ik het 'klassieke' format van deze bijeenkomsten nooit ter discussie gesteld. Dit boek heeft me de ogen geopend voor de kracht van 'meeting design', de kunst van het matchen van de format, de content en de doelen."
Prof. Hans Clevers MD PhD. President KNAW

Bestellen
Gelukkig is het boek inmiddels verkrijgbaar en kan jij het snel in je bezit krijgen (lezen in het donker is optioneel). Het ruim 300 pagina's tellende boek 'Into the Heart of Meetings - Basic Principles of Meeting Design' van Eric de Groot en Mike van der Vijver kost € 28,50 en kan je onder andere hier bestellen bij BOL.com.

 

Plaats op:
Datum: 31 januari 2013
Gerelateerde artikelen  
27-02-2013 Nieuws Ga mee op verkenning van 'Into the Heart of Meetings'
23-04-2013 Nieuws Van Dutch Design naar Meeting Design
29-08-2013 Nieuws MPI Foundation lanceert allereerste Meeting Design Study
16-10-2013 Nieuws Verrassende inzichten in mogelijkheden en effecten van Meeting Design
12-09-2013 Nieuws MPI duikt in thema Meeting Design samen met buurlanden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,59 seconden.