Nieuws  
 

De Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) heeft bekend gemaakt dat Almere de 7e editie van de Floriade mag organiseren. Daarmee verkiest de tuinbouwraad Almere boven de gemeenten Amsterdam, Groningen en de regio Boskoop. Met de Floriade krijgt Almere er een internationaal cultuur- en recreatiepark bij, waarin natuur centraal staat.

Hoogste score op kwaliteit en samenhang

Almere heeft een bijzonder goed en degelijk uitgewerkt plan ingediend onder de naam Growing Green Cities; een combinatie van land en water en van stad en groen. Het plan heeft een solide financiële onderbouwing met relatief weinig risico's.

Growing Green Cities van Almere

Het ontwerp van Almere zal gerealiseerd worden in en aan het Weerwater, een plas die aan de ene kant grenst aan het stadscentrum en aan de andere kant aan de snelweg A6. Het plan is compact en vloeit voort uit de beoogde ontwikkeling van Almere met daarin een prominente plaats voor de Green City filosofie. Een thema dat past bij de innovatieve kracht van de tuinbouw en een concept dat wordt gezien als een ontwikkelroute voor alle steden wereldwijd. Almere is onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam en kan in goede samenwerking profiteren van de hoofdstedelijke uitstraling van de stad Amsterdam.

De Floriade in Almere wordt een stadswijk, die blijft; een natuur-, recreatie- en cultuurpark, waar klein- en grootschalige manifestaties zullen plaatsvinden. De Floriade is een investering in de toekomst van de stad Almere. Zowel voor haar bewoners als voor het bedrijfsleven. Voor de internationale bezoeker heeft de Floriade in Almere, als stad in de polder op zeebodemniveau, een unique selling point; de combinaties van water met stadsontwikkeling, infrastructuur en groen. Dit biedt voor Nederland extra kansen en het geeft de Floriade een extra dimensie.

Het plan om de Floriade in Almere te organiseren kan op volledige steun rekenen van de gemeente Almere, en ook op die van andere gemeenten in Flevoland, de provincie, kennisinstellingen, overheden en het bedrijfsleven.

Vier bidbooks van hoge kwaliteit

De Nederlandse Tuinbouwraad stelt vast dat de bidbooks met de beschreven ontwerpplannen van hoge kwaliteit zijn. Bij alle kandidaten is sprake van groot enthousiasme. Uitgangspunt bij de beoordeling was een wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade waar verbindingen worden gemaakt tussen de tuinbouw en de burger met een accent op jongeren en onderwijs, gekoppeld aan thema's als gezondheid (voeding), water of sport. Dit niet alleen tijdens het evenement, maar minstens zo belangrijk is de aanloop naar Floriade 2022 (making of).

Na de eerste selectieronde bleven vier kandidaten over. Alle vier de kandidaten hebben begin deze zomer een bidbook bij de Nederlandse Tuinbouwraad ingeleverd. Een selectiecommissie heeft bezoeken gebracht aan de vier kandidaten om zich te laten informeren over het ontwerpplan en de daarbij behorende locaties. De selectiecommissie heeft op basis van alle verkregen informatie een advies aan het bestuur van de Nederlandse Tuinbouwraad voorgelegd. De bevindingen van de selectiecommissie zorgvuldig afwegend heeft de Nederlandse Tuinbouwraad in volle overtuiging voor Almere gekozen

Nederlandse Tuinbouwraad

Opgericht in 1908, is de Nederlandse Tuinbouwraad een van de langst actieve tuinbouworganisaties in Nederland. Officieel stelt de Nederlandse Tuinbouwraad zich ten doel om in binnen- en buitenland het imago van de Nederlandse tuinbouw te bevorderen, en de afzet van tuinbouwproducten te ondersteunen. De Nederlandse Tuinbouwraad wil dit doel bereiken door het organiseren van een wereldtuinbouwtentoonstelling: de Floriade. Deze tentoonstelling wordt eenmaal per tien jaar gehouden. In 1960 werd de eerste Floriade in Rotterdam gehouden, daarna volgde Amsterdam (1972 en 1982), Den Haag / Zoetermeer (1992), Haarlemmermeer (2002) en Venlo (2012).

http://www.floriadealmere.nl/#/floriade-growing-green-cities

Plaats op:
Datum: 25 september 2012
Gerelateerde artikelen  
31-01-2012 Nieuws Laatste vier kandidaten voor Floriade 2022 bekend
14-01-2013 Nieuws Politiek wil enquête over miljoenenverlies Floriade 2012
07-09-2009 Nieuws Floriade 2012 dragend element in evenementjaar Holland Naturally
26-04-2008 Nieuws Floriade 2012 vindt in Rabobank eerste officiële founder
05-04-2012 Nieuws Floriade 2012 officieel geopend
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,61 seconden.