Nieuws  

Natuurlijk staan ontspanning, nieuwe culturen, mooie plekjes ontdekken en lekker eten hoog op het lijstje tijdens de komende vakantieperiode. Maat het is ook een mooi moment om achterover te leunen met een goed boek (want waarschijnlijk heb je er nu eindelijk tijd voor).

Mocht je nog geen 'leesvoer' geselecteerd hebben of nog dat laatste lege plekje in de koffer willen vullen, doe dan je voordeel met onze traditionele vakantie-boeken-tips. CongresWereld selecteerde ook dit jaar weer een mooi lijstje met 'zomerkost', gebaseerd op onze eigen ervaring en feedback die we van lezers en vakgenoten gekregen hebben. Bijspijkeren op je vakgebied of persoonlijke ontwikkeling, praktische onderwerpen of gewoon een lekkere dosis inspiratie, je vind het allemaal tussen de onderstaande tips.
En omdat ze veelal ook als e-book online te bestellen zijn, kan je ze vandaag al in je bezit hebben!


1) Handboek Social Media voor Congressen - Ronald Mulder, Lykle de Vries, Irene Wiering
Social media hebben de afgelopen jaren de wereld op zijn kop gezet, en het einde is nog niet in zicht. Congressen en andere bijeenkomsten moeten wennen aan een wereld waarin informatie en contacten eenvoudig en veelal gratis online te vinden zijn. Social media geven de professional die congressen organiseert echter net zoveel kansen om zijn werk succesvoller te doen als redenen om zijn werkwijze te heroverwegen en te innoveren.
Organisatoren, sprekers en andere professionals in de congres-industrie vinden in dit handboek alle praktische handreikingen om in deze nieuwe tijd succesvol(ler) te zijn, en tevens inzicht in de achterliggende fundamentele wijzigingen die social media teweeg brengen in hoe mensen werken, leren en leven. Lees ook over de bijeenkomst waarop het handboek gelanceerd werd. 
Meer Info & Bestellen: € 4,95 (eBook) / € 24,95 (paperback


2) Cool is Hot - René Boender
Ambitieuze braincandies met een missie!
'Cool is Hot' is de volgende stap op weg naar zakelijk geluk! Want zakelijk geluk ligt voor het oprapen, zeker als u gebruik maakt van de laatste wereldwijde know how op dit gebied. 'Cool is Hot' is de definitieve doorbraak van de EQ in zowel uw zakelijke als privé leven... En u zult er tegelijk meer lol aan beleven dan ooit tevoren, want leiding geven is leuker als u het ziet als een spel. Maar wel een spel dat u wilt winnen!
Meer info & Bestellen € 19,95 (paperback) / €11,95 (eBook)


 

3) Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken - Jan Vermeiren
Afgelopen jaar kwam een volledig herschreven editie uit, die zelfs gratis weggegeven werd in digitale vorm (maar liefst 1 miljoen exemplaren). Ontdek de ware kracht van LinkedIn en hoe het als hefboom te gebruiken is voor je baan of zaak. Lees hier meer, inclusief de link naar de - nog altijd gratis - verkrijgbare versie. 
Prijs papieren versie via Managementboek: € 19,95 
 
4) Netwerk Je Weg Naar Succes - Charles Ruffolo

Charles Ruffolo's gids die leidt naar de Kracht van Netwerken
Met alle moderne technologie zouden we haast vergeten hoe belangrijk het is om de persoonlijke ontmoetingen optimaal te benutten voor (zakelijk) succes. Netwerkgoeroe Charles Ruffolo schreef blijft een beetje wars van digitale ontmoetingen en ziet de beste netwerkkansen nog altijd in het persoonlijk contact. Zijn methodes hebben velen al geholpen om betere netwerkers te worden.
Het boek is nu als eBook verschenen en is nog altijd een aanrader!

Meer Info & Bestellen € 4,95 (eBook)/ € 15,00 (paperback)


5) Visuele meetings - David Sibbet
Hoe graphics, post-its & idea mapping het groepsproces kunnen transformeren
Als mensen visueel werken hebben ze betere ideeën, nemen ze betere beslissingen en zijn ze gemotiveerder om resultaten te behalen. 'Visuele Meetings', een 21ste-eeuwse gids voor het gebruik van de nieuwste technieken voor visueel denken met groepen en teams, biedt je een schat aan tools en trucs om creativiteit, samenwerking en baanbrekend denken los te maken.

Meer info & Bestellen € 39,50

 
6) Zakelijk twitteren voor beginners - Carlijn Postma
Kom je ook regelmatig op congressen, waar de termen 'hashtag', 'twitter' en 'meedoen' langskomen, maar ben je er nog altijd niet toe gekomen om zelf te gaan Twitteren? Wil jij twitter nou eindelijk eens in gaan zetten op jouw events? Het is eigenlijk erg eenvoudig en de komende vakantie is het ideale moment om je in te lezen en aan de slag te gaan!
In dit boek lees je hoe u met consumenten en zakenrelaties communiceert, hoe je jouw netwerk snel en makkelijk uitbreidt en hoe jeen unieke online identiteit ontwikkelt. Leg contact met andere Twitteraars en hou elkaar op de hoogte van nieuwtjes, meningen en initiatieven.
Ga ook Twitteren en genereer extra bezoekers voor jouw website en aandacht voor producten en diensten. Een onmisbaar handboek voor iedereen die de mogelijkheden van onze netwerkeconomie wil benutten.
Info & bestellen € 11,95 (paperback) / € 8,99 (eBook

7) Handboek voor de Congresontwikkelaar - Ton Soons
Een inspiratiebron voor: Conference Producers, Cursusontwikkelaars, Meeting Planners en Communicatieprofessionals. En iedereen die echt boeiende bijeenkomsten wil organiseren. Boordevol tips en praktische adviezen.
Lees ook het interview met Ton Soons op CongresWereld.
 
Meer info & Bestellen € 32,50

 

8) Je iPad als mobiel kantoor - Peter van Loevezijn
Slim (samen)werken op 9,7 inch
De iPad rukt steeds meer op in het zakenleven. Slimmer werken, efficiënter, mobieler en zoveel mogelijk papierloos is het doel. Maar in de praktijk blijkt dat daar weinig van terechtkomt, omdat zakelijke gebruikers eigenlijk niet weten hoe ze de iPad optimaal kunnen gebruiken.
Met 'Je iPad als mobiel kantoor' is dat verleden tijd. Het boek beschrijft de zes belangrijkste werkthema's voor elke professional: uw iPad als informatiemanager, als creatiemanager, als communicatiemanager, als tijd- en taakmanager, als presentatiemanager en als relatiemanager.

Meer info & Bestellen: € 19,95  (paperback) / € 16,99 (eBook)

 

9(a t/m d) Personal branding, presenteren en storytelling
We sluiten de rij tips af met het 'merk' centraal, of het nu om je bedrijf, jouzelf of je congres gaat. Vanuit een viertal invalshoeken staat het 'merk' centraal.

In de tegenwoordige tijd gaat het niet meer om de vraag hoe goed je bent, maar om de vraag hoe goed anderen denken dat je bent. Personal branding is dé manier om jouw unieke kwaliteiten te belichten. Daarbij gaat het over het persoonlijke element dat jou als professional onderscheidend maakt.
Daarbij komt het aan op het vertellen van het juiste verhaal. Een goed en authentiek verhaal maakt indruk, blijft hangen en wordt doorverteld. Bedrijven vertellen hun 'verhaal'. Het helpt hen om doelstellingen te verhelderen, om medewerkers in beweging te krijgen, om context en betekenis te geven aan situaties en processen. En wellicht kan jouw congres ook succesvoller worden met het juiste verhaal.
Dat het daarbij in belangrijke mate ook gaat om hoe je de boodschap op zo'n manier brengt dat mensen geïnspireerd raken, enthousiast worden en in beweging komen. Boeiend presenteren is te leren (en dat voor slechts €0,99)!
En tot slot binnen dit thema nog een zeer inspirerend verhaal van Martijn Arets, die met zijn Brand Expedition aan tafel kwam bij de ceo's van Europa's de grootste bedrijven om 'hun verhaal' op te tekenen.
  

   

Present! - Cees Harmsen
Dé 10 psychologische stijlen van personal branding
Meer Info & Bestellen: € 19,95 (paperback) / € 7,98 (eBook)

No Story No Glory - Theo Hendriks
Echte leiders vertellen een eigen verhaal
Meer Info & Bestellen: € 18,95 (paperback)

Boeien! - Reinoud van Rooij
Dé handleiding voor succesvolle presentaties
Meer Info & Bestellen: € 0,99 (eBook)/ € 12,95 (paperback)

Brand expedition - Martijn Arets
Een reis langs Europa's meest inspirerende merken
Meer Info & Bestellen: € 9,95 (eBook) / € 19,95 (paperback)
 

©Redactie CongresWereld

Plaats op:
Datum: 4 juli 2012
Gerelateerde artikelen  
13-03-2012 Nieuws Social media voor congressen, zo doe je dat (#smvc)
20-12-2012 Nieuws 7 last minute tips voor onder de kerstboom
17-07-2008 Nieuws Leesvoer voor op vakantie onze zomer-top-5
04-07-2013 Nieuws Vakantie boekentips: 10 aanraders voor deze zomer
23-10-2008 Nieuws Boekentip: Prachtige bijeenkomsten
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,65 seconden.