Nieuws  

De culinaire benefietavond die Hotel Okura vrijdag heeft georganiseerd heeft €202.062,- opgebracht. Het oorspronkelijk verwachtte bedrag van € 100.000,- is hiermee ver overstegen. Speciaal voor deze gelegenheid werkten de chefs van alle Okura restaurants samen om de ruim 480 aanwezigen een viergangendiner te serveren. Tijdens de avond werd ook een loterij en een veiling georganiseerd. Pronkstuk van de veiling was een culinaire reis voor twee personen naar Franschoek, Zuid-Afrika. Deze ging voor een bedrag van €16.000,- onder de hamer. De opbrengst van de avond komt volledig ten goede aan ‘Stichting Nederland Helpt Japan', van het Rode Kruis, die het geld naast de bouw van tijdelijke behuizing gaat gebruiken voor medische en psychosociale hulp, water, voedsel en dekens voor de honderdduizenden evacués die zich nog in de opvangcentra bevinden.

Het van oorsprong Japanse Hotel Okura Amsterdam, met zo'n 120 Japanse medewerkers, heeft deze avond binnen twee en een halve week georganiseerd. Acting General Manager Emmy Stoel benadrukte: "de organisatie van deze avond kwam vanuit een initiatief van zowel onze Japanse als Nederlandse medewerkers. Zij willen door middel van deze actie laten zien mee te leven en hulp te willen bieden waar mogelijk". President & General Manager van Hotel Okura Amsterdam, Marcel van Aelst, sprak vanuit Tokio zijn dankwoord uit via een videobericht op een groot scherm. Zijne Excellentie de ambassadeur van Japan de heer T. Koezuka vertelde in zijn toespraak overweldigd te zijn door het medeleven en de vele geboden hulp van de Nederlandse bevolking.

 


 

De zaal was binnen vijf dagen uitverkocht en met ruim 480 gasten zat de Grand Ballroom van het hotel helemaal vol. Eregasten van de avond waren de Japanse ambassadeur Koezuka, burgermeester van Amsterdam mr. E.E. van der Laan, Minister van Buitenlandse Zaken Professor dr. U. Rosenthal en voormalig voorzitter NOC/NSF Erica Terpstra evenals de burgermeesters van Almere, Amstelveen en Haarlemmermeer en de heer Breederveld, directeur van het Rode Kruis.

Diverse artiesten verzorgden een optreden. Liszt concour-winnaar Martyn van den Hoek en zijn Japanse vrouw Tomiko hielden een miniconcert waarna het Nationale Ballet optrad met een ‘pas de deux'. Roos Jonker en haar band zorgden voor jazzklanken en zangeres Alma Nieto sloot de avond muzikaal af. De presentatie was in handen van actrice en model Anouska Wink.

De veiling werd geleid door veilingmeester Sophie Bremers van veilinghuis Christie's, die onder toeziend oog van Cora Hagendijk (M.J. Meijer Notarissen) in totaal 18 items veilde waaronder een galajurk van Paul Schulten, een collier met diamand aangeboden door Gassan Diamonds en een culinaire reis naar Zuid-Afrika. Tevens werd een loterij gehouden met prijzen variërend van een luxe overnachting in diverse Amsterdamse tophotels, een fles Johnnie Walker King George V tot een rondvaart op een luxe salonboot.

De Nederlandse Ikebana Vereniging verzorgde de bloemstukken die samen met de echtgenotes van Japanese Okura-medewerkers gemaakt zijn.
De 10.000 handgevouwen kraanvogels die in Japan als gelukbrengend beschouwd worden dienden evenals als decoratie en staan symbool voor een lang leven.
Het viergangendiner werd deels in de zaal bereidt door de chefs van Okura onder toeziend oog van de honderden gasten. Het voorgerecht van de Japanse sterrenchef Masanori Tomikawa werd gevolgd door een tussengerecht van Onno Kokmeijer, chef van sterrenrestaurant Ciel Bleu. Ronald Oud, chef van de Main Kitchen was verantwoordelijk voor het hoofdgerecht waarna het dessert werd gepresenteerd door chef Marc van der Tang van het nieuwe Serre Restaurant in samenwerking met Pastry chef Iiro Heinila. Alle gebruikte ingrediënten, evenals de sake en de wijnen zijn kosteloos geschonken door Okura's leveranciers.

Emmy Stoel is meer dan tevreden met de opbrengst: "Het is fantastisch dat dit grootse evenement, dat in slechts twee en een halve week is georganiseerd, zo'n enorm succes is geworden". Donaties zijn nog steeds van harte welkom via het speciaal geopende rekeningnummer 53.65.99.793 ten name van ‘Stichting Nederland helpt Japan'.
Aanstaande woensdag 13 april wordt het volgende evenement om Japan te steunen georganiseerd in de Amsterdam Arena met als hoogtepunt de wedstrijd van Ajax tegen de Japanse club Shimizu S-Pulse.

Plaats op:
Datum: 9 april 2011
Gerelateerde artikelen  
29-03-2011 Nieuws (Sterren)chefs Okura koken benefietdiner voor Stichting Nederland Helpt Japan …
20-03-2019 Nieuws On the Move - maart 2019 (2)
14-01-2016 Nieuws Hotel Okura Amsterdam eerste vijfsterren Superior Hotel van Nederland
01-10-2015 Nieuws Vertrekkende Marcel van Aelst maakt zich zorgen
22-05-2007 Nieuws Hotel Okura Amsterdam opent internationale Champagne & Cocktail Lounge-bar
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,65 seconden.