Nieuws  
 

Een op de tien Nederlanders heeft wel eens een handdoek gestolen uit een hotel. Daarnaast heeft 7% van de Nederlandse hotelbezoekers dit wel eens overwogen. De handdoek is daarmee naast verzorgingsproducten, zoals shampoo, zeep en bodylotion één van de meest populaire 'souvenirs' die worden meegenomen uit de hotelkamer. Maar liefst 61% van ons neemt de flesjes en zeepjes uit de hotelbadkamer regelmatig mee naar huis.

Hotel HanddoekenHet bovenstaande blijkt uit onderzoek van Super de Boer. Niet dat de supermarktketen in onderzoek een nieuwe activiteit ziet, maar het onderzoek dient puur als pr-ondersteuning voor een handdoeken-spaar-actie. In de zomermaanden, wanneer ook voor de supermarkten de komkommertijd aangebroken is, zoekt Super de Boer een andere aanpak om haar zomerspaaractie te promoten. Acht weken lang kan gespaard worden voor 'eerlijke' handdoeken en badlakens met het Max Havelaar Fairtrade keurmerk.

Maar terug naar het onderzoek, naast verzorgingsproducten en hotelhanddoeken staan tijdschriften, de badstof slippers en asbakken hoog op het lijstje van hotelsouvenirs. Opvallend in de resultaten van het onderzoek is de ruime meerderheid van de respondenten die, op verzorgingsproducten na, aangeeft verder nooit een aandenken uit het hotel mee te nemen of dit zelfs te overwegen. Slechts 2% van ons zegt bijvoorbeeld servies of badjassen in zijn koffer te steken.


Vrouwen pakken vaker een schone handdoek dan mannen
Op basis van het onderzoek werden ook al eerder belangrijke conclusies gevonden en ach, we doen ook maar even mee in het delen van de resultaten, zodat u weer wat 'weetjes' heeft als u om gespreksstof verlegen zit:

Vrouwen zijn in hun gebruik van handdoeken minder zuinig dan mannen. Meer dan de helft van de vrouwen pakt dagelijks een schone handdoek uit de kast. Onder de mannelijke bevolking gooit maar 38% dagelijks het badlinnen in de was.
Al met al zijn Nederlanders bepaalt niet zuinig als het gaat om schone handdoeken. Bijna 92% van de Nederlanders laat de handdoek maximaal 3 dagen aan het handdoekenrek hangen. Naast de dagelijkse handdoekenwisseling onder de helft van onze bevolking, wisselt meer dan 25% hiervan zijn of haar badtextiel om de dag. Opmerkelijk is dat samenwonenden vaker een schone handdoek pakken dan alleenstaanden (resp. 64% vs. 75%).

Inwoners van kleine plaatsen wisselen thuis vaker van handdoek. Zo gooit de helft van de inwoners van een dorp of kleine stad de handdoek gemiddeld dagelijks de wasmand in. Bij inwoners van grote steden ligt dit percentage op 36%.

Het online onderzoek van de handdoekenactie is uitgevoerd door Goos Marketing Research in Amstelveen onder ruim 500 (n=507) respondenten.

Bron: Super de Boer/ Creative Venue

Plaats op:
Datum: 16 augustus 2009
Gerelateerde artikelen  
17-03-2011 Nieuws Eenderde hotel handdoeken verdwijnt, rfid chip moet diefstal tegengaan
24-06-2010 Nieuws Vakantieganger scheidt vuile was van schone kleding
23-04-2012 Nieuws Vrouw pakt regelmatig koffer man in
17-08-2011 Nieuws Vakantie ergernis: ingepikte bedjes en te veel opscheppen
20-02-2008 Nieuws Stereotypen vervagen bij Europese reiziger
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,71 seconden.