Laatste nieuws
 
 
  In the spotlight  
 

MECC Maastricht is verheugd om het World Congress on Women’s Mental Health (IAWMH) in 2027 in Maastricht te mogen verwelkomen. Dit nieuws werd bekend gemaakt door Prof. Jayashri Kulkarni - President IAWMH, op Internationale Vrouwendag afgelopen vrijdag in Parijs tijdens de achtste editie van het congres. In maart 2027 zal MECC Maastricht vier dagen lang in het teken staan van de geestelijke gezondheidszorg van vrouwen. Het internationale congres wordt jaarlijks bijgewoond door circa 1200 clinici en onderzoekers van over de hele wereld.

Het doel van het IAWMH, opgericht in 2001 ter verbetering van de geestelijke gezondheid van vrouwen over de hele wereld, is het opzetten van een netwerk van nationale en internationale samenlevingen. Belangrijke ondersteunende partijen zijn Dimence, Netherlands Psychiatric Association, Radboudumc, Rīga Stradiņš University, WOMENS Inc. en UMCG.

Patricia van Wijngaarden-Cremers (MD PhD), Prof. Rutger Jan Van der Gaag (MD PhD) en Prof. Iris E. Sommer (MD PhD) zijn zeer enthousiast om samen het National Organizing Committee IAWMH 2027 te vormen. Deze drie commissieleden hebben ruime ervaring met het organiseren van internationale conferenties en zullen samen met MECC Maastricht en Klinkhamer Group het voortouw nemen in de organisatie.

In de aanloop van de komst van het grote internationale congres, is het de bedoeling om in samenwerking met WOMENS Inc. en andere vrouwenorganisaties in Nederland, een Nederlandse branche van de IAWMH op te richten. Deze vereniging van werkers in de GGZ en ervaringsdeskundigen wil iedere twee jaar (alternerend met het IAMWH) een regionaal Europees congres in Maastricht organiseren. Hiermee hoopt men het momentum vast te houden, het Europees netwerk te versterken en in de loop van de jaren het commitment voor IAWMH 2027 in Maastricht te vergroten.

Gelegen in het hart van de Euregio wordt Maastricht ook wel de meest Europese stad van Nederland genoemd. De stad is makkelijk bereikbaar vanuit heel Europa met acht internationale vliegvelden in de buurt. MECC Maastricht ondergaat de komende twee jaar een aanzienlijke upgrade en uitbreiding. In totaal is hiermee een investering gemoeid van circa 49 miljoen euro. Dankzij de upgrade en uitbreiding kan MECC Maastricht organisatoren van meerdaagse internationale congressen tot 5.000 personen nog beter van dienst zijn.

Plaats op:
Datum: 13 maart 2019
Gerelateerde artikelen  
11-03-2019 Nieuws Upgrade en uitbreiding MECC Maastricht kan van start
29-03-2011 Nieuws Amici ad Mosam: Ambassadeurs voor Maastrichtse congreswerving
26-06-2019 Nieuws Accommodatienieuws - juni 2019 (2)
16-08-2011 Nieuws Toonaangevend internationaal congres EFI in 2013 naar Maastricht
15-03-2017 Nieuws Genomineerden Brightlands Convention Award 2016 bekend
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,28 seconden.