Laatste nieuws
 
 
  In the spotlight  
 

Den Haag is gekozen als gaststad van de 15th Annual Conference of the Metabolomics Society, een vijfdaags congres dat plaatsvindt van 24-28 juni 2019. De conferentie focust zich op het bevorderen van technologische ontwikkelingen en toepassingen van metabolomics. Het nodigt deelnemers van over de hele wereld uit in World Forum The Hague, het grootste congrescentrum van de stad.

'De internationale reputatie van Den Haag als eersteklas congresbestemming is goed ingeburgerd. Ik twijfel er niet aan dat de deelnemers aan de Annual Conference of the Metabolomics Society hun verblijf in Den Haag inspirerend en gedenkwaardig zullen vinden, niet in het minst vanwege de toonaangevende positie van de stad in de industrie ', zegt Karsten Klein, wethouder van Stedelijke Economie, Zorg en Havens.

'Metabolomics is een zeer waardevolle technologie in de levenswetenschappen, voor omvangrijke karakterisering van de metabolieten van kleine moleculen in biologische systemen. De toepassingen zijn talrijk: van gepersonaliseerde geneeskunde, inzicht in de oorzaken en ontwikkeling van ziekten, voeding en micronutriënten, tot gewasverbetering en industriële biotechnologie. In de conferentie leggen we sterk de nadruk op deze toepassingen. We zullen contact opnemen met andere communities die metabolomics steeds vaker toepassen in hun onderzoek, maar de analyses zelf niet doen. Daarom verwachten we een recordaantal deelnemers van over de hele wereld aan te trekken ', zegt Prof. Dr. Thomas Hankemeier, wetenschappelijk directeur van het Netherlands Metabolomics Centre en voorzitter van het lokaal organiserend comité.

The Metabolomics Society is een onafhankelijke non-profitorganisatie die zich toelegt op de ontwikkeling van op metabolisme gebaseerd onderzoek. De jaarlijkse bijeenkomst brengt onderzoekers op het gebied van metabolomics van over de hele wereld bij elkaar en is de grootste conferentie in zijn soort, vol met indrukwekkende wetenschappelijke programma's, workshops en sociale netwerkprogramma's. Sastia Putri, voorzitter van het Conference Committee for the Society zegt: 'We zijn verheugd om onze volgende bijeenkomst in Den Haag te houden en we kijken er erg naar uit u te verwelkomen tijdens Metabolomics 2019'.

Den Haag is zeer geschikt als locatie voor het jaarlijkse congres. Het sluit goed aan bij de regionale, sterke punten van de stad, bij de vooraanstaande onderzoeksorganisaties die de stad rijk is, en bij de industriële en academische medische centra in de Medical Delta. Den Haag is goed uitgerust met een sterke infrastructuur, recreatiefaciliteiten en een rijk cultureel aanbod. World Forum The Hague heeft met succes een breed scala aan internationale conferenties van hoge kwaliteit georganiseerd. De locatie biedt een combinatie van multifunctionele auditoria en break-out rooms en biedt de flexibiliteit om vergaderruimtes aan te passen aan alle noodzakelijke vereisten.

'Ik ben ervan overtuigd dat de aantrekkelijkheid van onze stad, de vriendelijkheid van haar inwoners, onze internationale congresfaciliteiten en de brede ervaring van de stad bij het organiseren van medische evenementen, voor een groot succes van de 15th Annual Conference of the Metabolomics Society zullen zorgen', stelt Nienke van der Malen, directeur van The Hague Convention Bureau.

Plaats op:
Datum: 30 mei 2018
Gerelateerde artikelen  
01-02-2018 In the spotlight Den Haag verwelkomt European Conference on General Thoracic Surgery in 2020
28-09-2017 Nieuws Rotterdam, Den Haag en World Forum winnen C&IT Awards
17-02-2016 Nieuws The Hague Convention Bureau lanceert nieuwe merkidentiteit: “The Conference, …
01-02-2013 Nieuws Internationale strategie World Forum werpt zijn vruchten af
14-12-2017 Video Wethouder Karsten Klein over de heropening World Forum The Hague
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,28 seconden.