Laatste nieuws
 
 
  In the spotlight  
 

Op 2, 3 en 4 oktober staat Den Haag volledig in het teken van de Age-friendly Cities Conference 2017, een internationaal congres waarvoor de gemeente Den Haag zo’n 50 steden uitnodigt, waaronder New York, Manchester, Bangalore, Frankfurt en Suzhou (China), om onder andere kennis te maken met de Haagse aanpak op het gebied van zorginnovatie voor senioren. Den Haag is reeds in 2015 als eerste stad van Nederland toegetreden tot het netwerk van Age-friendly Cities van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Het congres bevat plenaire onderdelen, vele workshops en werkbezoeken in de stad en biedt volop ruimte voor gezamenlijke discussie. Een cultureel festival speciaal voor senioren op de Scheveningse Pier vormt de feestelijke afsluiting van het congres, dat niet voor niets in de Maand van de Vitaliteit plaatsvindt. De gemeente Den Haag wil met haar programma Seniorvriendelijke Stad bereiken dat oudere inwoners actief en vitaal blijven, zich betrokken blijven voelen en in een veilige omgeving kunnen wonen met toegankelijke en passende voorzieningen. Voor meer informatie over de Age-friendly Cities Conference 2017 en registratie: thehague-agefriendlycity.com

Haagse zorginnovatie aanpak op internationale kaart

Karsten Klein, wethouder Stedelijke economie, Zorg en Havens: “In de afgelopen jaren hebben we nauwe internationale relaties opgebouwd om gezamenlijk te werken aan kwesties met betrekking tot veroudering en seniorvriendelijke steden. We ontvangen jaarlijks veel aanvragen voor een werkbezoek aan Den Haag op het thema seniorvriendelijke stad. Met of door middel van de Age-friendly Cities Conference kunnen we niet alleen voldoen aan al deze aanvragen, maar tegelijkertijd een samenwerkingsnetwerk creëren tussen gelijkgestemde steden. Deze kennisuitwisseling en het delen van ervaringen tussen verschillende disciplines en op verschillende lokale niveaus, geeft ons de mogelijkheid om de Haagse aanpak rondom zorginnovatie internationaal op de kaart zetten!”

Age-friendly Cities Conference 2017

De Age-friendly Cities Conference 2017 is toegankelijk voor genodigden en inwoners van Den Haag. Zo kunnen zij de seniorvriendelijkheid van hun stad leren kennen. Het voorlopige programma van de Age-friendly Cities Conference 2017 is te vinden op http://thehague-agefriendlycity.com/conference. Begin september wordt het volledige programma bekend gemaakt.


Plaats op:
Datum: 29 juni 2017
Gerelateerde artikelen  
12-10-2007 Nieuws Holland Art Cities officieel van start
21-03-2018 Nieuws Den Haag versterkt haar positie als MICE-bestemming
10-11-2008 Nieuws Heemskerk geeft startsein Holland Art Cities
28-09-2017 Nieuws Rotterdam, Den Haag en World Forum winnen C&IT Awards
30-09-2016 Nieuws Den Haag en Rotterdam winnen Award voor beste zakelijke bestemming op korte …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,26 seconden.