Laatste nieuws
 
 
  In the spotlight  
 

AIACE, erkend als de enige representatieve internationale vereniging van oud-personeelsleden van de Europese Unie, hield haar jaarlijks congres in Maastricht van 28 mei tot 1 juni 2017. Dit naar aanleiding van het 25-jarige bestaan van het Verdrag van Maastricht. 150 leden vergaderden in MECC Maastricht. De organisatie kijkt om meerdere redenen terug op een succesvol congres.

Highlights uit het programma

De welkomstreceptie, aangeboden door het Maastricht Convention Bureau, vond plaats bij Thiessen Wijnkoopers op 28 mei. De algemene vergadering op 30 mei, tijdens welke het Verdrag van Maastricht uitzonderlijk tentoongesteld werd, werd voorafgegaan op 29 mei door de plechtige opening met Maastrichtse wethouder mevrouw M.F.V. (Mieke) Damsma en door een conferentie/debat met C. Trojan, voormalig Secretaris-Generaal van de Europese Commissie over 25 jaar Verdrag van Maastricht en waar Europa nu naartoe moet. Op 31 mei volgden er nog 3 workshops over thema’s die voor de gepensioneerden van belang zijn en een vergadering van de raad van bestuur.

Verder maakten de deelnemers kennis met de stad Maastricht en Zuid-Limburg: ze kregen een rondleiding in de stad, een uitstap naar het Drielandenpunt en het Margraten militaire kerkhof en bezochten tot slot de dorpen Thorn en Oud-Rekem en het Bonnefantenmuseum.

De organisatie liet weten dat de deelnemers in de wolken zijn over hun ervaring en de omgeving en dat er nog altijd wordt gesproken over het galadiner bij La Butte aux Bois.

Ronald McDonald Huis

Tijdens AIACE is het gebruikelijk geld in te zamelen voor een lokaal goed doel. Maastricht Convention Bureau heeft het Ronald McDonald Huis Maastricht voorgedragen en dit werd omarmd door de organisatie én congresdeelnemers: vorige week is bekend geworden dat er maar liefst € 637,40 in de collectebus zat en dat het Ronald McDonald Huis Maastricht daar bovenop nog een bedrag van € 875,- van de congresbegroting ontvangt (van elke deelnemer een bedrag vanuit de congresfee); een totale opbrengst van ruim € 1500,- dus! Margo de Kock, Managing Director van het Ronald McDonald Huis Maastricht, is dankbaar voor de prachtige bijdrage vanuit AIACE en geeft aan dat ze hiermee maar liefst 44 nachten verblijf kunnen realiseren voor ouders waarvan het kind is opgenomen in het aanpalende MUMC+.

Over AIACE

AIACE is opgericht in 1969 en telt nu 11.500 leden over de hele wereld en 15 nationale secties. De doelstellingen zijn :

behartiging van de belangen van de leden bij de administraties van de instellingen en desgevallend de nationale instanties
verspreiding van relevante informatie aan de leden
verspreiding van de Europese gedachte
bevordering van contacten tussen de leden, o.m. door middel van bijeenkomsten, bezoeken, conferenties, excursies enz. zowel regionaal als internationaal.

Plaats op:
Datum: 28 juni 2017
Gerelateerde artikelen  
16-08-2011 Nieuws Toonaangevend internationaal congres EFI in 2013 naar Maastricht
30-09-2013 Nieuws FERMA Risk Management Forum van groot economisch belang voor Maastricht
23-03-2017 Nieuws Speerpunten Congresstad Maastricht: Gezondheid en (bio)materialen
15-02-2011 Nieuws Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie kiest voor meerjarige samenwerking …
13-03-2019 In the spotlight MECC Maastricht verwelkomt World Congress Women's Mental Health (IAWMH) in …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,26 seconden.