Laatste nieuws
 
 
  Columns  

Door Henrike Dol

Als je vaker bijeenkomsten organiseert of spreker bent tijdens bijeenkomsten, is het nog wel eens lastig om deelnemers 'bij de les' te houden. Een min of meer 'standaard’ meeting met sprekers die net iets te lang van stof zijn, kan er voor zorgen dat je gedurende de bijeenkomst minder gefocust raakt. Maar hoe houdt je je deelnemers dan toch fris en gefocust?

Zit niet stil

Begin de sessie met een Hakka of toch die ochtendgymnastiek (?!), dan is iedereen gelijk wakker! Beweging laat de hersenen ook werken, nieuwe verbindingen worden ontwikkeld en oude worden onderhouden. Zo heeft men in de bovenkamer gelijk meer ruimte. De meeting kan beginnen.

Ready? Go!

Start de meeting daadwerkelijk op de aangegeven tijd, zo wordt men niet afgeleid of verveeld door het wachten. Een goede voorbereiding en het juiste equipment is essentieel voor een goede meeting. Vaak doe ik een extra check om zeker te zijn dat de voorbereiding goed is.

Tijdsbesef

Niet alleen de start van de meeting is van belang, houd je horloge in de gaten. Iedereen heeft wel eens een presentatie bijgewoond waarbij je afgeleid raakte. Maak presentaties dus niet té lang of langer dan nodig is. Spanningsbogen zijn niet eindeloos. Houd daarnaast ook de pauzetijden in de gaten, hier kijken mensen naar uit. Er staat immers een lekkere lunch voor jullie klaar.

Verras je publiek

Gebeurd er iets onverwachts of iets nieuws, dan kan je er zeker van zijn dat mensen kijken en luisteren om uit te vinden wat het is. Technologie is erg goed te gebruiken om bijvoorbeeld een altijd gelijke maandelijkse meeting verrassend te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een levendige Presi presentatie waarbij je springt van de ene naar de andere slide. Of een interactieve app die je gebruikt voor een quiz om de zaal meer te betrekken. Wil je écht verrassen, neem dan een hologram projectie van te voren op, speel deze aan het begin van de meeting af en verschijn daarna zelf op het podium!

Frisse lucht

Zuurstof doet iedereen goed, zowel de spreker als de deelnemers. Verwerk dit in je meeting door je pauze eens buiten te houden, desnoods met een tent en heaters bij slecht weer. Een wandeling triggert je brein en geest en stimuleert creativiteit door de verse zuurstof in je lichaam. Have a ‘walk to talk’ en zie tot welke mooie ideeën je hiermee komt.

Henrike Dol is een enthousiaste Meeting & Congres Coördinator werkzaam bij HMC Reservations. Via  haar studie Hoge Hotelschool in Leeuwarden is zij uitgekomen bij HMC Reservations voor haar stage. Na het succesvol uitvoeren van haar stage en studie, is zij aan de slag gegaan als Meeting & Congres Coördinator bij HMC. HMC Reservations is een jong en fris bedrijf gespecialiseerd in het zoeken en boeken van hotelkamers, locaties voor vergaderingen en congreslocaties voor haar klanten. Henrike deelt graag haar kennis en ideeën met je, heb je vragen of wil je meer weten over HMC Reservations, neem dan contact op via onze LinkedIn , leuk! 

Plaats op:
Datum: 25 januari 2018
Gerelateerde artikelen  
26-10-2017 Columns 5 Voordelen van vergaderen buiten de deur
06-12-2016 Nieuws Hotelbel: nieuwe classificatie voor hotel- en vergaderlocaties
25-10-2017 Nieuws On the Move - oktober 2017 (2)
06-06-2018 Nieuws On the Move - juni 2018
05-09-2013 Nieuws Ahoy Rotterdam gaat samenwerken met Preferred Hotel Reservations
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,63 seconden.