Laatste nieuws
 
 
  Columns  

Door Henrike Dol

Bij het plannen van je bijeenkomst komen diverse elementen aan bod die van belang zijn; wat wordt de insteek van de vergadering, hoe wil je de boodschap overbrengen en wat wil je precies overbrengen? Hoe realiseer je de KPI’s van een bijeenkomst? Hierin speelt de locatie een grote rol, intern of extern? Dat is waarom ik graag 5 voordelen van vergaderen buiten de deur met je deel!

Beter voor body & mind

Ga eens letterlijk buiten de deur vergaderen, houdt een wandelvergadering. Uit wetenschappelijk onderzoek van de Amerikaanse Dr. Art Kramer is gebleken dat beweging in vorm van stevig wandelen het geheugen verbeterd en stimuleert. Des te meer reden om een half uur of drie kwartier op pad te gaan met je collega’s of team.

Verfrissend & inspirerend

Als je op een andere plek bent dan waar je normaal een brainstorm houdt, is de kans groot dat je geïnspireerd wordt. De nieuwe omgeving prikkelt je zintuigen en geeft nieuwe inzichten in problemen of ideeën. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van bijzondere locaties die van zichzelf al doelen op inspiratie. Zoals een vergaderzaal met uitzicht over de skyline van een stad, mogelijkheden in de zaal om op de muren en zelfs op de tafel zelf te schrijven of laat je wildste ideeën werkelijkheid worden in een junglezaal met schommelstoelen!

Meer kennis van je team

Een mooie bijkomstigheid van een externe locatie zijn de oneindige mogelijkheden. Bijvoorbeeld op het gebied van teambuilding! Boek in plaats van een uitgeserveerde lunch, een kookworkshop of speel een managementgame en kom erachter wie in jouw team de inspirator en wie de motivator is. Zo kom je meer te weten over jouw team en je collega’s.

Besef van belang

De deelnemers van de vergadering zullen beseffen dat de vergadering van belang is. Er wordt tijd, geld en moeite geïnvesteerd in de vergadering door deze op een externe locatie te houden. Dit geeft aan dat het niet zomaar een bijeenkomst is. Hierdoor wordt de interesse van de deelnemers getriggerd en de focus verhoogd.

Gewoon leuk!

Naast alle eerdere voordelen is het natuurlijk ook gewoon leuk om met je team of je collega’s een vergadering buiten de deur te houden! Samen een dag buiten kantoor beleven, genieten van een lekkere lunch en gewoon eens iets anders dan normaal. Wie vindt dat nou niet leuk?

Henrike Dol is een enthousiaste Meeting & Congres Coördinator werkzaam bij HMC Reservations. Via  haar studie Hoge Hotelschool in Leeuwarden is zij uitgekomen bij HMC Reservations voor haar stage. Na het succesvol uitvoeren van haar stage en studie, is zij aan de slag gegaan als Meeting & Congres Coördinator bij HMC. HMC Reservations is een jong en fris bedrijf gespecialiseerd in het zoeken en boeken van hotelkamers, locaties voor vergaderingen en congreslocaties voor haar klanten. Henrike deelt graag haar kennis en ideeën met je, heb je vragen of wil je meer weten over HMC Reservations, neem dan contact op via onze LinkedIn , leuk! 

Plaats op:
Datum: 26 oktober 2017
Gerelateerde artikelen  
25-01-2018 Columns Iedereen fris & fruitig tijdens je meeting, maar hoe?
06-12-2016 Nieuws Hotelbel: nieuwe classificatie voor hotel- en vergaderlocaties
19-11-2008 Nieuws Staand vergaderen efficiŽnter: tot 10 miljard euro besparen
19-11-2019 Nieuws Preferred Hotel Reservations officieel housing bureau Eurovisie Songfestival …
21-06-2018 Columns Tips en Tricks bij de organisatie van een bedrijfsuitje
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,3 seconden.