Laatste nieuws
 
 
  Bedrijven A-Z  

IAPCO is opgericht in 1968 door een viertal bedrijven, allemaal actief in de organisatie van (grotere) congressen, met de wens zaken wat meer gestructureerd aan te pakken. Vandaag de dag kent IAPCO 106 leden over de hele wereld, die professionele congres organisatoren vertegenwoordigen, maar ook managers van grote nationale en internationale congressen.

Doelstelling
IAPCO streeft ernaar het niveau van serviceverlening onder haar leden en in andere sectoren van de meetings industry te verhogen, via educatie en interactie met andere professionals. Hierbij werkt IAPCO oa. aan:
- Erkenning van het vak van congres organisator
- Een hoge professionele standaard
- Onderzoek naar de theoretische en praktische aspecten van internationale congressen
- Identificeren van uitdaging rondom internationale meetings en het zoeken en promoten van oplossingen hiervoor
- Educatie via de IAPCO Training Academy
- Het bieden van een forum voor PCO‘s
- Het stimuleren van organisatoren om met PCO’s te werken
- Uitwisseling van ideeën en ervaringen
 
De kracht van kwaliteit
Dat een IAPCO-PCO niet zomaar een PCO is mag wel opgemaakt worden uit het selectieproces. Nadat een kandidaat zich aangemeld heeft volgt een eerste toetsing op basis van ervaring (zo moet men tenminste 5 nationale én 5 internationale meerdaagse congressen succesvol georganiseerd hebben. Daarbij krijgt men punten voor uitvoering van alle deeltaken.
Als de eerste ronde met goed gevolg afgelegd is, gaat de toetsingscommissie op bezoek bij 5 klanten van de PCO, zodat via diepte interviews een goed beeld over de PCO verkregen wordt, vanuit de visie van de klant.
Tot slot volgt dan een derde toetsing, waarbij een IAPCO bestuurslid tijdens de voorbereidingen én de uitvoering van een congres de verrichtingen van de PCO beoordeelt. Alleen zo kan een kandidaat grondig in de praktijk getoetst worden, alvorens toegelaten te worden als lid van IAPCO.
Maar ook als men eenmaal lid is wordt verlangd dat continu aan de kwaliteit gewerkt wordt, onder andere via training en opleiding, maar ook door periodieke self-assessments en toetsen.

Waarom werken met een IAPCO-PCO ?
Wanneer organisatoren of opdrachtgevers van de diensten van een PCO gebruik gaan maken weten ze zich met een IAPCO-lid verzekerd een zeer hoge organisatie standaard. Deze wordt onderbouwd door aantoonbare bewijzen van succesvol georganiseerde bijeenkomsten.
Daarbij worden alle activiteiten van de pco’s gemonitord en is er een ‚code of conduct’ voor de leden en wordt er volop getraind om de kennis op een hoog peil te houden.
Dankzij het internationale netwerk kunnen de leden ook een beroep op elkaar en elkaars ervaring met bepaalde organisaties, accommodaties en destinaties doen.

Publicaties
Regelmatig publiceert IAPCO belangrijke documenten die organisatoren kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een congres, al dan niet in samenwerking met PCO’s. Zo verschenen in de afgelopen tijd stukken over:
- Guidelines for Co-operation between International Associations, Local Organizing Committees & PCO’s
- How to choose the right PCO
- First Steps for the Chairman of Non-Medical Meetings
- Guidelines for the Scientific Programme Committee
- Bidding for a Congress
 

Brambles House, Colwell Road
PO40 9SL  FRESHWATER
Fax: +44 (0)1983 755546
E-mail: info@iapco.org
Website: www.iapco.org

 

Categorie: Internationaal

Publicaties over IAPCO:

- Nieuws (7)

Gerelateerde artikelen  
18-10-2007 Nieuws IAPCO wereldwijde professionals in congresorganisatie
19-03-2007 Nieuws IAPCO scherpt eisen aan
17-03-2008 Nieuws Italiaanse Patrizia Semprebene Buongiorno nieuwe voorzitter IAPCO
06-10-2009 Nieuws IAPCO helpt planners op weg met RFP oplossing
23-06-2010 Nieuws Congress Care vanaf nu IAPCO-lid
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,36 seconden.