Laatste nieuws
 
 
  Redactie  

2012 is (wederom) een eververend jaar geweest, zeker ook als we kijken naar meetings en congressen. Leek eind 2011 nog de business ten goede te keren, de economische ontwikkelingen in de wereld en zeker in Europa, maakten dat de effecten in de gehele meeting sector voelbaar waren. Budgetten stonden en staan nog steeds onder druk, de economische onzekerheid heeft direct effect op het wel of niet door laten gaan van bijeenkomsten (en als ze al doorgaan, waar ga je ze dan houden), overheden houden nu duidelijk merkbaar ook de hand op de knip en zaken als het werven van deelnemers en sponsoren vraagt grote inzet en creativiteit van organisatoren.
Aan de andere kant is er 'hulp' via technologie en sociale en digitale media, maar het maken van de keuze uit zovele mogelijkheden en het vervolgens effectief inzetten is ook niet eenvoudig.

Maar het jaar is weer bijna op, organisatoren hebben zich veelal goed staande gehouden en dankzij een eigenschap die velen van hen lijken te bezitten - nimmer aflatend optimisme - wordt er al weer rijkhalzend uitgekeken naar 2013. Maar wat gaat het komend jaar brengen? Waar moet je wel en niet op inzetten? Wat zijn de trends en wat zien we niet meer terug?

CongresWereld struinde de afgelopen tijd vakbeurzen, bijeenkomsten en internet af op zoek naar dé trends voor 2013 die voor meeting organisatoren van belang zijn. Een aantal artikelen met trends voor meetings plaatsten we al op onze website, trendonderzoeken in aanpalende vakgebieden verzamelden we voor je om ze hier allemaal bij elkaar te plaatsen.


Meeting Trends

IMEX Voorspellingen voor 2013
De organisator van de succesvolle IMEX Frankfurt en IMEX America beurs publiceert elk jaar de top 10 van meeting voorspellingen voor het komende jaar. Lees hier wat zij voorzien voor 2013.

AMEX Meeting Planning Trends
Ook American Express duikt elk jaar met hun Global Meetings Forecast in de trends voor de meeting sector.

Vraag naar meetings blijft hoog in 2013
Het Advito Industry Forecast 2013 kwam al eerder dit jaar uit, maar in de recent geplubliceerde update worden we van de nieuwste inzichten voorzien.

EIBTM Trend Watch
Tijdens de afgelopen EIBTM In Barcelona gaf Rob Davidson een terugblik op 2012 en een kijkje vooruit in de trends die onze sector te wachten staan in 2013.

13 Meeting technologie voorspellingen voor 2013
Technologiewatcher Corbin Ball zette ook dit jaar weer de belangrijkste meeting technologie trends voor het komende jaar op een rijtje. 
 
Innovatieve Event Trends 2013
Julius Solaris is de man achter het zeer populaire Event Manager Blog. Elk jaar stelt hij een top-10 van innovatieve event trends samen, gebaseerd op reviews van ruim 300 (technologie)startups die nu inzetbaar zijn voor de meeting sector. Zijn bevindingen worden onderbouwd via gesprekken met event professionals.

Zijn top-10 kan je in de onderstaande slideshare presentatie bekijken en met toelichting lezen op het blog.
We geven je alvast een paar hints:
op 10. Crowdfunding
op 8. Crowdsourced Speakers
op 6. Eliminating the Middleman
op 4. Smart Badges
 


 

Zakenreizen

Business Travel Trends 2013 - Belangrijke focus op reistechnologie
Carlson Wagonlit Travel (CWT) heeft de belangrijkste trends op zakenreisgebied voor het komende jaar in kaart gebracht. Een van de terugkerende thema’s in CWT’s Business Travel Trends 2013 is de toegenomen invloed van reistechnologie ten dienste van de zakenreiziger. 

Corporate Travel Trends 2013
Airplus ondervroeg bijna 100 corporate travel managers in de VS en Europa naar hun plannen en zorgen voor 2013. Brandstofprijzen en het politieke en financiele klimaat zorgen voor de grootste impact.


Algemeen

De trendrede 2013
De TrendRede is een initiatief van Nederlandse toekomstdenkers. De TrendRede kadert en clustert de actualiteit in drie grote overkoepelende thema's en toont Nederland daarmee een uitgelicht pad richting de toekomst. Trendwatchers Tom Kniesmeijer, Christine Boland, Tony Bosma, Richard Lamb, Carl Rohde, Ronald van den Hoff, Marcel Bullinga, Hilde Roothart, Marie-Lou Witmer, Goos Eilander, Norbert Mirani & Esmée Schönfeldt brengen in hun - op de troonrede geïnspireerde event - wat we in 2013 kunnen verwachten. Bekijk de trendrede 2013 hier.

Hoe ziet 2013 eruit? De trends volgens Adjiedj Bakas
Trendwatcher Adjiedj Bakas voorziet in het Jaar van de Slang lage rentes, oplopende inflatie en veel spanning rond de euro. ‘De slang is volgens de Chinese astrologie een listig beestje: Slangenjaren worden gekenmerkt worden door heethoofdigheid, nervositeit, heerszuchtigheid, wispelturigheid en onrust, veroorzaakt door slechte verliezers’, aldus Bakas. Lees zijn gehele trendrapport inclusief het IN & UIT overzicht voor 2013.


 

Marketing & Sales


Social media en technologie
Er wordt veel geschreven over de trends op het gebied van social media en technologie, maar enkele artikelen en overzichten springen er voor de redactie uit.

Op het marketingblog FrankWatching spotten we:

Dutch Cowboys kijkt vooruit én nog even terug op wat er in 2012 gebeurde om de ontwikkeling weer te geven:


Food & Beverage
Food & Social Media: 10 trends voor 2013

 

Top 20 Menu Trends of 2013


Vrije Tijd

VrijetijdsTrends 2013: Betekenisvol Live!
Wat is ‘in’ en wat is ‘uit’ in 2013 als het om vrije tijd gaat? Welke gevolgen laat de crisis achter? Waar liggen de grote verschillen ten opzichte van vorig jaar? Voor het vijfde jaar op rij presenteert trendwatcher en oprichter van vrijetijdskennis.nl, Goof Lukken, de trends qua vrije tijd voor komend jaar. Ook is er aandacht voor een kijkje terug in de tijd. Welke trends zijn duurzaam? Welke trends bleken een hype? Daarnaast een blik ‘ver vooruit’. Hoe vullen we onze vrije tijd op lange termijn in?
'IN' zijn in 2013 onder andere gaming, de bootcamp, het pop-up restaurant, extreme overnachtingsplekken en live beleving & stirytelling. Lees alles over de vrijetijdstrends hier.

2013's Top Luxury Travel Trends And Destinations
Virtuoso, een netwerk voor luxury travel agencies, bestudeerde het topsegment van de markt en komt met de trends voor 2013. Bekijk de top-5 van bestemmingen voor avontuurlijke, reizen, opkomende markten, romatische uitjes, cruises, familievakanties, adventure destinations, emerging markets, romantic getaways, cruises en familievakanties. Maar de grootste travel trends en de top-redenen waarom mensen (prive) reizen in 2013.


Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkttrends 2013: innoveren en investeren in personeel
Human capital wordt de belangrijkste productiefactor van de toekomst. Kennis gaat een steeds grotere rol spelen en wie wil groeien als bedrijf moet daar nu al op inspelen.

Top 10 Trends for Employee Recognition in 2013
Waardering is hot, blijkt onder andere ook uit de populariteit van Het Groot Complimentenboek. Incentive Magazine in de VS stelde een top-10 met trends samen.

©Redactie CongresWereld

Plaats op:
Datum: 20 december 2012
Gerelateerde artikelen  
20-12-2012 Nieuws Business Travel Trends 2013: Belangrijke focus op reistechnologie
06-12-2012 Redactie Hoe technologie meetings en events verandert
16-12-2012 Nieuws Meeting planning trends 2013
22-05-2013 Redactie De 10 geboden van de Event App Bible
07-12-2012 Nieuws Innoveren en investeren in mensen om personeel aan te kunnen trekken in 2013 …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,36 seconden.