Laatste nieuws
 
 
  Redactie  

Dinsdag 6 juni was in het moderne Amsterdamse TOBACCO Theater het congres en tevens presentatie van de eventuele aanleg van een Hyperloop traject.

Hyperloop One heeft interesse in het aanleggen van een groot hyperloop-traject in Nederland. Het gaat om een route van 429 kilometer die Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Arnhem en Lelystad verbindt. Hier zou het futuristische vervoersmiddel dan drie kwartier over moeten doen. Dat maakte het bedrijf vanochtend bekend op een presentatie in het ultra moderne TOBACCO Theater, waarin het zijn visie voor Europa deelde met de wereld.

Hyperloop One is één van de twee grote, internationale startups die bezig is om de hyperloop een realiteit te maken. De hyperloop is een idee van Elon Musk dat hij gedeeld heeft met de wereld zodat iedereen er mee aan de slag kan. Het idee is om capsules op hoge snelheid (ruim 1000 km/u) door vacuümbuizen te laten zweven. Door het gebrek aan wrijving in zo’n buis kan deze snelheid worden gehaald en kost het weinig energie. De hyperloop zou gebruikt kunnen worden om zowel goederen als mensen te vervoeren.

Hyperloop One

Tijdens de gelikte presentatie probeerde Rob Lloyd, de CEO van Hyperloop One, het publiek er van te overtuigen dat het gelooft in de hyperloop. Het benadrukte hoe het samenwerkt met overheden en grote multinationals aan de ontwikkeling van de hyperloop. En hoe het in Los Angeles een grote innovatiecampus heeft en in Las Vegas de eerste hyperloopfabriek en een testbuis op volledige schaal.
Het bedrijf wil beginnen met het vervoeren van goederen via de hyperloop. Daarna volgen passagiers. Het doel is om 2021 al de eerste hyperloop te hebben waarmee mensen zich van A naar B kunnen verplaatsen.

Nederland wil voorop lopen volgens Minister Schultz van Haegen 

Tijdens de presentatie van Hyperloop One vertelde minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu dat Hyperloop One en het succes van de TU Delft een momentum creëren. Ze zette de ontwikkeling van de hyperloop in een breder perspectief en legde uit dat Nederland hierin voorop willen lopen.
“Een nieuw tijdperk op het gebied van mobiliteit is begonnen. De komende 20 jaar gaat er meer veranderen dan de afgelopen 100 jaar. Wie had er tien jaar geleden durven bedenken dat auto’s zelf in hun rijbaan konden blijven of autonoom konden inparkeren? Dat we zelfrijdende auto’s zouden testen op Nederlandse wegen? Kinderen die nu op de basisschool zitten hebben in de toekomst geen rijbewijs meer nodig. Ik ben trots dat Nederland trendsetter is op het gebied van de toekomst van mobliteit. We willen de nummer 1 zijn, het smart mobility center of the world”, aldus de minister
Ze riep vervolgens bedrijven als Hyperloop One op om samen te werken met de Nederlandse overheid. En dat ze hard werkt aan nieuwe wetgeving die meer innovatie mogelijk maakt. Ze wil graag dat er één mobiliteitswet komt voor alle vormen van vervoer, waardoor er niet steeds nieuwe wetten of uitzonderingen hoeven worden gemaakt als er nieuwe vormen van vervoer ontstaan.

Plaats op:
Datum: 12 juni 2017
Bron: TOBACCO Theater Amsterdam
Gerelateerde artikelen  
07-06-2017 In the spotlight TOBACCO Theater gastheer bij Congres en Presentatie Hyperloop One
07-06-2017 Nieuws TOBACCO Theater gastheer bij Congres en Presentatie Hyperloop One
14-06-2017 Nieuws Global Network Organization(GNO)tekent vierjarig contract met World Forum The …
27-11-2008 Nieuws Minister Cramer test E-step tijdens congres Den Haag in beweging!
03-01-2017 Nieuws Onderzoek: Trends voor het Hotel van de Toekomst in 2060
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,31 seconden.