Laatste nieuws
 
 
  Redactie  
 

Het jaar 2017 hebben we inmiddels uitgezwaaid en traditiegetrouw blikken we terug op dit boeiende jaar middels een overzicht van de meest gelezen artikelen die door de redactie van CongresWereld is geschreven. Naast deze zelf geschreven artikelen publiceerde CongresWereld veel persberichten, nieuwsfeiten, onderzoek en trends. Overigens blijkt dat de redactionele artikelen sowieso het meest gelezen worden. Blijkbaar waardeert ons lezerspubliek eigen content.

De top zeven van 2017 ziet er als volgt uit:

1. Hoe overtref je de verwachtingen van jouw gasten (Reverse Journey) in combinatie met het interview met drie congreslocaties over gastvrijheid en klantbeleving.
Het eerstgenoemde artikel betreft het verslag van de ‘Kick Off’ bijeenkomst van HSMAI naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Reverse Journey’ van André Wiringa. In dit nieuwe boek draait alles om een gedenkwaardige klantervaring. 'Hoe vaak kun je je klanten en gasten echt verrassen en kun je dat steeds weer consistent doen?'. Wiringa neemt de ondernemer, diens teams en organisatie mee op de omgekeerde reis (Reverse Journey) die start bij het einddoel: het overtreffen van de verwachtingen van klanten, waarbij liefde voor de klant kan niet zonder liefde voor de medewerkers.

In het aansluitende interview praat CongresWereld met Michiel Middendorf van World Forum, Erik van Wilsum van Tobacco Theater en Michiel Lindenbergh van Beurs van Berlage Conference Centre over gastvrijheid en klantbeleving.

2. CLC-Vecta inspireert congresprofessionals met nieuwe inzichten

Tijdens deze vakoverstijgende bijeenkomst in DeFabrique in Utrecht georganiseerd door het Platform Congressen & Vergaderingen van CLC-VECTA vertellen zeven experts over welke ontwikkelingen actueel zijn of een grote rol gaan spelen in de komende jaren bij de organisatie van congressen, oftewel 'What's now and next'!.

3. Inspirerende futuroloog tijdens nieuwjaarsbijeenkomst NBTC/HSMAI

Tijdens deze bijeenkomst was futuroloog Prof. dr. Wim de Ridder keynote spreker met zijn inspiratiesessie 'De wereld breekt open' met de gevolgen van de digitalisering voor de hospitality industrie. Inspirerend was zijn verhaal zeker waarbij duidelijk werd dat we niet leven in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk.

4. De verwachtingen overtreffen in World Forum The Hague

Bij World Forum The Hague hanteren ze het begrip ‘Distinguished in service’. Dit is één van de speerpunten binnen de organisatie. Een goede reden voor de redactie van CongresWereld om Michiel Middendorf, General Manager, op te zoeken en hem naar het belang van dit speerpunt te vragen. Een open interview.

5. ICCA cijfers: record aantal internationale associatie congressen

Voor de jaarlijkse ICCA cijfers die traditiegtrouw in mei verschijnen is altijd grote belangstelling. Nederland staat nog steeds in de top 10 van internationale congresbestemmingen. Ook de congressteden doen het goed. 
Precies 12.212 internationale associatie (verenigings) congressen vonden wereldwijd plaats in 2016. In een decennium is dit aantal verdubbeld, van net onder de 6.000 congressen in 2006 tot meer dan 12.000 in 2016.
Dit betekent dat de trend van exponentiële groei, zoals aangegeven in ICCA's voorspellende rapport “A modern history of international association meetings: 1963-2013”, gepubliceerd tijdens het 50-jarige jubileum van ICCA in 2013), van toepassing blijft: Het aantal verenigingsbijeenkomsten blijft elke decennium verdubbelen.

6. Een wetenschappelijk congres om nooit te vergeten dankzij Landskampioen Feyenoord

Een bijzonder verslag van de organisatie van een internationaal wetenschappelijk congres, de 12de Heat Pump Conference (HPC2017) in Rotterdam door Congress by design, waarbij de opening van het congres samenviel met de huldiging van landskampioen Feyenoord op nagenoeg dezelfde locatie. Wat komt daar allemaal bij kijken.

7. Concept 2017: gedurfd en verrassend experiment

CONCEPT 2017 was de proeftuin voor event professionals, georganiseerd door MPI Nederland en het Genootschap voor Eventmanagers, met nieuwe concepten en verrassende ideeën op een perfect passende locatie.

©MGM/Redactie CongresWereld

Plaats op:
Datum: 11 januari 2018
Gerelateerde artikelen  
11-01-2018 Nieuws De zeven meest gelezen redactionele artikelen van 2017
23-02-2017 Redactie Het overtreffen van klantbeleving volgens de Reverse Journey
23-02-2017 Nieuws Hoe overtref je de verwachting van jouw gasten? (Reverse Journey)
09-01-2020 Nieuws De negen meest gelezen redactionele artikelen van 2019 en best bekeken video …
17-01-2019 Nieuws De acht meest gelezen redactionele artikelen van 2018 en best bekeken video
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,32 seconden.