Nieuws  
 

De 'virtuele beurs' is een term die u de laatste tijd ongetwijfeld vaker tegenkomt. De inhoud die er echter aan gegeven wordt is nogal uiteenlopend. Zo zijn er op internet virtuele beurzen te vinden, die eigenlijk niet veel meer zijn dan een online database van leveranciers, al dan niet aangevuld met digitale presentaties en directe contactmogelijkheden. Anderen geven er een betekenis aan door beursplattegronden en informatie vooraf beschikbaar te maken, zodat bezoekers zich optimaal kunnen oriënteren en hun route uitstippelen. De feitelijke beurs is dan nog altijd fysiek.

Maar de échte virtuele beurs waar wij op doelen is een werkelijk online ontmoetingsplatform voor exposanten en bezoekers, gebruikmakend van diverse multimediale technieken. Mits goed ingezet kan het een mooie aanvulling op de communicatie met bijvoorbeeld vakgenoten, klanten en verenigingsleden zijn. Het zal zeker niet de persoonlijke ontmoeting gaan vervangen, maar het maakt het wel mogelijk om aan meerdere evenementen deel te nemen, die anders wellicht overgeslagen zouden worden.

Wat is een virtuele beurs?
Een op internet georganiseerde beurs, vergelijkbaar met een ‘normale’ beurs. De bezoeker vindt er stands, kan gesprekken voeren met exposanten en bezoekers, kan productinformatie vinden en meenemen (downloaden) en soms zijn er zelfs lounges aanwezig en worden videopresentaties of educatieve sessies/webinars gegeven. 
De voordelen zijn er overduidelijk ook:

  • Voor de exposant zijn er geen hoge kosten voor standbouw en hoge reis- en verblijfskosten, maar wel (inter-)actieve benaderings en communicatiemogelijkheden richting bezoekers, flexibele en efficiënte inzet van (stand-)medewerkers en uitgebreide bezoekersstatistieken.
  • De bezoeker bespaart uiteraard reistijd en reiskosten en heeft geen last van files. De bezoeken kunnen efficient ingepland worden op de eigen tijd en er is veel informatie direct beschikbaar. Almet al een zeer laagdrempelige mogelijkheid om met aanbieders in de branche in contact te komen en u te oriënteren. En, wat ook erg makkelijk is: Als ergens dringende actie voor gewenst is, onderbreekt u het bezoek toch gewoon en keert u op een rustiger moment weer terug!

Voorbeeld-event
En mooi voorbeeld van een virtuele beurs wordt binnenkort georganiseerd: Van 28 oktober t/m 3 november kunnen outsourcing professionals online terecht op het "Virtueel Outsource Event".

Van 28 oktober tot en met 3 november organiseert DutchExpo samen met Outsource Magazine de eerste virtuele beurs voor het segment 'outsourcing'. De 'Outsource-beurs' gaat over het uitbesteden en offshoren van primaire bedrijfsprocessen. Op de beurs vindt u specialisten op het gebied van (business process) outsourcing, nearshoring en farshoring en de regie van uitbesteding. De beurs vertegenwoordigt het uitbesteden in de volle breedte: van ICT tot HR en van klantcontact tot finance & accounting.

Live contact
De hier gekozen opzet is die van een echte beurs, waarbij bezoekers direct essentiële informatie kunnen downloaden, presentaties bekijken en contact opnemen met standhouders om te discussiëren over relevante onderwerpen. Op het tijdstip dat het de bezoeker uitkomt vanachter zijn/haar eigen PC. Er zijn diverse mogelijkheden om live te chatten met exposanten, al dan niet met webcam, zodat u elkaar ook face-to-face virtueel kunt ontmoeten.

Demonstratie
De beursvloer is weliswaar nog gesloten, maar als u eens wilt zien wat er allemaal kan op zo'n virtuele beurs, dan is er op de site van het Virtuele Outsource Event een goede demo en uitleg te vinden:
www.outsource-beurs.nl/DEMO_index_OS.php

 

 


 

Plaats op:
Datum: 23 september 2008
Bron: Congreswereld
Gerelateerde artikelen  
24-10-2007 Nieuws Onderzoek VNU Exhibitions: vraag en aanbod beurzen niet in evenwicht
01-03-2012 Nieuws EvenementContact 2012: volop beleving, inspiratie en hybride elementen
21-05-2009 Nieuws Beurs EvenementContact gaat ook naar BelgiŽ
05-02-2011 Nieuws Eerste Nationale Parkinson Beurs brengt compacte doelgroep in beeld
24-09-2009 Nieuws ExpoPolis lanceert 1ste virtuele beurs- en congrescentrum in 3D
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,62 seconden.