Nieuws  
 

Haarlem krijgt een eigen lokale promotie- en marketingorganisatie. De huidige stichting Regionale VVV Zuid Kennemerland en de Stichting Haarlem Promotie (HAPRO) gaan fuseren en worden omgevormd naar een nieuwe organisatie die voorlopig onder de naam City Marketing Haarlem (CMH) gaat werken. Het college van B&W van Haarlem heeft deze week een besluit genomen. Binnenkort zal de gemeenteraad een besluit nemen over de overdracht van de gemeentelijke subsidies aan VVV en HAPRO naar deze nieuwe organisatie.

Bundeling van krachten om Haarlem te promoten
Onder leiding van een nog te vormen Raad van Toezicht en een (interim)directeur zal CMH, na bekrachtiging van het uitwerkingsbesluit door de notaris, per ingang van 2009 van start gaan. De nieuwe organisatie wil de potentie van de stad Haarlem voor het aantrekken van meer bezoekers en bedrijven beter benutten door krachten te bundelen. Daarvoor is samenvoeging van VVV en HAPRO en het bieden van een brede dienstverlening noodzakelijk.

Haarlem gaat zich nog sterker positioneren als een monumentale stad met een groot cultureel-, horeca- en winkelaanbod en mooie evenementen. De positionering wordt verder uitgewerkt in een marketingplan. De nieuwe organisatie mikt op een veelheid aan binnen- en buitenlandse doelgroepen om het bezoek aan - en de bedrijvigheid in  Haarlem te stimuleren. Daarbij wordt samengewerkt in met “metropoolregio Amsterdam”en de provincie Noord-Holland. Daarnaast is het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen een belangrijke partner voor het aantrekken van toeristen. De nieuwe organisatie behoudt de status en taken van een VVV maar richt zich daarnaast op een bredere doelgroep. Er komt een centraal loket en dienstverleningsconcept voor toeristen/bezoekers, bewoners en bedrijven. De geboden service gaat ook uit naar organisatoren van congressen en evenementen, (culturele) instellingen, winkeliersverenigingen e.d.

Bron: Gemeente Haarlem

Plaats op:
Datum: 19 september 2008
Gerelateerde artikelen  
14-04-2017 In the spotlight Haarlem gaststad Museumcongres 2017
21-03-2017 Video Flitsinterview met Haarlem Convention Bureau op EvenementContact 2017
07-04-2017 Nieuws Haarlem Marketing breidt uit met Haarlem Convention Bureau
13-10-2009 Nieuws 3e Nationaal Congres Citymarketing en Evenementen naar Haarlem
06-03-2019 Nieuws On the Move - maart 2019
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,55 seconden.