Nieuws  
 

Als organisator van congressen en vergaderingen kunt u op vele manieren informatie inwinnen over mogelijke bestemmingen en locaties voor uw bijeenkomst. Veelal weten stedelijke promotiebureau's en accommodaties u rechtstreeks te vinden. Uw collega's in het buitenland zijn wat moeilijker direct te bereiken en daarom bundelen individuele aanbieders vaak hun krachten om in het buitenland promotie te bedrijven.

NBTC
Nationale katalysator van internationale promotie, zowel op toeristisch als zakelijk vlak, is natuurlijk het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen NBTC. Vele grootschalige en kleinere projecten worden opgezet om de buitenlandse organisator van de bestemming Nederland te overtuigen.

Maar op veel kleinere schaal zijn er ook diverse succesvolle samenwerkingen. Een tweetal voorbeelden:


Maastricht Congres Bureau naar Parijs

Deze week gaat het Maastricht Congres Bureau (MCB) op pad in Parijs. Gedurende deze week zet het MCB, samen met partners Château Neercanne, Château St. Gerlach en het Kruisherenhotel (alle onderdeel uitmakend van de Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants groep) Maastricht & regio nader op de kaart als bestemming voor zakelijke bijeenkomsten en congressen. Zij doen dit door middel van bedrijfsbezoeken door heel Parijs.‘Organisatoren van zakelijke bijeenkomsten en congressen in heel Parijs worden  helemaal op de hoogte gebracht over de laatste ontwikkelingen op het gebied van vergaderen en congresseren in Maastricht & regio,’ aldus Sonja Speth, Sales Manager Congressen van het MCB. ‘We willen planners niet alleen wijzen op de vele schitterende congres- en vergaderlocaties en dienstverleners die hier in de regio beschikbaar zijn en waar wij volop mee samenwerken, maar tevens op de makkelijke manier om hierheen te reizen. Met de trein ben je in nog geen drie uur in Maastricht, dank zij de Thalys en de Maastricht-Brussel express (www.maastrichtbrusselexpress.nl). Dat is nog eens efficiënt reizen: in de trein kun je werken en het is ook nog eens goed voor het milieu!’

www.maastrichtcongresbureau.nl


Historic Conference Centres of Europe Goes America

De Historic Conference Centres of Europe (HCCE), een samenwerkingsverband van bijzondere, historische locaties, specifiek geschikt voor congressen en vergaderingen, heeft al jaren geleden ontdekt dat je als eenling niet ver komt in een internationale markt. Daarom trekken zij al jaren gezamenlijk op en door regelmatig de lokale leden de gehele groep te laten promoten, kan met relatief beperkte middelen een behoorlijke exposure gegenereerd worden.

Onlangs maakte HCCE een 'tourtje America' door aanwezig te zijn op MPI’s MeetingPlace in Las Vegas én ASAE’s Exposition in San Diego.
Het was een mooie gelegenheid voor HCCE om hun historische gebouwen te promoten bij een publiek dat regelmatig op zoek is naar authentieke, inspirerende historische vergader locaties.

HCCE’s Executive Director Jochen Manninger nam zelf het voortouw door in historische kledij de meeting planners op de stand te verwelkomen met een glas champagne. Op de stand konden ze vervolgens kennismaken met 25 gebouwen, rijk aan cultuur en historie. HCCE heeft onder haar leden (voormalige) kerken, kastelen, paleizen en andere karakteristieke gebouwen.

“Ik heb de indruk van deze twee evenementen”, zegt Jochen Manninger, “dat kleinere organisaties met beperkte budgetten in Noord Amerika blijven zodra hun kosten voor travel stijgen. De grotere multinationals blijven echter hun meetings internationaal houden, iets wat ook bleek uit het stabiele aantal bezoekers van deze bedrijven op onze stand. HCCE will het antwoord zijn voor die internationale planners die indruk willen maken op hun deelnemers met bijzondere locaties.”
www.hcce.com

Op de foto: Slot Zeist, een van HCCE's Nederlandse leden

Plaats op:
Datum: 8 september 2008
Bron: Congreswereld
Gerelateerde artikelen  
11-03-2007 Nieuws Bezoekers EMIF maken kennis met Historic Conference Centres of Europe
10-06-2007 Nieuws Slot Zeist wordt lid van de Historic Conference Centres of Europe (HCCE)
13-12-2008 Nieuws Pieterskerk wint internationale marketing award HCCE
08-10-2008 Nieuws Pieterskerk Leiden trakteert congres- en event planners op Diamond Cocktail
20-06-2007 Nieuws Historic Conference Centres of Europe telt met Slot Zeist drie Nederlandse …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,73 seconden.