Nieuws  
 

Elke twee weken bundelen wij het nieuws over accommodaties overzichtelijk voor u in één artikel. Nieuws, verbouwingen, uitbreidingen, innovaties en andere belangrijke ontwikkelingen over en bij accommodaties vindt u hier:


Eindhovense hotelmarkt is booming, onder andere met uniek plan voor onderwaterhotel
In Eindhoven liggen plannen klaar voor een hotel dat deels onder water ligt. Het hotel is onderdeel van een enorm nog te bouwen watercomplex, met een duikcentrum, aquarium, restaurant, congres- en sportfaciliteiten en dus een hotel. Deze maand moet duidelijk worden of het complex, Centro Casa, er daadwerkelijk komt.

Initiatiefnemer KuboSport van Centro Casa is in gesprek met een Franse partij over de exploitatie van alle elementen behalve het duikcentrum, dat kuboSport in eigen beheer wil houden. KuboSport moet uiterlijk september aan de gemeente Eindhoven laten weten of het de gevraagde prijs voor de grond wil betalen, en dat is weer afhankelijk van de beslissing van het Franse bedrijf, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Als de Fransen toehappen, kan het project volgens Frans Bolk van KuboSport worden uitgevoerd. Als de exploitatie door de Fransen is gegarandeerd, wil een Nederlandse projectontwikkelaar volgens Bolk het project overnemen. Dat bedrijf wordt dan eigenaar.
‘Het wordt een heel spannende maand’, zegt Bolk. Als het Franse bedrijf zou afhaken, ziet het er somber uit. ‘Dan moeten we ons ernstig achter de oren krabben. We hebben er nu al een aantal ton in geïnvesteerd.’
Het complex vergt volgens KuboSport een investering van zo'n honderd miljoen euro. Het recreatiecomplex zou jaarlijks 600.000 bezoekers moeten trekken.

Fors overschot hotelkamers dreigt in Eindhoven
Gelijktijdig met de aankondiging van de plannen voor het onderwatercomplex, is er ook zorg over de totale hotelcapaciteit in Eindhoven. Uit berekeningen blijkt dat tot 2015 ruimte is voor 450 extra kamers. Bij de gemeente zijn diverse aanvragen binnengekomen voor totaal 1.100 kamers.

En dus dreigt een flink overschot, schrijft het Eindhovens Dagblad. De krant baseert haar berichtgeving op een onderzoek van Horwath HTL, uitgevoerd in opdracht van de gemeente. De onderzoekers stellen dat als de helft van de aanvragen wordt ingediend, er al sprake is van een overschot. Ze gaan er van uit dat niet alle aanvragen daadwerkelijk worden gerealiseerd.

Eindhoven telt momenteel vijftien hotels met in totaal 1452 kamers. Bekend is dat Softiel Cocagne gaat groeien met 55 kamers naar 315. Daarmee is het het grootste hotel van de stad. Daarnaast zijn er plannen voor een nieuw NH Hotel, een designhotel van Holland Art Gallery en het Art Woonhotel in bij de Lichttoren.
Bron: Misset Horeca


Airconditioning voor Regardz Planetarium
Regardz Planetarium Amsterdam Zuid-Oost is een gespecialiseerd meeting center onder de rook van Amsterdam; een uitstekende locatie om te vergaderen. In een planetarium te vergaderen is al erg geslaagd, maar dit wordt nu versterkt omdat je nooit meer last hebt van te warme of te koude zalen. Alle multifunctionele zalen, variërend van 30m2 tot en met 205m2, worden namelijk voorzien van airconditioning.
Regardz Planetarium Zuid-Oost
www.regardz.nl


Polaroid-pand mogelijk als beurscentrum
Als het aan wethouder M. Koomen ligt, wordt het sinds kort leegstaande gebouw van Polaroid aan de Hoge Bothofstraat verbouwd tot een complex waar beurzen en congressen kunnen worden gehouden. "Het is me bekend dat de Zwarte Markt er intrekt, maar het is de moeite waard om te kijken of er ook plaats is voor beurzen." Koomen constateert dat Enschede nagenoeg geen faciliteiten meer heeft voor het organiseren van deze grootschalige activiteiten. De Twentehallen aan De Reulver zijn in haar ogen verouderd. De wethouder van werk en inkomen verkondigt dat niet alleen Enschede een goed beurscomplex ontbeert, maar heel Twente straks verstoken is van deze activiteiten als Jan Boomkamp (nieuwe eigenaar van het Expo-Center in Hengelo) na augustus 2009 een andere invulling aan deze locatie geeft. "Het Polaroid-pand ligt vlak tegen het stadscentrum aan. Het gaat om een oppervlakte van maar liefst 38.000 vierkante meter.

De lege plek heeft een gat in de stedelijke economie geslagen nu de werkgever en de werknemers zijn vertrokken. En wat is er nu mooier en eenvoudiger om een deel van die plek te verwerven en er een beursfaciliteit van te maken?" Koomen merkt op dat het veel besproken complex goed bereikbaar is doordat het op een steenworp afstand ligt van het NS-station en de ondergrondse Van Heekgarage. "Het pand is met relatief bescheiden middelen snel om te toveren in een perfecte beurslocatie. Het gebouw heeft de hoogte, de oppervlakte, de toegankelijkheid en zelfs - in misschien enigszins toegesneden vorm- de uitstraling die een ideaal beursomplex nodig heeft." De wethouder wil haar plannen op 22 augustus toelichten tijdens een brainstormsessie die in het kader van Enschede Werkt wordt gehouden. "Ik heb mijn ideeën net op mijn nieuwslog gezet en de eerste reacties zijn al binnen. Alle zijn positief."
Bron: Tubantia / foto: Emiel Muijderman


WORLDHOTELS  ziet enorme groei in MICE business
WorldHotels – in 1970 opgericht als SRS – Steigenberger Reservation Service – is wereldwijde hotelgroup met onafhankelijke hotels, die zich kenmerken door karakter en onderscheidend vermogen. In totaal zijn zo’n 500 hotels in 300 bestemmingen wereldwijd aangesloten bij de groep.
Onlangs maakte de groep haar halfjaarcijfers over de eerste maanden van 2008 bekend, waarbij een opvallende stijging van maar liefst 40% opviel in het MICE-segment (van 8 naar 12 miljoen dollar).
 
Christian Badenhop, Area Director Sales & Marketing van WorldHotels wijt het succes aan de onlangs gelanceerde meeting planner tool WORLDHOTELS.events. Hij ligt toe: ”WORLDHOTELS.events is een van de eerste complete tools speciaal ontwikkeld voor meeting planners. Sinds de introductie is onze MICE-business verdrievoudigd, terwijl we voor heel 2008 nog een groei van 30% verwachten.”

WORLDHOTELS.events biedt maatwerk ondersteuning voor meeting planners, met een  online zoekmodule. Verder krijgt men persoonlijke ondersteuning vanuit een meertalige group-desk in London, New York en Singapore. Offertes kunnen online of via de telefoon opgevraagd worden en men krijgt nog dezelfde of volgende werkdag een reactie, met gegarandeerde prijzen voor kamers, zalen en banqueting.NH Hoteles presenteert ambitieus milieuplan
NH Hoteles heeft vorige week in Madrid haar Milieuplan gepresenteerd. De milieudoelstellingen voor de hotelketen zijn gericht op het terugdringen van CO2 uitstoot en verbruik. NH wil deze doelstellingen al in 2012 realiseren, dat is acht jaar eerder dan de deadline in 2020, die door de Europese Unie is gesteld.

Met dit Milieuplan geeft NH blijk van haar betrokkenheid van met betrekking tot duurzaamheid. Om dit te bewerkstelligen is de hotelketen geholpen door The Boston Consulting Group, een marktleidend adviesbureau op het gebied van strategie, planning, ontwerp en implementatie van milieuverbeteringsprojecten. Het resultaat van deze samenwerking is samengevat in een aantal specifieke, efficiënte oplossingen, die helpen het milieu te verbeteren en de klanttevredenheid onder de gasten van de groep te verhogen.

Activiteiten van NH Hoteles op milieugebied
Sinds 2003 heeft de hotelgroep het energiegebruik van elk individueel hotel bijgehouden en geanalyseerd en nieuwe programma’s ontwikkeld op het gebied van energieverbruik. De groep heeft initiatieven gestimuleerd op het gebied van het terugdringen van elektriciteit en waterverbruik om de basis te leggen voor huidige en toekomstige maatregelen binnen de groep.

Sinds 2006 heeft NH Hoteles water- en energieverbruik per gast vergeleken en vastgelegd per kwartaal, om zodoende specifieke acties te ontwikkelen om deze cijfers duurzaam te verbeteren. Deze check per kwartaal heeft het bedrijf in staat gesteld om duurzame correctiemaatregelen te treffen en om ‘best practice’-prestatienormen in haar hotels te introduceren. Op deze wijze heeft NH Hoteles een behoorlijke verbruiksreductie gerealiseerd, 8% van het waterverbruik per gast sinds 2005 en 3% in energieverbruik per gast sinds 2006.  Bron: High Profile

Plaats op:
Datum: 17 augustus 2008
Bron: Congreswereld
Gerelateerde artikelen  
08-06-2007 Nieuws Regardz Meeting Centers breidt uit in Den Haag en Eindhoven
28-12-2006 Nieuws Eden Hotel Groep koopt Holiday Inn Eindhoven
29-05-2018 Nieuws Van der Valk Eindhoven gaat fors uitbreiden
17-06-2008 Nieuws Nieuws van accommodaties - 11
10-02-2008 Nieuws Nieuws van accommodaties - 3
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 11,04 seconden.