Nieuws  
 

Spreken in het openbaar is voor veel mensen fobie nummer één. Maar in uw werk en privé krijgt u er ongetwijfeld mee te maken. Een speech op een jubileum of afscheidsfeestje, een presentatie van het concept voor een bijeenkomst of evenement, een workshop of sessie tijdens een congres of misschien gewoon een presentatie van uw plannen in een vergadering. Het lijkt alsof het uw collega’s altijd zo makkelijk af gaat, maar ook zij hebben – meer of minder zichtbaar – ongetwijfeld enige stress wanneer ze voor een groep iets moeten presenteren.
Maar een doeltreffende en goede presentatie houden is voor een groot deel te leren (we zullen niet ontkennen dat ‘een beetje gevoel ervoor’ het net even makkelijker maakt).

Van voorbereiding tot hulpmiddelen, van inhoud tot vorm. Wanneer gebruikt u wel een beamer en wat kunt u beter achterwege laten? En is het verstandig grapjes te maken als u van nature geen talent voor grappen heeft? Uit de vele boeken die er over dit onderwerp bestaan selecteerde CongresWereld voor u enkele opmerkelijke, praktische, succesvolle en soms ook komische titels, die u kunnen helpen een betere spreker te zijn bij uw volgende ‘openbare optreden’. Doe uw voordeel met de uitleg, richtlijnen, adviezen en anekdotes!


 

Hoe verpruts ik mijn presentatie? - Remko Iedema
Praktische tips om uw lezing of presentatie volledig de mist in te laten gaan.
 
Niet meer kunnen spreken omdat je mond vol braaksel staat. In slaap vallen en daar complimenten voor krijgen. Uitgelachen worden omdat er een stuk overhemd door je gulp steekt. Een populaire lezing over judaïstiek houden voor een zaal vol ultra-orthodoxe joden. Een goed verhaal houden, maar de aandacht van het publiek zien afdwalen naar een vrouwelijke collega. Computers die vastlopen, arrogante dagvoorzitters, gefrunnik aan microfoons. Het zijn slechts enkele voorbeelden uit 'Hoe verpruts ik mijn presentatie?'

'Hoe verpruts ik mijn presentatie?' is een hilarische verzameling van tips en anekdotes en geeft een onthutsende inkijk in de puinhoop die sprekers op congressen ervan kunnen maken. Hoe verpruts ik mijn presentatie? is even leuk als leerzaam. Elke tip, elke anekdote, elk verhaal, alles is echt.

Dit maakt 'Hoe verpruts ik mijn presentatie?' tot onmisbare literatuur voor iedereen die zijn publiek wil vervelen en irriteren. En natuurlijk is het een prima geschenk voor sprekers die er weinig van willen bakken.

Prijs bij Managementboek: € 16,95
Meer info & bestellen


 

Het woord is nu aan U! - Theo IJzermans, Lex Eckhardt
Over spreken in het openbaar
 
'Spreken in het openbaar' staat op de vierde plaats in de top tien van meest beangstigende dingen in een mensenleven - blijkt uit betrouwbaar Nederlands onderzoek. Ergens geen controle over hebben is een veelvoorkomende oorzaak van angst. En juist dat maakt angst voor spreken in het openbaar eigenlijk een vreemde eend in deze top tien, want spreken voor een groep is een vaardigheid die u kunt leren, een angst die u kunt overwinnen… Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk ook dat er een sterke afname is van de spreekangst 'naarmate men meer oefening en ervaring heeft'. Dan wordt het gevoel van het gebrek aan controle langzamerhand overwonnen. En precies dat laatste is wat in 'Het woord is nu aan u!' aan de orde komt. De auteurs laten zien waar uw 'vrees voor de zaal' vandaan komt en geven u een methode waarmee u de spanning leert terug te brengen tot een voor u aanvaardbaar niveau. Uiteraard behandelen de auteurs naast de basisvaardigheden, ook moeilijker situaties. Omgaan met lastige vragenstellers bijvoorbeeld en 'voor de vuist weg' spreken.

Ook nodigt dit boek u uit uw persoonlijke stijl te ontdekken. Daarvoor is, naast de theorie en de tips, veel plaats ingeruimd voor opdrachten en oefeningen. En deze combinatie van praktijk en theorie maakt 'Het woord is nu aan u!' een absolute aanrader voor iedereen die voor groepen spreekt. Zowel beginners als meer ervaren sprekers zullen er veel onmisbare informatie en verrassende inzichten in vinden.

Prijs bij Managementboek: € 19,95
Meer info & bestellen


 

Plankenkoorts de baas! - Jeu Consten
Presentatietips
 
Of het nu gaat om een toespraak bij een jubileum of bruiloft, een presentatie van een rapport, een workshop of lezing: presenteren is een vak. Het is niet iets wat je zomaar even doet, uit de losse pols. Er zit op z'n minst veel ervaring achter, meestal een goede voorbereiding en soms enig talent. Maar ook talent moet zich ontwikkelen: de meest getalenteerde sprekers hebben vaak het hardst gestudeerd.

Spanning is vaak een belangrijk probleem bij spreken in het openbaar. Meestal ontstaat spanning tussen de oren, naar aanleiding van een bepaalde situatie. Bedenk dat een beetje spanning erbij hoort. Om de spanning psychologische 'te lijf' te gaan, kunt u de RET-methode van Albert Ellis gebruiken. Een goede presentatie verheft de spreker boven de grijze massa en werkt als een indrukwekkend visitekaartje.
Prijs bij Managementboek: € 12,95
Meer info & bestellen


 

Kort en goed presenteren - Milou Mulder, Grada Schadee

Krachtig en overtuigend presenteren op seminars, congressen voorlichtingsbijeenkomsten is een kunst en een kunde. Door voorbereiding en oefening kan iedereen zich die vaardigheid eigen maken. Zowel een heldere structuur van de voordracht als een expressieve en levendige presentatie waarborgen een succesvolle informatie-overdracht. In 'kort en goed presenteren' belichten Milou Mulder en Grada Schadee hoe u zich voorbereidt op een voordracht. Zij geven antwoord op de vragen hoe u een boodschap structureert en deze met succes presenteert, zodat toehoorders geïnteresseerd luisteren. Hoe gaat u actief om met uw toehoorders? Hoe hanteert u moderne presentatiemiddelen? Het succes van een presentatie schuilt in een goede voorbereiding. 'kort en goed presenteren' helpt daarbij.
Prijs bij Managementboek: € 18,00
Meer info & bestellen
Spreken in het openbaar - Klaas Wiertzema, Patricia Jansen
Communicatie en management
 
Het is droevig gesteld met veel presentaties: zich verbergend achter een katheder in een halfverduisterde zaal trachten sprekers de aandacht van hun publiek af te leiden door zo veel mogelijk PowerPoint-dia's achter elkaar te vertonen en daarbij het publiek te overspoelen met informatie. Bij commerciële presentaties zitten klanten vaak te wachten tot het 'verplichte nummer' achter de rug is en er eindelijk zaken kunnen worden gedaan.

 

De meeste toespraken zijn zo slaapverwekkend, dat veel luisteraars het einde niet bewust meemaken en van veel voorlichtingspresentaties onthouden mensen niets. Toch is het niet moeilijk om een goede presentatie te houden. Goed presenteren is geen geheimzinnige gave die slechts is voorbehouden aan een selecte groep, maar een kwestie van de juiste aanpak. Juist op dit punt gaat het vaak mis.

Met behulp van het boek 'Spreken in het openbaar; kunt u uw vaardigheden als spreker verbeteren. Het leert u stap voor stap hoe u op de juiste manier een presentatie kunt voorbereiden en houden. Ook ervaren sprekers zullen baat hebben bij het boek. Aan de hand van checklists achter in het boek is het mogelijk een presentatie goed en snel voor te bereiden. Tips voor zowel de beginnende als de gevorderde spreker zorgen ervoor dat goede sprekers beter worden.

Bij het boek zijn een interactieve PowerPoint-cursus en MasterPointer-software toegevoegd, waardoor u uw presentaties nog aantrekkelijker kunt maken.
Prijs bij Managementboek: € 22,95
Meer info & bestellenPresenteren met passie - Bart van Luijk
Om uw bedrijf beter te kunnen presenteren & communiceren
 
Presenteren doet niemand zo maar even. Presenteren is een vak. 'Presenteren met passie' is een geschenk aan uzelf. Het betekent de harde discipline hebben om u voor te bereiden en te oefenen. Veel te oefenen. 'Presenteren met passie' is geschreven om u niet dezelfde fouten te laten maken als Bart van Luijk en zijn DOOR collega's. Deze toppresentatoren hebben samen meer dan vijftig jaar ervaring. Leer van hun aanvaringen met technici, het podium, de apparatuur, een matige voorbereiding en het publiek in de zaal.

 

Presenteren is te leren. Om tot de top te behoren, heeft u passie nodig. Deze passie ontstaat zodra u vrij bent van de spanningen, veroorzaakt door de omstandigheden. 'Presenteren met passie' leert u om te gaan met stress en de mogelijke technische hulpmiddelen perfect te gebruiken. Veel aandacht wordt besteed aan de houding en gedrag op het podium. 'Presenteren met passie' is een aanrader voor elke (commercieel) manager of directeur die grote groepen gaat toespreken en een uitstekende informatiebron voor de manager die een congres, een jubileum of een seminar organiseert.
Prijs bij Managementboek: € 23,74
Meer info & bestellenDe beamer voorbij - Jeu Consten

Authentiek presenteren voor ervaren sprekers
 
Ceremoniële toespraken bij bruiloften, een jubileum, of een afscheid zijn momenten in het leven die een mooie toespraak verdienen. Er zijn meer situaties te bedenken waar mensen authentiek willen presteren. Mensen die echt een verhaal willen vertellen. Tegenwoordig lijkt het echter alsof hulpmiddelen de taak van de spreker hebben overgenomen. We verschuilen ons bij een presentatie steeds vaker achter beamers en laptops. Ook al gaat het uiteindelijk om de verbale boodschap (de inhoud), de wijze van presenteren bepaalt of deze aankomt. 'De beamer voorbij' is geschreven voor diegenen die presentaties willen houden zonder gebruik te maken van hulpmiddelen.

 

'De beamer voorbij' is geen kant-en-klaar receptenboek. De auteur tracht mensen te stimuleren hun eigen stijl te vinden en verder te ontwikkelen. Ook bespreekt hij allerlei lastige situaties waarmee de spreker geconfronteerd kan worden, zoals een onwillig publiek, kletsers, critici, en hoe je daar op een adequate en assertieve manier mee om kunt gaan. Voor de improvisatiekunst geeft het boek nuttige tips en oefeningen.
Prijs bij Managementboek: € 19,95
Meer info & bestellenEffectief presenteren - Frans van der Horst
Een middel tegen plankenkoorts
 
'Hoe kan ik met zelfvertrouwen en zonder knikkende knieën, zweetdruppels en hartkloppingen voor mijn publiek staan?’ verzucht menigeen die een presentatie moet verzorgen.

 

Hoe gaat u de plankenkoorts te lijf? Waarom begrijpt de ander u soms niet? Hoe houdt u de aandacht vast? Welke valkuilen zijn er bij de voorbereiding van de presentatie? Hoe schrijft u een presentatie en hoe houdt u een toespraak? Welke audiovisuele hulpmiddelen kunt u gebruiken? Wat is het juiste woord op de juiste plaats? Op al deze vragen gaat Frans van der Horst uitgebreid in.

'Effectief presenteren' is geschreven voor iedereen die presentaties moet verzorgen. Hierbij valt te denken aan presentaties voor managers, collega’s of studiegenoten, presentaties tijdens een trainingsbijeenkomst, college et cetera. Het hoeft niet altijd een groot publiek te zijn.
Prijs bij Managementboek: € 11,60
Meer info & bestellen

 

 

 
Kijk ook eens in onze Boeken-Sectie met een uitgebreid overzicht van meeting industrie gerelateerde boeken.

Bonus:
Rob Janssen schreef een zeer vermakelijk boekje getiteld "Spraakmakers", waar we al eerder over schreven op CongresWereld. Klik hier om naar de
boekbespreking van Smaakmakers te gaan.Plaats op:
Datum: 5 augustus 2008
Bron: Congreswereld
Gerelateerde artikelen  
17-07-2008 Nieuws Leesvoer voor op vakantie onze zomer-top-5
23-10-2008 Nieuws Boekentip: Prachtige bijeenkomsten
04-02-2008 Nieuws Spreker Rob Janssen is het beu.......lees zijn boekje "Spraakmakers"
18-12-2008 Nieuws Voor onder de kerstboom: CongresWereld boeken Tip-10
18-12-2007 Nieuws Boekpresentatie: Events & Beleven - Het 5 Wheel Drive-concept
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,65 seconden.