Nieuws  
 

Zakenmensen doen steeds meer business buiten de kantoormuren. Dat blijkt uit een Britse studie door Crowne Plaza Hotels & Resorts. De helft van de ondervraagden zag ervan af om zijn zakenpartner in levenden lijve te ontmoeten. Ook worden steeds meer contracten getekend tijdens een partijtje golf, in de bus of op vakantie.

Een onderzoek van hotelketen Crowne Plaza Hotels & Resorts onder 1.500 Britten toonde aan dat zaken doen de laatste tien jaar een ware revolutie gekend heeft. Hoewel we steeds meer zaken doen, zijn we steeds minder geneigd dat traditioneel binnen de kantoormuren te doen.
De studie toonde aan dat 54 procent van de deelnemers het niet meer nodig vindt om zijn of haar zakenpartner face-to-face voor zich te hebben. Zij geven de voorkeur aan videoconferenties, e-mail of telefoon.

Ook winnen minder conventionele plaatsen aan populariteit. Een op vijf ondervraagden had er geen probleem mee om zaken te doen in het openbaar vervoer en een op tien nam contract en klant vrolijk mee op vakantie.

Toch worden niet alle tradities zomaar overboord gegooid. Contracten tekenen en deals sluiten tijdens een lichte lunch blijft een topper voor driekwart van de ondervraagde zakenmannen. Ook het diner met 35 procent en een vroege vergadering tijdens het ontbijt (21 procent) zitten in de lift.
 
Verder leverde de studie hét bewijs dat zakendoen steeds minder stijf wordt. Een op vier van de deelnemers onthulde dat hij of zij vaak gebruik maakte van sociale evenementen buiten de kantooruren om deals te sluiten.
 
“Wij bij Crowne Plaza Hotels & Resorts volgen deze trend al geruime tijd en zijn helemaal ingespeeld op deze behoefte”, aldus Chris Hale, woordvoerder voor Crowne Plaza Hotels & Resorts en vice-president marketing en communicatie voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika bij IHG, de overkoepelende hotelketen waar Crowne Plaza Hotels & Resorts deel van uitmaakt, . “Crowne Plaza Hotels heeft voornamelijk een zakenpubliek: ontbijtafspraken en –sessies zijn een ingeburgerde zaak geworden. Onze hotels staan de hele dag ter beschikking van zakenmensen die op een flexibele, aangename en comfortabele manier zaken willen doen.”
Bron: High Profile

Plaats op:
Datum: 2 augustus 2008
Gerelateerde artikelen  
02-01-2009 Nieuws Wanneer bent u op uw creatiefst?
07-05-2010 Nieuws Waar slaapt uw PDA, telefoon en laptop?
28-11-2007 Nieuws Pleidooi voor betere congres- en vergaderstoelen
28-12-2006 Nieuws Het historische Victoria Hotel Amsterdam heeft een nieuwe naam gekregen
27-04-2009 Nieuws IHG geeft bijna 5 miljoen gratis overnachtingen weg
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,64 seconden.