Nieuws  
 

World Forum in Den Haag heeft zich aangesloten bij het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties. Het congrescentrum verplicht hiermee zich in te zetten voor mensenrechten, arbeidsrechten, bescherming van het milieu en corruptiebestrijding. World Forum-directeur André van Rooijen: "Voor World Forum en onze partners staan respect voor mensenrechten, veilige werkomstandigheden en milieubewuste bedrijfsvoering voorop. Deze verbintenis is een extra stimulans om ons ook in de toekomst in te blijven zetten voor een verantwoord ondernemersklimaat.”

Global Compact
Global Compact werd in 2000 gelanceerd door de toenmalig VN secretaris-generaal Kofi Annan. Het biedt ondernemingen, de academische wereld en het maatschappelijk middenveld een platform om samen op zoek te gaan naar innovatieve en praktische oplossingen voor de problemen van de globalisering. In Nederland hebben zich iets meer dan dertig bedrijven en instellingen verbonden aan het initiatief, waarbij World Forum het enige congrescentrum is. Wereldwijd onderschrijven ondertussen meer dan tweeduizend bedrijven de principes van Global Compact.

Congrescentrum voor Vrede en Recht: Green Key locatie
André van Rooijen: “Wij zijn het congrescentrum voor Vrede en Recht, daarbij hoort ook dat wij ons inzetten voor Global Compact. We onderstrepen hiermee ons bewustzijn op het gebied van ethisch en duurzaam ondernemen. Dat doen we bijvoorbeeld door volledig over te gaan op groene stroom, maar we hebben ook de groene checklist ontwikkeld waarmee meeting professionals een evenement op milieuvriendelijkheid kunnen toetsen. Daarnaast zijn we in de afrondende fase om dit jaar de certificering van Green Key locatie te behalen en is onze MVO officer lid geworden van de Green Meeting Industry Council, een internationaal overlegorgaan ter bevordering van de vergroening van de Meeting Industry.”

Het  World Forum ondersteunt met partnership en sponsoring onder meer het World Legal Forum, de Dag van de Vrede (21 september 2008) en het Gala voor Life (16 maart 2009) ten bate van Warchild.

Plaats op:
Datum: 22 juli 2008
Bron: World Forum
Gerelateerde artikelen  
18-03-2009 Nieuws World Forum toneel internationale conferentie over Afghanistan
06-08-2012 Nieuws Internationaal Congrescentrum World Forum behaalt goud
14-09-2009 Nieuws Duurzaamheidsprogramma World Forum krijgt Gouden Green Key
22-02-2013 Nieuws Internationaal topcongres naar Den Haag: The World Justice Forum
21-01-2013 Nieuws Internationaal topcongres naar Den Haag: The World Justice Forum
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,61 seconden.