Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Een Professional Conference Organiser (PCO) is de specialist voor het organiseren en managen van congressen voor verenigingen, overheden en bedrijven. Een selecte groep van kwaliteits-PCO's heeft zich verenigd in de International Association of Professional Congress Organisers (IAPCO). IAPCO-leden leggen de lat zeer hoog als het om professionaliteit en kwaliteit gaat.

Regelmatig publiceert IAPCO een document waar u als organisator uw voordeel mee kunt doen. Een van de whitepapers is "How to choose a PCO?" wat u uitgebreide uitleg geeft over het selecteren van de juiste PCO voor uw congres (onderaan dit bericht kunt u lezen hoe u het volledige whitepaper gratis kunt dowloaden van de IAPCO-site):

How to choose a PCO
De PCO onderhandelt voor u met de locatie over tarieven en coördineert een uitgerbeide reeks aan diensten die verband houden met het management van uw bijeenkomst, waaronder registratie, wetenschappelijk en/of zakelijk programma ontwikkeling, expositie/beurs, vervoer, accommodatie, social en netwerk events en tourprogramma's.
 
Het mag duidelijk zijn dat het aan te bevelen is de PCO zo vroeg mogelijk in het traject te betrekken bij de organisatie. U kunt dan tevens bogen op hun ervaring en expertise en zij kunnen u voor vele valkuilen en onnodige uitgaven behoeden, die zo vaak in de beginfase van de congresorganisatie opdoemen.

Naast operationele partner is de PCO ook uw adviseur die naast kennis ook hulp en administratieve ondersteuning bij de locatiekeuze kan bieden, evenals steun bij het opzetten van (voorlopige) budgetten, het opzetten van planningen en het selecteren van toeleveranciers.
 
Om een goede PCO te vinden kunt u het volgende stappenplan hanteren:

  • Stel een tender document op, waarin u uw potentiële PCO zoveel mogelijk informatie geeft over wat het congres inhoudt en wat u van de PCO verwacht. Hierbij is alle informatie over eerdere edities zeer waardevol om bij te sluiten.
  • Zorg dat u zich oriënteert en informeert over welke PCO's er zijn en welke eventueel geaccrediteerd zijn (Op CongresWereld vindt u bijvoorbeeld een overzicht van Nederlandse PCO's en organisatiebureaus. Zoekt u internationaal, dan is de site van IAPCO een goed vertrekpunt


  • Maak op basis van deze informatie een shortlist van de voor u geschikte PCO's
  • Verstuur uw aanvraag naar de geselecteerde PCO's
  • Vraag referenties op van de geselecteerde PCO's
  • Zorg dat u helder heeft op welke basis kosten in rekening gebracht moeten worden. Wilt u een overall prijs voor alle diensten of wilt u afzonderlijke opgaven voor de verschillende diensten (zoals algemeen congres management, sponsorship, expositie sales en management, wetenschappelijk programma management, registratie, social events en hotelaccommodatie
  • Organiseer presentaties/interviews en tot slot
  • Kies de pco die het beste aan uw vraag voldoet

Wilt u het volledige whitepaper gratis downloaden?
Ga dan naar www.iapco.org en kies voor "publications" na het achterlaten van uw gegevens kunt u "how to choose a PCO" en nog vele andere interessante whitepapers downloaden.


Gerelateerde berichten:
Professional Congress Organizer (PCO) of Association Management Company (AMC)?

Sterke groei voor IAPCO leden

The Meetings Industry Dictionary

IAPCO – wereldwijde professionals in congresorganisatie

Plaats op:
Datum: 19 juli 2008
Bron: Congreswereld
Gerelateerde artikelen  
24-10-2006 Nieuws MAASTRICHT CONGRES BUREAU LANCEERT NIEUWE BROCHURE VOOR MICE ORGANISATOREN
17-03-2008 Nieuws Italiaanse Patrizia Semprebene Buongiorno nieuwe voorzitter IAPCO
07-04-2009 Nieuws IAPCO lanceert vernieuwde website
25-07-2008 Nieuws Krappe zitplaatsen en zeurende kinderen
23-06-2010 Nieuws Congress Care vanaf nu IAPCO-lid
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,67 seconden.