Nieuws  

Waar de relaties van ACS vorig jaar nog werden verrast door een omgetoverde opslagruimte met  doek, licht en een warm geluid, een spreker en een mannenkoor uit Zaandam was vrijdag 29 november weer totaal anders.

Na een ontvangst in de -nu niet omgetoverde- opslagruimte vertrokken de genodigden per luxe touringcar naar de Houthavens waar 2 elektrisch aangedreven rondvaartboten lagen te wachten. Onder het genot van een drankje en een hapje kon vanaf het water de achtste editie van het Amsterdam Light Festival bewonderd worden. Vanaf het Nemo de stad in varen via de Oude Schans naar de Amstel en achter Artis langs weer terug: Amsterdam vanaf het water is altijd mooi.
   

Atlantis by Utskottet - Foto: Janus van den Eijnden

De kunstwerken van het Light Festival maken het een extra feestje. Tijdens de tocht werd er zo druk genetwerkt dat sommige van die kunstwerken onderbelicht bleven. Nog maar een keer over doen dus, wandelend of per fiets.
Speciale aandacht voor het rampscenario wat je door de installatie Surface Tension van Tom Biddulph en Barbara Ryan ervaart. Auto’s en persoonlijke eigendommen dobberen in het water en alleen bomen, elektriciteitspalen en daken steken nog boven het water uit terwijl de bewoners (hopelijk) zijn gevlucht. Het is een heftige, ontregelende ramp die steeds vaker voorkomt. De kunstenaars hebben een stuk van de beroemde grachten van Amsterdam getransformeerd tot een verdronken straat: de spookachtige, oplichtende silhouetten van meegesleurde auto’s, lantaarnpalen en verkeersborden steken boven het water uit, als een spookachtig visioen van wat er zou kunnen gebeuren.


Surface Tension by Tom Biddulph - Foto: Janus van den Eijnden

Weer een apart evenement bij ACS, nadeel – voor hen- is dat ze het volgend jaar nóg aparter moeten doen.

Ted Walraven

Plaats op:
Datum: 3 december 2019
Bron: ACS audiovisual solutions
Gerelateerde artikelen  
05-02-2007 Nieuws Goede doelen zoeken evenementorganisatoren
28-12-2006 Nieuws Regardz Meeting Centers ook in Amsterdam Centrum
01-02-2007 Nieuws Ziekenhuis voor één dag Hilton Hotel
28-12-2006 Nieuws Het historische Victoria Hotel Amsterdam heeft een nieuwe naam gekregen
28-12-2006 Nieuws Kapellerput Conferentiehotel vernieuwt 16 hotelkamers
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,61 seconden.