Nieuws  

Europort 2019 schreef een nieuw record. Nooit eerder in de 38 voorgaande edities bezochten zoveel internationale maritieme professionals Rotterdam Ahoy. Vier dagen lang was Ahoy daarmee het epicentrum van de mondiale maritieme industrie. In totaal bezochten 26.076 maritieme professionals uit 93 landen meer dan 1.000 exposanten en 14 landenpaviljoens op dik 45.000 vierkante meter beursvloer.

Verschillende internationale brancheorganisaties organiseerden daarnaast druk bezochte congressen en met onder andere thematische masterclasses, matchmaking- en netwerk-events, seminars en workshops werd invulling gegeven aan het meest uitgebreide kennisprogramma in de historie van de grootste maritieme vakbeurs van de Benelux. Europort bedient negen verschillende 'special ship’-segmenten: baggerschepen, superjachten, visserijschepen, offshore, binnenvaart, workboats, cruises & ferries, shortsea en marineschepen.

Met het thema Smart ships, smart solutions speelde Europort goed in op de tijdgeest waarin de maritieme industrie inziet dat slimme mensen en slimme technologieën onontbeerlijk zijn om de digitale toekomst van de maritieme sector vorm te geven. Het leidde tot een stortvloed aan innovaties op de beurs. De rol van Europort als verbinder van de internationale maritieme industrie was goed zichtbaar op de beursvloer, vooral tijdens MariMatch. Dit internationale maritieme B2B-matchmaking-evenement, georganiseerd door Enterprise Europe Network, trok bezoekers van over de hele wereld.

Beursmanager Raymond Siliakus repte na afloop van Europort 2019 over de positieve vibe die op de beursvloer hing. "Dat proefde je echt. Ons uitgebreide kennisprogramma, de internationale sfeer, de aanwezigheid van belangrijke thought leaders tijdens de masterclasses en de verbindende rol die we spelen in de kennisoverdracht tussen verschillende stakeholders maken het tot een zeer geslaagde 39ste editie. Zelf ben ik vooral geraakt door de enorme betrokkenheid van exposanten en bezoekers. Het is echt hún maritieme platform.”

Plaats op:
Datum: 13 november 2019
Bron: Rotterdam Ahoy
Gerelateerde artikelen  
02-05-2019 Nieuws TUSExpo verder onder vleugels van Rotterdam Ahoy
17-10-2018 Nieuws Samenwerking Rotterdam Ahoy en stichting Vakbeurs Theatertechniek verlengd
02-02-2012 Nieuws Congressen in de Spotlight: februari 2012
26-05-2016 Nieuws EvenementContact in 2017 en 2019 naar Rotterdam Ahoy
24-05-2019 Nieuws De #1 esports conferentie in de Benelux komt naar DreamHack Rotterdam
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,62 seconden.