Nieuws  
 

Elf partnerorganisaties tekenen congresconvenant

Onlangs tekenden elf Leidse partnerorganisaties de verlenging van het congresconvenant. Met dit ‘commitment’ zetten deze partners zich ook voor de komende vijf jaar weer vol toewijding in op het imago van Leiden Kennisstad met als doel passende congressen voor Leiden te werven. De partners zijn op alfabetische volgorde: Arriva, Boerhaave Nascholing, ECC Leiden, Gemeente Leiden, Hooglandse Kerk, Hotels van Leiden, Leiden Convention Bureau, Leiden Marketing, Leidse musea, Pieterskerk Leiden, Leidse Schouwburg- Stadsgehoorzaal en de Universiteit Leiden.

Netwerk van congresambassadeurs

De afgelopen jaren heeft Leiden Convention Bureau gebouwd aan een ambassadeursnetwerk van Leidse prominenten uit de kennissector en het bedrijfsleven – de ‘ambassadeurs van Leiden’. Een netwerk dat inmiddels 120 leden telt. De belangstelling om tot het netwerk toe te treden is boven verwachting en zo ook de resultaten van het netwerk. In 2017 mocht Leiden zich vijfde congresstad van Nederland noemen en binnen vijf jaar tijd is het aantal congres deelnemersdagen meer dan verdriedubbeld!

Leiden, een excellente wetenschapsstad

Internationale congressen vormen ‘de etalage’ voor excellente prestaties binnen een bepaald vakgebied. Door een congres naar de stad te halen, richten de internationale schijnwerpers zich op het kwalitatief hoge niveau van de Leidse kennissector.
Daarnaast is de congresmarkt economisch gezien lucratief. Deelnemers aan internationale congressen besteden gemiddeld tussen de € 300,- en € 400,-per dag. Het gaat dan om bestedingen in hotels, horeca, musea, vervoer, retail. Bovendien zijn de congresdeelnemers ook weer potentieel interessante cultuurbezoekers.

Over het congresconvenant

Vijf jaar geleden verenigden gemeente Leiden, Universiteit Leiden, het LUMC, Leiden Convention Bureau en partnerorganisaties zich om Leiden als toonaangevende, wetenschappelijke stad op de kaart te zetten. Door de jaren heen is het congres ambassadeursnetwerk sterk gegroeid. Door de inzet van deze actieve ambassadeurs, zijn ook de aantallen wetenschappelijke congressen aanzienlijk gestegen.

Plaats op:
Datum: 7 november 2019
Gerelateerde artikelen  
25-05-2016 Nieuws Meer internationale congressen in Leiden
07-04-2016 Nieuws Leiden heeft honderd congresambassadeurs
03-04-2018 Nieuws Eerste editie ‘Leiden on Tour’ in het LUMC succesvol
25-09-2013 Nieuws Internationaal congres ETA 2013 levert Leiden circa 1,3 miljoen op
04-07-2011 Nieuws Inspiratiedagen Ontdek Leiden' geven organisatoren frisse kijk op Leiden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,61 seconden.