Nieuws  
 

Een niet te missen afspraak voor internationale verenigingen: op 10 en 11 maart 2020 in SQUARE – Brussels onvention Centre in Brussel. Digitale evolutie, merkstrategie en verandering, GDPR en duurzaam beheer. Al die thema's komen aan bod tijdens de achtste editie.

Met 2.250 vestigingen van internationale verenigingen, is Brussel de belangrijkste biotoop ter wereld voor het verenigingsleven. Niet meer dan logisch dus dat er in de hoofdstad veel interactie is tussen de verenigingen. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alleen al stelt desector tienduizenden mensen te werk. En elke maand komen er nog verenigingen bij. Tijdens de European Association Summit zijn er heel wat workshops en lezingen en krijgen
verenigingen de kans om ervaringen uit te wisselen. Op acht jaar tijd groeide het event uit tot een niet te missen afspraak voor algemeen-secretarissen, bestuurders, projectverantwoordelijken én externe spelers die in het verenigingsleven actief zijn. Het type verenigingen op de EAS is bijzonder verscheiden. Niet verwonderlijk gezien de
enorme diversiteit van internationale verenigingen in Brussel. Ontmoetingen, netwerken, panelgesprekken, exposanten, ... Het programma weerspiegelt het uiteenlopende karakter van de vakgebieden en thema's die de sector kenmerken.

De rijkdom van diversiteit

Eén van de sprekers op de EAS is Anna Koj van 'Professional Women International Brussels' (PWI) die vrouwen in hun beroeps- en privéleven vooruit wil helpen. Thomas Goodwin van Project Management Institute (PMI) reikt argumenten aan voor een pleidooi die de uitdagingen van de internationale actualiteit niet schuwt (Brexit, nieuwe Europese instellingen). Vertegenwoordigers van de internationale organisatie voor de brandweer óf van de Europese biersector komen eveneens aan het woord.

Lezingen en workshops met het oog op uitwisseling

De lezingen en workshops tijdens de twee dagen worden geleid door vertegenwoordigers van verenigingen en internationaal gerenommeerde experts. Bedoeling is dat een aantal issues vanuit het verenigingsleven aan bod komt: digitalisering, communicatie, financiering, revolutie in de beleidsmodellen en tal van andere thema's. EAS wil werken vanuit praktijkgerichte informatie en kiest voor workshops die een dynamische uitwisseling tussen deelnemers mogelijk maakt.

EAS 2020 in een organisatie van het Association Bureau van visit.brussels en maakt deel uit van de tools die de vestiging, de ontplooiing en het beroepsleven van vertegenwoordigers van verenigingen in Brussel moeten vergemakkelijken.
Meer info over het programma en de lijst van sprekers op: www.easummit.brussels

Plaats op:
Datum: 2 december 2019
Gerelateerde artikelen  
11-02-2019 Nieuws De European Association Summit, dit jaar in het teken van share and co-create …
14-02-2007 Nieuws 'Brussels Meeting Week' promoot congrestoerisme
25-05-2009 Nieuws Ontwikkeling sponsoring in Nederland blijft achter
06-06-2016 Nieuws Academie voor verenigingsbesturen (AVVB) opgericht
13-03-2009 Nieuws EMIF beurs brengt boeiend associatie programma
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.