Nieuws  

Droom voor veel mbo-studenten; geen dag naar school maar leren op de hotelvloer

Het hotelvak onder de knie krijgen zonder een dag naar school te gaan. Volledig leren op de werkvloer. Dat is de opzet van de nieuwe opleiding ’Hotelmanagement on the job’ die MBO College Hilversum en Van der Valk Hotel Breukelen volgend jaar starten.

Docenten van MBO College Hilversum komen naar het hotel om de leerlingen praktijklessen en workshops te geven. Vervolgens gaan de werk-leerbegeleiders van Van der Valk met de studenten met de studenten aan de slag om de lesstof in de praktijk te brengen. De nieuwe opleiding is onderdeel van de House of Hospitality School. Een samenwerking tussen het ROC Amsterdam (waar MBO College Hilversum onder valt), gemeenten en 24 bedrijven in de gastvrijheidssector in de metropoolregio Amsterdam.

25.000 nieuwe hospitality-medewerkers

Komende jaren zijn er 25.000 nieuwe hospitality-medewerkers nodig op de arbeidsmarkt om de groeiende stroom toeristen die de regio bezoeken aan te kunnen. Met de House of Hospitality School hopen de samenwerkende partijen dat over vier jaar duizend extra studenten kiezen voor een beroepsopleiding in deze sector.

Bruisende omgeving

,,Wij geloven in onderwijs dat zo levensecht mogelijk is en dicht bij de praktijk staat”, zegt Peter Bon, opleidingsmanager Horeca van MBO College Hilversum. Docent en projectcoach Jeroen Heesen: ,,Van der Valk is een bruisende omgeving waar iedere dag veel gebeurt. De ideale omgeving om praktijk en onderwijs met elkaar te verbinden.”

Van der Valk Hotel Breukelen ziet de samenwerking helemaal zitten. ,,Het is wel een onderwijsvorm die je moet liggen. Volledig leren in de praktijk vergt wat meer zelfstandigheid en eigen initiatief. Maar een betere leerschool is er niet”, zegt hr-manager Annelie Dirksen van het hotel.

Op de werkvloer leren de mbo-studenten stap voor stap wat het betekent om in een hotel te werken en om leiding te geven. Ze gaan op verschillende afdelingen binnen het hotel aan de slag. De nieuwe opleiding van het MBO College Hilversum start eind januari 2020.

Plaats op:
Datum: 21 oktober 2019
Bron: Van Der Valk Business BV
Gerelateerde artikelen  
05-03-2019 Nieuws Faber Audiovisuals en ROC Friese Poort starten verkorte opleiding evenemententechniek …
08-03-2009 Nieuws Hotelschool van Stenden hogeschool eerste met alumni-community
24-05-2016 Nieuws Nationale Studenten Enquête: studenten waarderen Tio om goede voorbereiding …
15-07-2013 Nieuws NHTV Breda en BCD Travel breiden strategische samenwerking uit
08-07-2013 Nieuws Best scorende hotels uit de Terras Top 100
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,96 seconden.