Nieuws  
 

De kennis ligt voor het oprapen!

Leiden en Delft hebben de handen ineen geslagen en presenteren zich aan de (inter)nationale associatiemarkt als de Cities of Wisdom. Doel van de samenwerking is een sterkere profilering in deze markt, omdat beide kennissteden elkaar enorm aanvullen. Delft profileert zich als High Tech Capital en Leiden op het domein Life Sciences & Health.

De samenwerking resulteerde vorig jaar al in een eerste verkenning. Zo namen Leiden en Delft samen deel aan het M&I Forum in Parijs, een internationaal forum waar vraag en aanbod uit de MICE industrie bijeenkomt om zaken te doen. Elk forum garandeert 50 afspraken, daarnaast biedt het programma volop mogelijkheden om te netwerken met meetingplanners. Leiden en Delft organiseerden vorig jaar ook al een succesvol eerste event voor de Belgische markt, een FAMtrip naar beide steden.

Begin september kreeg dit initiatief een vervolg. Een groep van 12 meetingplanners werd zowel in Leiden als Delft warm ontvangen om kennis te maken met de diversiteit aan locaties, onderscheidende kennis en eigen aanpak van deze historische universiteitssteden. “Interessant, gevarieerd en boeiend. Ik heb echt twee voor mij geheel nieuwe bestemmingen ontdekt”, aldus een van de deelnemers.

Succes door samenwerking

Het is een gegeven dat de universiteitssteden Leiden en Delft bij uitstek geschikt zijn voor internationale wetenschappelijke congressen. Tegelijkertijd vraagt het verwerven van dergelijke congressen de juiste investering. Dat betekent dat de congresdestinatie op het goede moment met de ideale propositie in beeld moet komen bij organisatoren. De concurrentie met andere buitenlandse congresdestinaties, maar evengoed met Nederlandse steden is immers groot. Dat vraagt om een structurele, onderscheidende en effectieve aanpak.
Aangezien beide steden nog relatief onbekend zijn in de buitenlandse meeting markt én bovendien complementair zijn aan elkaar, is er gekozen voor een gezamenlijke markbewerking. En met succes!

Plaats op:
Datum: 20 september 2019
Gerelateerde artikelen  
29-08-2018 Nieuws Leiden en Delft, ‘Cities of Wisdom’ verrassen Belgische meeting planners …
06-06-2012 Nieuws Kick-off van Congresservice Delft
28-06-2019 Nieuws Congresstad Delft zoekt het in uitdaging en competitie
02-11-2015 In the spotlight Delft, Leiden en Noordwijk winnen bid voor een internationaal Space event in …
01-11-2018 Nieuws Delfts ambassadeursnetwerk voor congressen schrijft succesvol geschiedenis
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,54 seconden.