Nieuws  
 

Vliegvelden in Londen en Milaan veruit het duurst, reizigers willen vooraf duidelijkheid

Bij aankomst op het vliegveld per taxi naar de eindbestemming reizen? 

Op sommige luchthavens is dit een dure aangelegenheid. Op vliegvelden in Londen (Stansted, Luton, Gatwick) en Milaan (Bergamo, Malpensa) moeten reizigers zelfs rekening houden met een bedrag van 100 euro voor een taxirit naar het centrum van de stad. De ongunstige ligging van deze vliegvelden, op grote afstand van het stadscentrum, speelt hierin een belangrijke rol. In Europa betalen reizigers voor een taxirit van de luchthaven naar het stadscentrum gemiddeld 40 euro, zo blijkt uit recent onderzoek van Vliegveldinfo.nl in samenwerking met AirMundo.com.

Het Airport Taxi Report Summer 2019 ‘Taxi tarieven op Europese luchthavens’ vergelijkt de taxi tarieven op de 50 drukste vliegvelden in Europa. Het rapport biedt reizigers inzicht in de gemiddelde prijs voor een taxirit naar het centrum bij aankomst op het vliegveld. Prijzen van vooraf geboekte taxi’s zijn niet meegenomen in de vergelijking.

Taxirit duurder dan vliegticket

De luchthavens Milaan Bergamo Airport (Ryanair), Londen Stansted Airport (Ryanair) en Londen Luton Airport (easyJet en Wizz Air) worden voornamelijk gebruikt door low cost airlines. Juist op deze vliegvelden zijn taxi’s het duurst. Reizigers die zich laten leiden door alleen de prijzen van vliegtickets komen hier bedrogen uit. De kans is groot dat een taxirit naar het hotel in het centrum meer geld kost dan het vliegticket. Vooraf een taxi boeken is een manier om in Londen iets voordeliger per taxi te reizen.

Gemiddeld 40 euro per rit

In Europa bedraagt de gemiddelde prijs voor een taxi van de luchthaven naar het stadscentrum 40 euro, voor een taxirit van gemiddeld 34 minuten. In vergelijking met een half jaar geleden (Airport Taxi Report Winter 2019) zijn alleen de taxi tarieven op de vliegvelden van Istanbul gestegen. Reizigers moeten er rekening mee houden dat in de praktijk maar weinig taxichauffeurs op Istanbul New Airport en Istanbul Sabiha Gökcen Airport zich houden aan de geldende tarieven.

Nederlandse vliegvelden

Amsterdam Airport Schiphol staat op plek 13 met 45 euro. De overige Nederlandse vliegvelden komen niet voor in de top 50:

Eindhoven Airport - Eindhoven centrum: 25 euro (9 km)
Rotterdam The Hague Airport - Rotterdam centrum: 20 euro (7 km)
Maastricht Aachen Airport - Maastricht centrum: 25 euro (13 km)
Groningen Airport Eelde - Groningen centrum: 30 euro (15 km)

Taxirit voor een tientje

Het prijspeil op vliegvelden in Oost-Europa ligt duidelijk lager. Op de goedkoopste vliegvelden Izmir Adnan Menderes Airport (11 EUR / 67 TRY), Boekarest Henri Coanda Airport (10 EUR / 45 RON), Warschau Airport (9 EUR / 40 PLN) en Antalya Airport (8 EUR / 48,50 TRY) kost een
taxirit van de luchthaven naar het midden van de stad slechts 10 euro. Dit is 10x goedkoper dan de taxiprijzen op de duurste luchthavens.

Steeds meer vastgestelde prijzen

Uit het onderzoek onder de 50 drukste vliegvelden in Europa blijkt dat steeds meer vliegvelden in Europa vaste prijzen hanteren voor luchthaventaxi’s. Op 8 van de 50 onderzochte vliegvelden zijn de prijzen voor een taxirit naar het centrum van de stad vastgesteld. Milaan Malpensa Airport, Parijs Charles de Gaulle Airport, Parijs Orly Airport, Rome Fiumicino Airport, Athene Airport, Nice Airport, Madrid Barajas Airport en St Petersburg Pulkovo Airport laten reizigers op het vliegveld, en ook via de officiële website en app, weten wat het kost om per taxi van het vliegveld naar het centrum van de stad te reizen.

“Duur of goedkoop, iedere reiziger wil graag vooraf weten wat een taxirit ongeveer zal gaan kosten”, aldus Guus Wantia van AirMundo.com. “Met vastgestelde tarieven komen vliegvelden tegemoet aan deze wens van reizigers. Duidelijke prijzen communiceren is essentieel, toch laten veel vliegvelden reizigers aan hun lot over. Bergamo Airport bijvoorbeeld, het duurste vliegveld uit het onderzoek, zou reizigers veel beter moeten informeren via de website en op het vliegveld zelf.”

Plaats op:
Datum: 22 augustus 2019
Gerelateerde artikelen  
01-08-2018 Nieuws Grote verschillen tussen taxi tarieven op Europese luchthavens
27-10-2015 Nieuws Parkeren op regionaal vliegveld is echt goedkoper
30-04-2019 Nieuws Parkeerkosten fors gestegen op vliegvelden Eindhoven en Rotterdam, iets gedaald …
19-04-2018 Nieuws Parkeren op Schiphol ook duur na online reservering
16-10-2017 Nieuws Parkeerprijzen Nederlandse vliegvelden 8% gestegen in vijf jaar tijd
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,66 seconden.