Nieuws  
 

RAI start met vergroten en renoveren Hal 5 - Derde Amsterdamse citizenM opent deuren -Novotel Amsterdam City breidt zaalcapaciteit uit - Intercontintental stopt met de luxe badkamermini’s - Courtyard by Marriott Amsterdam Schiphol Airport opent jeu-de-boules baan


RAI start met vergroten en renoveren Hal 5

De RAI Amsterdam is begonnen met het vergroten en renoveren van hal 5. Doordat de bekende beurs- en congreslocatie in de afgelopen jaren flink is uitgebreid, paste hal 5 niet meer bij de rest en zag hij er wat verouderd uit. Door de renovatie moet de zaal weer een frisse uitstraling krijgen en wordt hij een stuk vergroot. RAI verwacht dat de vernieuwde hal 5 begin 2020 klaar is.
De uitbreiding is ontworpen door Benthem Crouwel Architects die eerder al de hallen Elicium en Amtrium en het Parkeergebouw ontwierpen.
Het opvallendste aan het ontwerp van Benthem Crouwel Architects voor hal 5 zijn de immense wanden van glas met geknikte panelen. Hierdoor ziet de hal er van elke richting anders uit, is hij ontzettend licht en krijgt hij een open uitstraling. Binnenin de nieuwe hal komen zaagtandlamellen, wat voor een mooie lichtinval moet gaan zorgen. De belangrijkste entree wordt straks de hoofdentree van het Amtrium (Entree L) aan het Europaplein. Maar er komt nog een ingang in de zaal zelf zodat hal 5 ook op zichzelf verhuurd kan worden voor events, congressen of beurzen.


Derde Amsterdamse citizenM opent deuren

Amsterdam is een citizenM rijker, alweer het 17e hotel, het citizenM Amstel Amsterdam. Het is vernoemd naar de beroemde rivier die er vlakbij ligt. In dit ambitieuze jaar worden er vijf nieuwe hotels geopend, meer dan ooit tevoren in één jaar. Amsterdam is de spirituele thuisbasis van citizenM. Hier werd het concept bedacht en gerealiseerd met de eerste twee hotels: citizenM Schiphol Airport in 2008 en citizenM Amsterdam Zuid in 2009.


Novotel Amsterdam City breidt zaalcapaciteit uit

Novotel Amsterdam City is gestart met de bouw van twee extra vergaderzalen en de renovatie van een derde zaal. Na de verbouwing is er ruimte voor een meeting van 450 gasten gecombineerd met zes breakout ruimtes voor 50 gasten per ruimte. Ook beschikt het hotel over 10 boardroom zalen en een office ruimte voor de congresorganisator. De oppervlakte van alle meeting faciliteiten van het hotel zal worden uitgebreid met meer dan 150m2 en bijna 200m2 zal worden gerenoveerd. Vanaf eind augustus kan Novotel Amsterdam City dus 450 mensen accommoderen (ook overnachten) met zes breakout opties van zo’n 50 personen per ruimte.


Intercontintental stopt met de luxe badkamermini’s

Intercontinental Hotels Group (IHG) heeft aangekondigd dat het in zijn gehele portfolio van hotelmerken zal overschakelen op hervulbare zeep in de badkamers, uit ecologische overwegingen.
Het bedrijf zei dat het een besparing van 200 miljoen mini’s per jaar zou betekenen. De portfolio van IHG heeft in totaal bijna 843.000 kamers in verschillende merken, waaronder Hotel Indigo, Crowne Plaza, Holiday Inn, Intercontinental en Kimpton.


Courtyard by Marriott Amsterdam Schiphol Airport opent jeu-de-boules baan

De transformatie van het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport is compleet. Het bestaande complex in Hoofddorp is met 6000m2 uitgebreid en gemoderniseerd, mét een jeu-de-boules-baan in de tuin van het hotel. Hiermee komt het Courtyard zowel tegemoet aan de behoefte van zakelijke relaties voor alternatieve vergaderplekken en bedrijfsuitjes, als aan die van particulieren ten aanzien van een dagje uit.
Jeu-de-boules is hip. Waar het vroeger vooral gespeeld werd op de camping en op het gazon van het bejaardentehuis, springen jeu-de-boules-banen en –bars anno 2019 als paddenstoelen uit de grond. Jong en oud verzamelen zich met veel plezier rond het jeu-de-boules-veld voor allerhande toernooitjes en eigentijdse concepten. Zo is ‘boules, beers & bites’ al bijna niet meer weg te denken uit het stadsbeeld.

 

Plaats op:
Datum: 21 augustus 2019
Gerelateerde artikelen  
15-05-2019 Nieuws Accommodatienieuws - mei 2019 (2)
24-09-2007 Nieuws Nieuw CitizenM Hotelconcept genomineerd voor internationale hospitality award …
26-06-2019 Nieuws Accommodatienieuws - juni 2019 (2)
24-07-2019 Nieuws Novotel Amsterdam Schiphol Airport één van de preferred suppliers van Danone …
25-09-2019 Nieuws Accommodatienieuws - september 2019 (2)
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,65 seconden.