Nieuws  

Wethouder Friso Douwstra van Economische zaken heeft onlangs het officiële duurzaamheidscertificaat overhandigd aan Martin Matser, eigenaar Van der Valk Hotel Leeuwarden. Hiermee is het hotel op dit moment officieel het duurzaamste hotel van Nederland.

Bij het slaan van de eerste paal in 2016, werden al hoge duurzaamheidsambities uitgesproken en met een ontwerpcertificaat van 73,09% zag het er al veelbelovend uit. Tijdens de realisatiefase zijn nog meer extra maatregelen genomen, waardoor de uiteindelijke score is uitgekomen op 78,31%. Dit is de hoogst behaalde score tot nu toe door een hotel in Nederland. Uiteraard stoppen de duurzaamheidsambities van Van der Valk hier niet. In de bestaande hotels wordt volop aan verduurzaming gewerkt en bij nieuwbouwprojecten wordt de lat hoog gelegd.

Tijdens de bouw van het Van der Valk hotel in Leeuwarden stond duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst. Het hotel is voorzien van het BREEAM-NL keurmerk, een beoordelingsmethode om de mate van duurzaamheid te bepalen bij nieuwbouw. Eén van de belangrijkste manieren waarop het Van der Valk hotel in Leeuwarden haar duurzaamheid waarborgt, is door warmte op te vangen uit de restaurants, de zalen en de volledig elektrische keuken en deze te hergebruiken. Op deze manier wint het hotel 95% van de warmte terug. Met deze restwarmte wordt onder andere het water in het hotel verwarmd. Daarnaast is het hotel voorzien van intelligente verlichting, luchtbehandeling op de hotelkamers en is er een koude- en warmteopslag in de bodem wat zorgt voor de temperatuurregeling in het hotel.

Het hotel is met aandacht voor de omgeving gebouwd. Het terrein beslaat ongeveer 10 hectare waarop onder andere een haven is gerealiseerd met natuurlijke oevers voor het behoud van de biodiversiteit op het terrein. Om de biodiversiteit nog verder te waarborgen, zijn er bijenhotels gerealiseerd en zijn er in het dak van het hotel ruimtes voor vleermuizen gecreëerd. Naast de haven op het terrein, zijn er ook vijvers aangelegd. Deze vijvers en de haven komen niet alleen ten goede aan de natuurlijke uitstraling van het terrein, maar dienen ook als natuurlijke waterberging, waardoor het regenwater op locatie kan blijven en niet geloosd dient te worden op de riolering.

Plaats op:
Datum: 9 juli 2019
Bron: Van Der Valk Business BV
Gerelateerde artikelen  
27-03-2018 Nieuws Het duurzame Van der Valk Hotel Leeuwarden opent haar deuren
13-02-2018 Nieuws Van der Valk Nijmegen wint duurzaamheidsprijs Green Capital 2018
16-11-2019 Nieuws De vijfde generatie Van der Valk is aan de beurt
29-05-2018 Nieuws Van der Valk Eindhoven gaat fors uitbreiden
08-07-2013 Nieuws Best scorende hotels uit de Terras Top 100
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,59 seconden.