Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 


1. Een originele congresontvangst door een loper te plaatsen
Wil je de gasten die op een congres of op en beurs zijn uitgenodigd eens op een wel hele originele manier ontvangen? Dat kun je doen door bij de hoofdingang van het congresgebouw een rode loper neer te leggen. De beleving die bezoekers van een congres hebben en mee naar huis nemen, begint al bij aankomst. Aangezien je geen tweede kans krijgt om een eerste indruk te maken, is het zaak om direct de aandacht te grijpen. Met een schone, nette en fraaie rode loper voor de ingang maak je al organisator van congressen een flitsende indruk en geef je jouw gasten het gevoel dat ze meer dan welkom zijn en gewaardeerd worden.

2. Ontvangst in een origineel pak
Een ander leuk idee, naast een rode loper, is een warm onthaal door een persoon in een opvallend pak. Dat kan een grote wijde jurk zijn, iemand verkleed als Superman of een look-a-like van een beroemdheid. Natuurlijk sluit de verklede persoon qua uiterlijk en stijl aan op het thema van het congres en op de doelgroep. Komen er bijvoorbeeld brandweerlieden, dan kun je voor de grap een Brandweerman Sam klaarzetten om de gasten te verwelkomen. Gaat jouw congres over een sportgerelateerd onderwerp zet dan een mascotte meer in sportkleding. Iemand die natuurlijk een paar grapjes kan maken of een jolig gesprek kan voeren om het ijs direct bij aankomt te breken!

3. De random machine
Steeds populairder wordt de zogenoemde Random Machine. Dit is een apparaat, een soort robot, die bij de ingang staat en voorzien is van een grote drukknop. De nieuwsgierige congresgangers drukken uit nieuwsgierigheid op de knop, waarna ze een leuke vraag of stelling voorgeschoteld krijgen. Vervolgens gaan ze in debat en raken ze dus direct in de stemming voor het congres dat op het punt van beginnen staat.

4. Een bijzonder culinaire traktatie
Niets is er aangenamer voor bezoekers van een congres dan verrast te worden met een unieke lekkernij. Dat kunnen poffertjes zijn, lokale specialiteiten (zoals de Zeeuwse bolus of de Bossche Bol), of een lekkere haring. Ook snoepjes, cakejes en gebakjes - in combinatie met een lekker drankje, zoals koffie, thee of fruitsap - doen het altijd goed als opwarmertje bij aanvang van een congres of bijeenkomst. Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en zorg voor een verrassende setting die de bezoeker niet snel meer zal vergeten.

Plaats op:
Datum: 5 juli 2019
Bron: Rode Lopers
Gerelateerde artikelen  
21-11-2018 Nieuws CLC-VECTA zet ondernemers 'in the picture' op Dag van de Ondernemer
15-05-2019 Columns Waar moet je op letten tijdens een locatiebezoek?
21-04-2017 Nieuws 35 congresorganisatoren aanwezig bij symposium Amersfoort
25-07-2018 Columns Hoe hoog leg jij de lat? 5 Tips om het uiterste uit je congres te halen
27-06-2007 Nieuws Negen tips om slimmer te netwerken - Haal meer uit uw netwerk!
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,62 seconden.