Nieuws  
 

De Alliantie van Brain Cities (bestaande uit 4 scandinavische steden: Aarhus, Denmark; Espoo, Finland; Bergen, Norway; Uppsala, Sweden)  organiseerde tijdens IMEX 2019 in Frankfurt een bijeenkomst met vertegenwoordigers van internationale associaties. Aanwezig waren ondermeer de International Water Resources Association en de World Association for Medical Law.

Over de volgende onderwerpen werden ervaringen gedeeld:

  • Alle afgevaardigden hebben hun steun uitgesproken voor second tier destinations (niet-hoofdsteden) voor hun bijeenkomsten. Dit komt vooral door de perceptie dat hun evenement belangrijker zal worden gevonden door een niet-hoofdstad. Daarnaast levert het een erfenis op die meer wordt gewaardeerd door een stad in de regio en bovendien krijgt men meer persoonlijke en kwalitatief hoogstaande serviceniveau van bestemmingen en locaties in de regio is;
  • Het belang van transparantie werd benadrukt door verschillende aanwezigen, die ervoor moet zorgen dat hun partners op de bestemming niet alleen waarde bieden, maar ook een corruptievrij en commercieel geloofwaardig aanbod tonen dat past bij hun eigen ethiek;
  • Duurzaamheid die verder gaat dan het milieu, omdat veel van de aanwezigen van mening zijn dat sociale rechtvaardigheid en economische stabiliteit net zo belangrijk zijn als het milieu als het gaat om het leveren van een congres die waarde toevoegt aan de rest van de wereld.

De woordvoerder Miikka Valo van Alliance of Brain Cities van Visit Espoo zei: "Het was fascinerend om het brede scala aan meningen en ideeën van de associaties te horen. In het bijzonder de belangstelling voor second tier steden,steden in de regio,  viel op".
Tijdens deze bijeenkomst lag de focus op de 4 bovengenoemde steden met toonaangevende onderzoekscentra en technologie.

Plaats op:
Datum: 13 juni 2019
Gerelateerde artikelen  
10-10-2019 Nieuws ECM Meetings Statistics Rapport: meer vergaderingen in Europese steden in 2018 …
24-09-2012 Nieuws Amsterdam is de 4de groene stad in de wereld
12-10-2007 Nieuws Holland Art Cities officieel van start
07-11-2007 Nieuws Maastricht Congres Bureau bestormt ScandinaviŽ
29-06-2017 In the spotlight Den Haag organiseert internationaal congres rondom Seniorvriendelijke stad
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,64 seconden.