Nieuws  
 

Naar aanleiding van het door Eventbrite onlangs gepubliceerde 'Trendrapport voor de evenementenbranche 2019' volgt hier het tweede deel van dit onderzoek met de maatschappelijke aandachtspunten die bij eventmanagers nog niet volledig in het vizier zijn, maar dat wel zouden moeten zijn.

Lees hier het eerste deel van het onderzoek

Als het op eventmanagement aankomt zijn beveiliging, gegevensbescherming en duurzaamheid belangrijke factoren waar rekening mee gehouden dient te worden, maar waar organisatoren niet altijd van overtuigd zijn. Toch kunnen dit soort onderwerpen het verschil betekenen tussen een langdurig succesvol- en een falend evenement.

Duurzaamheid

Slechts 1 op de 4 evenementorganisatoren zegt dat focus op duurzaamheid een grote impact zal hebben in 2019. Toch zijn vooral jongere professionals zich bewust van de milieuproblematiek. Zo is in de Verenigde Staten het produceren van minder afval inmiddels een topprioriteit. Vooral millennials en generatie Z geven veel om duurzaamheid en MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Organiseer je een evenement met millennials en generatie Z als doelgroep, dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Drie stappen om een evenement te verduurzamen

• Kies een duurzame evenementlocatie. Kies een locatie die ISO of LEED gecertificeerd is. Wat betekent dat de locatie voldoet aan normen die het energie-efficiënt maken. De toegankelijkheid van de locatie is ook van belang, want hoe je bezoekers bij je evenement komen kan veel uitmaken voor de mate van duurzaamheid. Zoek naar locaties die toegankelijk zijn met het openbaar vervoer. Je kunt zelfs een stapje verder gaan door gratis busvervoer aan te bieden.
• Recycle. Zorg ervoor dat er recyclingbakken zijn zodat je bezoekers weten waar ze papier en plastic moeten weggooien. Zo draag je bij aan een schone omgeving.
• Werk met een duurzame cateraar. Neem een milieubewuste cateraar in de arm. Werk samen met leveranciers die alleen lokaal en verantwoorde ingrediënten en gerecycled of milieuvriendelijk servies gebruiken. Je kunt ook overwegen om waterstations op te zetten om het aantal plastic flessen te verminderen. Wil je nog een stapje verder gaan? Bied dan bijvoorbeeld alleen vegetarisch eten aan. Tip: zoek een lokale organisatie die donaties van overgebleven voedsel accepteert.

Privacy en veiligheid van gegevens

Slechts 22% van de ondervraagden zegt dat privacy en beveiliging van gegevens grote gevolgen zullen hebben in 2019. Een verrassend gegeven gezien de nieuwe wet die privacyrechten van natuurlijke personen uitbreidt, waardoor organisaties die persoonsgegevens verzamelen meer verantwoordelijkheid moeten nemen om zorgvuldig met die gegevens om te gaan (de GDPR). Deze privacyregels zijn van toepassing op alle sectoren, maar juist in de evenementenindustrie wordt veel gebruik gemaakt van persoonsgebonden data.

Drie tips om je gegevens veilig te houden en je klanten te beschermen tegen fraude

• Hou je registratieproces eenvoudig en veilig. Hou je registratieproces eenvoudig en veilig. Deelnemers zouden niet eens moeten merken welke maatregelen je hebt genomen om hen te beschermen. Dit moetvanzelfsprekend zijn. Haal daarom bijvoorbeeld de CAPTCHA-velden uit het registratieproces. Deze geven al een signaal af aan de kopers dat je betalingsproces niet beveiligd is.
• Gebruik fool-proof technologie. Kies de juiste technologie/ticketingpartner.  Je technologieplatform is verantwoordelijk voor geavanceerde gegevensbeveiliging en hoort transparant te zijn over welke maatregelen zij nemen om de data te beschermen.
• Kies een vertrouwde locatie. Werk samen met locaties die veiligheid net zo serieus nemen als jij. Als je locatie gegevens van je klanten verzamelt, let er dan op dat dit op een veilige manier gebeurt en door middel van goede
technologie. Vergeet ook niet te letten op zaken als wifi-beveiliging en hoe het personeel op de locatie social media gebruikt tijdens je evenement.

Plaats op:
Datum: 21 maart 2019
Gerelateerde artikelen  
07-03-2019 Nieuws De MICE sector blijft groeien met nog onbenutte mogelijkheden
20-03-2019 Redactie De MICE sector blijft groeien met nog onbenutte mogelijkheden
25-04-2018 Nieuws Medische congressen en de AVG: nog niet elk congres voldoet aan de nieuwe wet …
16-06-2016 Nieuws Generatie Y stelt hogere eisen aan snelheid, capaciteit en dienstverlening
17-01-2017 Nieuws Duty of Care: zorgplicht van werkgevers in de zakelijke reis-en eventbranche …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.