Nieuws  
 

Het domein Leisure & Events van Breda University of Applied Sciences (voormalige NHTV) introduceert vanaf het volgende studiejaar de Master International Events Management. Deze opleiding is gericht op professionals met een aantal jaren werkervaring in de sector Events en op afgestudeerde hbo-studenten die zich in dit vakgebied verder willen ontwikkelen. 

Het domein Leisure & Events Management leidt al decennia lang Event-professionals op. De Master International Events Management is een logische volgende stap in de ontwikkeling van het onderwijsprogramma. Met professor Greg Richards, die leiding geeft aan de onderzoekslijn Placemaking & Events, loopt Breda University of Applied Sciences internationaal voorop als het gaat om kennisontwikkeling op het gebied van events. Deze schat aan kennis legt een stevig fundament voor de ontwikkeling van de Master International Events Management.

Eén van de aandachtspunten die hieruit naar voren komt is dat studenten en professionals die de master voltooien in staat moeten zijn strategisch te denken, innovatief vermogen hebben en beschikken over bedrijfseconomische inzichten. Ook het vinden van de juiste balans tussen publieks- en zakelijke evenementen - zowel in het programma als in de te ontwikkelen learning community - is van belang. Belangrijke trends die zich voordoen en waarop het lesprogramma dient in te spelen, zijn onder meer big data en de complementaire inzet van online en offline kanalen bij het organiseren van events. Ook de strategische inzet van evenementen binnen stedelijke of regionale ontwikkeling, het steeds grotere belang van duurzaamheid en het creëren van communities zijn thema’s die aandacht verdienen.

“Eén van de belangrijkste pijlers van Breda University of Applied Sciences is het creëren, faciliteren en ontwikkelen van innovatieve learning communities. Hierin ontwikkelen studenten en docenten samen met het bedrijfsleven, publieke organisaties, overheden en kennisinstellingen op basis van co-creatie nieuwe oplossingen voor specifieke vraagstukken”, vertelt Peter van der Aalst, opleidingsmanager Leisure & Events van Breda University of Applied Sciences. “Ook binnen de sector Events is de verbinding tussen deze partijen cruciaal om tot een state-of-the-art onderwijsprogramma te komen dat volledig aansluit op de ontwikkelingen in het internationale vakgebied en de samenleving.”

In september 2020 gaat de deeltijdopleiding Master International Events Management van start. In de loop van dit jaar wordt duidelijk of ook een voltijdstudie gestart kan worden.

Plaats op:
Datum: 14 februari 2019
Gerelateerde artikelen  
14-06-2019 Nieuws CLC-VECTA en CELTH starten onderzoek naar ontwikkelkansen voor professionals …
01-08-2012 Nieuws NHTV Breda start academische premaster Leisure Studies
09-10-2012 Nieuws NHTV Breda eerste World Leisure Centre of Excellence van Europa
30-09-2007 Nieuws Eerste lichting Masters in Imagineering afgestudeerd
22-01-2013 Nieuws Thema 2013 HSMAI: Samenwerking en Kennisdeling
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,57 seconden.