Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Op donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart 2019 ontmoeten vakmensen uit het internationale verenigingsleven elkaar in Brussel voor de European Association Summit. Thema van de EAS dit jaar is share and co-create.

De jaarlijkse European Association Summit is een niet te missen evenement voor iedereen die iets heeft te maken met het internationale verenigingsleven. Het is de perfecte gelegenheid om te netwerken en om ervaringen uit te wisselen. Op het programma van de zevende editie staan zo’n veertig sprekers van de meest uiteenlopende organisaties.

Share and co-create

Met het thema ‘share and co-create’ vestigt de EAS dit jaar de aandacht op nieuwe tendensen in de sector. Alle deelnemers krijgen de kans om kennis te maken met ‘best practices’ en een sterk internationaal netwerk uit te bouwen dat hen helpt om in te zetten op nieuwe initiatieven.
Dankzij de interactieve workshops worden er ervaringen uitgewisseld onder
vertegenwoordigers van zo’n 100 internationale organisaties. Zo ontstaan er nieuwe tools door co-creatie en komen er nieuwe methoden voor de dagelijkse praktijk. Deelnemers leren er heel wat bij op een levendige manier, altijd met de focus op het zoeken naar oplossingen die uit het internationale verenigingsleven zelf komen. Van dat principe is de EAS nooit afgeweken.

Duurzaamheid

Daarnaast is er dit jaar extra aandacht voor het milieu. Zo komen de deelnemers van de EASte weten hoe je een evenement milieuvriendelijk kan maken en wat verenigingen kunnen doen om duurzaamheid voorop te stellen. Elke vereniging kan ook haar koolstofuitstoot berekenen en die compenseren via een gift aan Sun For Schools, een Brussels project dat scholen wil bewustmaken van de milieu-uitdagingen voor de toekomst.
De topics die worden behandeld tijdens de EAS gaan van crisismanagement en digitalisering over een visie op de non-profit sector tot jongeren in verenigingen. Ook de ervaringen vanorganisaties uit de VS, het Midden-Oosten en Azië komen aan bod dankzij de aanwezigheid van sprekers uit andere continenten.

Breakoutsessies

De topics:
• The New Generation will be our Future Leadership
• Managing Change, Transformation and Emergencies
• Vision and Mission for Non-Profit-Organizations
• How to Attract, Engage and Retain Association Members
• Be a Green Association: Challenges of Sustainable Associations Today

Partnersessies

De topics:
• The ESAE session: Digital ®evolution in your Association: Embrace. Engage. Excel.
• How ICCA uses trust to build a community!

De EAS wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met enkele grote partners uit de
sector: ESAE (European Society of Association Executives), FAIB (Federation of European & International Associations Based in Belgium), UIA (Union of International Associations) en GAHP (Global Association Hubs Partnership), de Solvay Brussels School – Economics & Management, PCMA (Professional Convention Management Association) en de ICCA (International Congress and Convention Association).

Brussel

De EAS vindt plaats in Square, Brussels Convention Centre. Voor het netwerkevent wordt uitgeweken naar het Atelier des Tanneurs. Het is geen toeval dat dit evenement plaatsvindt in Brussel. Er zijn zo’n 2250 internationale verenigingen gevestigd in ons gewest. Bovendien is Brussel de eerste bestemming in Europa voor de organisatie van congressen die worden gefinancierd door internationale verenigingen.

Plaats op:
Datum: 11 februari 2019
Gerelateerde artikelen  
13-03-2009 Nieuws EMIF beurs brengt boeiend associatie programma
28-02-2008 Nieuws Educatief programma EMIF 2008 bekend
07-05-2013 Nieuws ICCA lanceert nieuwe tool voor internationale associatie meeting planners
02-03-2016 Nieuws ICCA lanceert nieuwe bijeenkomst voor suppliers en internationale association …
04-05-2007 Nieuws GMIC komt met rapport over 'Green Meetings'
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,74 seconden.