Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Het evenementencomplex Aviodome langs de A5 in Amsterdam dat eind deze maand wordt geopend, moet op last van de rechter de naam veranderen. Dat is bepaald in een kort geding tussen evenementenorganisatoren TeKa Groep en Libéma. De naam is na de uitspraak meteen veranderd in Amsterdome.

Aviodome heette de koepel bij Schiphol waarin van 1966 tot 2013 het nationaal luchtvaartmuseum was ondergebracht. Volgens Libéma, dat het museum onder de naam Aviodrome (zonder koepel en mét extra letter r) voortzette bij Lelystad Airport, lijken de namen te veel op elkaar. Dat zou voor verwarring zorgen. De rechter ging daarin mee.

De iconische koepel is langs de A5 herbouwd met de originele materialen. Amsterdome gaat volgens de TeKa Groep onderdak bieden aan beurzen, congressen en andere evenementen. De zogenoemde geodetische koepel, met twintig zeshoeken en twaalf vijfhoeken, heeft veel weg van een voetbal. Maar dan wel een heel grote: hij is 24 meter hoog en heeft een overspanning van 60 meter. Het is een ontwerp van de Amerikaan Richard Buckminster Fuller (1895-1983).

TeKa Groep mag de naam Aviodome wel blijven gebruiken om de geschiedenis van de iconische dome te vertellen. De TeKa Groep licht de uitspraak toe: 'We zijn blij dat de rechter inziet dat het belangrijk is dat we het verhaal van deze iconische koepel kunnen doorvertellen', zegt Timo Kruft van de TeKa Groep, de exploitant van het nieuwe evenementencomplex dat eind november in Amsterdam haar deuren opent. 'Gelukkig hebben we naar aanleiding van onze prijsvraag veel goede suggesties voor een nieuwe naam ontvangen. We hebben besloten om de koepel te herdopen tot Amsterdome. We gaan zo snel mogelijk deze nieuwe naam overal doorvoeren en hebben er alle vertrouwen in dat Amsterdome de komende jaren uitgroeit tot een sterk merk.' TeKa Groep had in no time de nieuwe website voor Amsterdome al in de lucht.

Eerste circulaire evenementenlocatie

De herbouw van de Amsterdome is een primeur voor Nederland. Nooit eerder werd een gebouw van deze omvang afgebroken en opnieuw opgebouwd. Ook binnen in de dome is hergebruik de norm. Zo zijn de barren gemaakt van de zeecontainers waarin de dome lag opgeslagen en zijn de stoelen gemaakt van gerecycled kunststof en oude koelkasten. De locatie is daarmee de eerste circulaire evenementenlocatie van Nederland.

Plaats op:
Datum: 15 november 2018
Bron: TeKa groep
Gerelateerde artikelen  
15-11-2018 Nieuws Accommodatienieuws - november 2018 (2)
02-05-2018 Nieuws Accommodatienieuws - mei 2018
02-03-2016 Nieuws Accommodatienieuws - maart 2016
15-06-2016 Nieuws Nieuwsflitsen - juni 2016
30-08-2017 Nieuws Accommodatienieuws - augustus 2017 (2)
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,54 seconden.