Nieuws  

Tijdens het internationale congres One Young World, dat van 17 t/m 20 oktober 2018 plaatsvindt in Den Haag, komen ruim 1.800 jonge talenten uit meer dan 190 landen naar Den Haag om te bouwen aan een betere, rechtvaardige en veilige wereld. Samen zoeken zij naar oplossingen voor mondiale problemen die juist hun generatie treffen.

De organisator van de Summit is One Young World. Een non-profit organisatie die jonge talenten van over de hele wereld ondersteunt en helpt connecties te maken om zo een positieve verandering in de wereld te realiseren. Met 1.800 deelnemers is deze Haagse editie van het ‘Davos van jongeren’ de grootste One Young World conferentie ooit. De conferentie vindt plaats in Den Haag met als hoofdlocatie World Forum The Hague, de openingsceremonie is in het Vredespaleis.

‘Education is our ammunition’

De jonge talenten gaan samen, en ondersteund door rolmodellen en bekendheden, in discussie over thema’s als mensenrechten, milieu, volksgezondheid, armoede en onderwijs. Het doel is de jonge talenten te inspireren en coachen om hun doel te bereiken: samen bouwen aan een betere wereld. De stad Den Haag heeft zelf twaalf jonge ambassadeurs aangesteld die vorig jaar ook hebben deelgenomen aan One Young World in Bogota. Diverse beroemdheden zoals topmodel Naomi Campbell, zanger/activist Bob Geldof en de Nederlandse paralympische sporter Bibian Mandel komen naar deze conferentie. Er is een indrukwekkende lijst van sprekers voor dit evenement, met onder andere drie Nobelprijswinnaars: professor Muhammad Yunus, Kailash Satyarthi en Tawakkol Karman.

Michiel Middendorf, General Manager World Forum The Hague: "Education is een belangrijk onderwerp tijdens One Young World en onze bedrijfsvisie sluit hier volledig op aan. Wij zetten ons al jaren in om op allerlei niveaus jongeren te stimuleren en inspireren. Dit evenement past bij Den Haag en past bij World Forum The Hague. Wanneer een volgende generatie met elkaar en met iedereen de dialoog aangaat om positieve veranderingen teweeg te brengen, dan is Den Haag, als internationale stad van Vrede & Recht, de meest passende keuze".

Voor meer informatie over de summit, bezoek https://www.oneyoungworld.com/

Plaats op:
Datum: 16 oktober 2018
Bron: World Forum The Hague
Gerelateerde artikelen  
25-09-2015 Nieuws Den Haag haalt topconferentie One Young World binnen
22-10-2018 Nieuws Schone lucht tijdens The 49th Union World Conference on Lung Health in World …
21-01-2019 Nieuws 20 miljoenste bezoeker voor World Forum The Hague
21-04-2009 Nieuws Hotel Service maakt full-service concept World Forum compleet
10-11-2017 Nieuws Layer123 bevestigt tweejarige contractverlenging bij World Forum The Hague …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,64 seconden.