Nieuws  
 

Zo’n 43% van de Nederlandse zakenreizigers gaat onverzekerd op zakenreis. Een derde van de zakenreizigers (35%) weet niet dat een gewone reisverzekering vaak geen dekking biedt tijdens een zakenreis. Zakenreizigers zien bovendien geen verschil tussen een reisverzekering en een zakenreisverzekering, zo blijkt uit het 'Zakenreiziger Onderzoek 2008', dat reis- en recreatiespecialist Europeesche Verzekeringen hield onder ruim 500 zakenreizigers. In dit onderzoek kwamen zowel vragen op verzekeringsgebied als human interest onderwerpen aan bod.

Meer dan de helft van de zakenreizigers (52%) checkt vooraf niet bij de werkgever of er een goede reisverzekering is afgesloten voor de zakenreis. Van de groep die wél een reis- en of annuleringsverzekering heeft afgesloten, geeft meer dan de helft (57%) aan, dit bij de laatste reis zelf te hebben geregeld.

Enkele andere bevindingen uit het onderzoek:
• Eenmaal op reis neemt 36% van de zakenreizigers zijn kostbaarheden altijd met zich mee. Van hen bewaart 18 procent de spullen onbeveiligd op de kamer, tegenover 40% in een kluis op de hotelkamer. Van de ondervraagden is vier procent tijdens de laatste zakenreis bestolen of iets kwijtgeraakt. Daarvan geeft de helft aan hiervoor verzekerd te zijn.
• Aan het thuisfront wordt veelvuldig gedacht tijdens de zakenreis. Driekwart van de zakenreizigers belde tijdens de laatste reis naar huis (77%). Hierin zijn mannen wat attenter dan vrouwen (80% versus 73%).
• Verder neemt ruim een op de drie zakenreizigers een souvenir mee naar huis. Vooral in de jongste leeftijdsgroep (18-34 jaar) werd iets op de plaats van bestemming gekocht (47%). Vrouwelijke zakenreizigers deden dit vaker dan mannelijke zakenreizigers (41% tegenover 35%). Degenen die een souvenir aanschaften deden dat in 64% van de gevallen voor hun partner, 43% kocht iets voor zijn of haar kind(eren) en 42% voor zichzelf.
• Een op de drie zakenreizigers (35%) is bij zijn of haar laatste reis eerder van huis vertrokken of later naar huis gegaan om vrije tijd door te kunnen brengen op de plaats van bestemming. Vooral de meer ervaren zakenreizigers plakken graag wat vrije tijd voor of na de zakenreis. In deze groep ging 46% eerder van huis of later naar huis.
• De belangrijkste reden om extra vrije tijd door te brengen rondom de zakenreis is dat het een bijzondere (35%) of onbekende (34%) bestemming betreft. Een op de vijf geeft aan dat men de zakenreis kon combineren met een bezoek aan familie of vrienden (20%). Ruim zestig procent bezocht toeristische attracties, 52% ging winkelen en 22% benutte de vrije tijd om bij te slapen.

Bron: Tourpress

Plaats op:
Datum: 28 mei 2008
Gerelateerde artikelen  
28-09-2009 Nieuws Tele- en videoconference vervangt zakenreizen
15-11-2011 Nieuws Mannen gaan vaker op zakenreis dan vrouwen
18-11-2011 Nieuws 33 procent zakenreizigers werkt door tijdens vrije tijd op zakenreis
18-01-2011 Nieuws Zakenreiziger vaak vergeetachtig
16-11-2012 Nieuws 1 op 3 zakenreizigers zonder verzekering op reis
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,67 seconden.