Nieuws  
 

CWT Meetings & Events - de gespecialiseerde divisie van wereldwijde reisorganisatie Carlson Wagonlit Travel (CWT) – publiceerde onlangs haar steden top 10 prognose voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) in 2019. De ranglijst is gebaseerd op zowel eigen onderzoeksgegevens als branchegegevens opgenomen in het 2019 Meetings & Events Future Trends van CWT.

Steden top 10 prognose voor 2019 (posities in 2018/2017 tussen haakjes):

1. Londen, Verenigd Koninkrijk (1/1)
2. Moskou, Rusland (6/-)
3. Barcelona, Spanje (5/2)
4. Berlijn, Duitsland (8/3)
5. Hamburg, Duitsland (-/-)
6. Wenen, Oostenrijk (-/-)
7. Stockholm, Zweden (-/-)
8. Keulen, Duitsland (10/-)
9. Parijs, Frankrijk (2/5)
10. Frankfurt, Duitsland (-/7)

Amsterdam uit top 10

De ranglijst van 2019 telt vier nieuwe binnenkomers: Wenen (6), Stockholm (7) en de Duitse steden Hamburg (5) en Frankfurt (10), die na afwezigheid weer terugkeren op de lijst. Opvallend is dat Madrid en Amsterdam ten opzichte van 2018 uit de top 10 zijn verdwenen.
De populariteit van Londen als bestemming voor evenementen en vergaderingen blijft vooralsnog onveranderd. Dit ondanks de lopende Brexit-onderhandelingen voor het verlaten van de Europese Unie door de UK en de daarmee gepaard gaande onzekerheid ten aanzien van deals met luchtvaartmaatschappijen, visa en grensbewaking.

"De grenscontrole in het Verenigd Koninkrijk is een punt van zorg na de Brexit. Strengere maatregelen kunnen leiden tot langere wachtrijen op de luchthavens", aldus Ian Cummings, Vice President, EMEA bij CWT Meetings & Events. "Parijs zal mogelijk wat zakelijk verkeer afsnoepen van het Verenigd Koninkrijk als het voor reizigers, vooral vanuit Azië, lastiger wordt om het land binnen te komen.”

Dat Rusland als gastheer fungeerde van de FIFA World Cup 2018 heeft hoogstwaarschijnlijk de aantrekkingskracht van Moskou als vergader- en evenementenbestemming versterkt. Ondertussen blijven de steden Parijs, Barcelona en Berlijn ongekend populair.

6% stijging dagelijkse kosten per deelnemer

De verwachting is dat de dagelijkse kosten per deelnemer in 2019 met 6% zullen stijgen tot een gemiddelde van 255 US dollars per dag. Volgens Eurostat (bureau voor de statistiek van de Europese Commissie) bedroeg de inflatie in de eurozone in juli 2,1%. En dit percentage ligt boven de doelstelling van de Europese Centrale Bank om deze onder de 2% te houden.

De meest recente economische monitor van de World Bank Group voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika voorspelt een toename van de regionale groei in 2018 tot 3,1% (2% in 2017), die zal aanhouden tot en met 2020. De groei zal naar verwachting worden gestimuleerd door een gunstig mondiaal economisch klimaat en stabiliteit op de oliemarkt tegenover iets hogere prijzen.

Veiligheid en beveiliging blijven altijd een prioriteit bij het plannen van vergaderingen en evenementen. Desondanks lijken de terroristische aanslagen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Frankrijk van 2016 en 2017 de vraag voor Londen, Berlijn, Barcelona en Parijs als bestemming voor evenementen en vergaderingen niet noemenswaardig te hebben afgeremd.

Ondertussen blijven secundaire Britse steden als Birmingham, Manchester en Liverpool groeien. Niet-traditionele evenementenlocaties zoals sportarena’s zien hier hun kans schoon en springen graag in op de mogelijkheid om met de organisatie van vergaderingen en evenementen extra inkomsten te genereren. Meeting & events planners hebben hierdoor tal van keuzemogelijkheden.

Ook Griekse bestemmingen doen het overwegend goed. Zo is er een groeiende vraag naar vergaderfaciliteiten in Athene. En zijn veel van de eilanden - zoals Mykonos – erg in trek als incentivebestemming. Ze worden gepositioneerd als een uitstekend alternatief voor Ibiza, het zuiden van Frankrijk of andere populaire mediterrane bestemmingen.

Plaats op:
Datum: 24 september 2018
Gerelateerde artikelen  
14-09-2017 Nieuws CWT Meetings & Event rapport voorspelt hogere kosten voor vergaderingen en …
18-09-2017 Redactie CWT Meetings & Event rapport voorspelt hogere kosten voor vergaderingen en …
07-03-2019 Nieuws Stedelijk toerisme in Europa groeit harder dan internationaal toerisme
26-09-2018 Nieuws Tot 10% groei verwacht in meetings & events branche in 2019
15-03-2018 Nieuws Amsterdam op derde plek ranglijst belangrijkste Europese zakenreissteden van …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,68 seconden.