Nieuws  
 

Drie internationale congressen kiezen voor Maastricht

Maastricht ontpopt zich als een ware bio-hub nu drie belangrijke, internationale congressen uit deze sector plaatsvinden in MECC Maastricht. Allereerst is er het jaarlijkse European Conference on Biomaterials dat aanstaande 9 t/m 13 september georganiseerd wordt, gevolgd door European Congress on Biotechnology in 2020 en Congress of the European Society of Biomechanics (ESB) in 2021. In het aantrekken van deze grote, internationale congressen is door MECC Maastricht en het Maastricht Convention Bureau niet alleen intensief samen gewerkt met provincie en gemeente, maar zeker ook met partijen als Maastricht University, Brightlands Health Campus, MUMC+, DSM, TU Eindhoven en Chemelot.

Maastricht en regio is, mede dankzij de ontwikkelingen op de Brightlands campussen, één van de grootste groeigebieden waar het gaat om onderzoek naar biomaterialen en de toepassing ervan in de klinische praktijk. De laatste jaren hebben talloze bedrijven in de regio zich toegelegd op de ontwikkeling van innovatieve biomaterialen, die gebruikt kunnen worden in het menselijk lichaam of andere levende systemen. Daarbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan de ontwikkeling van complete hartkleppen, weefsel voor botreconstructies of minuscule kunstmatige ‘bolletjes’ van een honderdste millimeter gevuld met antibiotica die exact op de plek van een ontsteking het medicijn loslaten. Tijdens het congres dat hier volgende week plaatsvindt, waar zo’n 950 internationale experts aan deelnemen, passeren de nieuwste innovaties op het gebied van biomaterialen de revue.

Voorzitter European Conference on Biomaterials 2018 Prof. dr. Pamela Habibović zegt hierover: ‘De ontwikkelingen die op dit moment gaande zijn in Maastricht en omgeving op het gebied van bijvoorbeeld biomaterialen en regeneratieve geneeskunde zijn niet onopgemerkt gebleven in Nederland en daarbuiten. Limburg is de plek waar universitaire onderzoeksgroepen, ziekenhuizen, bedrijfsleven en, heel uniek, de provincie samenwerken om innovaties tot stand te brengen die het verschil zullen maken voor de patiënt. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de internationale experts in Maastricht bij elkaar komen om over deze innovaties te praten.’

Plaats op:
Datum: 11 september 2018
Bron: MECC Maastricht
Gerelateerde artikelen  
15-03-2016 Nieuws Genomineerden Brightlands Convention Award 2015 bekend
15-03-2017 Nieuws Genomineerden Brightlands Convention Award 2016 bekend
21-03-2016 Nieuws Prof. dr. Rudy Nuijts beste ambassadeur Maastricht Congresstad
19-03-2018 Nieuws Prof. dr. Judith Sluiter ontvangt Brightlands Convention Award 2017
14-03-2019 Nieuws Provincie Limburg en Maastricht Convention Bureau sluiten samenwerkingsovereenkomst …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,6 seconden.